CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 4824|Reply: 50

Mukhriz Nafi Kerajaan Biayai Lawatan Keluarganya Ke New York & London

  [Copy link]
Post time 5-10-2018 11:34 AM | Show all posts |Read mode
Berikutan dakwaan sesetengah pihak berhubung lawatan anggota keluarganya ke New York dan London baru-baru ini dibiayai kerajaan, semalam Datuk Seri Mukhriz Mahathir tampil membuat penafian.


Kredit foto: carian internet



Memetik laporan Utusan Online, Menteri Besar Kedah itu menjelaskan, beliau tidak melihat lawatan tersebut sebagai satu percutian keluarga semata-mata kerana ia turut disertai anak dan isterinya.


“Saya tidak nampak ia satu masalah memandangkan ia tidak langsung menggunakan peruntukan kerajaan malah perlu saya mohon keizinan daripada Pejabat Perdana Menteri."


“Surat keizinan jelas menyatakan lawatan rasmi itu hanya melibatkan saya dan isteri sahaja bersama dua orang pegawai bagaimanapun, saya sendiri membiayai belanja perjalanan anak saya termasuk penginapan.”


Selain itu, beliau turut menegaskan, lawatan kali ini tidak wajar dianggap satu pembaziran kerana ia bertujuan untuk mencari peluang baharu bagi Kedah terutama berkaitan pemuliharaan hutan.


Dalam perkembangan lain, beliau turut mengakui terdapat beberapa projek mesra rakyat terpaksa ditangguhkan berikutan arahan daripada Kerajaan Persekutuan.- CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2018 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Ye ...rakyat PercHaya
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
cover la selagi boleh smpi Kak hasanah mampos kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 11:57 AM | Show all posts
kenapa dia dengan bini dia nak ke sana??? MB lain tak sibuk pun, memanglah pejabat PM bagi surat kelulusan, sebab PM tu bapak dia...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 12:02 PM | Show all posts
mana ada kami tuduh hangpa guna duit kerajaan..tak dak la..kami cakap hangpa pi kerja bawak anak2 cucu2 sekali..tu ja...wakakakakakakakka
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahha ok I believe chuolz {:good
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Iya betul keluar duit sendiri untuk anak anak ikut sekali.... Tapi persepsi Dato Sri...persepsi... Elakkan persepsi rakyat yg boleh mengundang tuduhan tuduhan yg akan mengatakan dana awam digunakan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 12:19 PM | Show all posts

Haha

lkick2113 replied at 5-10-2018 11:57 AM
kenapa dia dengan bini dia nak ke sana??? MB lain tak sibuk pun, memanglah pejabat PM bagi surat kel ...

Lawak..  Macai ape dapat?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2018 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Cacai2 dah prektis merangkak ke tewww?
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 12:41 PM | Show all posts
1 kali 5, 5
2 kali 5, 10
3 kali 5, 15



Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejibik gomen servant yg bwk anak bini klu gi lawatan obercee.
Tumpang bilik katanya
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 01:07 PM | Show all posts
lawatan rasmi either bawak bini sahaja or no one comes with you. bawa anak-anak even ko guna duit sendiri, tapi ko ikut lawatan rasmi utk tugas rasmi kerajaan. bukan untuk alang2 skali harung bawa anak bini pergi berjalan. ada paham?? nak bawa anak bini boleh, tp selepas setel tugas rasmi ko tu dulu la. najib buat orang ph kemain kutuk bagai nak rak. tp ko sendiri buat boleh pula ph diam..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Indahnya donia bila papa balik jadik PM khen? Boleh la mentekedarah reta negara like old times?
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 01:53 PM | Show all posts
ok, tengok resit pembayaran hotel tu nak tengok atas nama saper kredit kard tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye, kami PALING percaya pada HAMPA..

Satu darab lima..LIMA
Dua darab lima..SEPULUH..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih Tak betul kerana tugas menjadi percutian keluarga. Unless anak anak langsung tidak bersama mereka. Ethically wrong. Not to mention three generations were there!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2018 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
ade seorang ahli parlimen belnja kawan2 aku mkn. ada la dkt 20 org. jumlah semua dkt rm400.  yb tu ckp xpa saya bayar. mula2 kagum la yb keluar duit sendiri.lepas tu dia dia mintak tokey kedai tulis bil. dia cakap nak claim. cilakak. depa ada peruntukan keraian. kirim salam ja yb nk keluar duit sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
TuntungReturn replied at 5-10-2018 02:24 PM
ade seorang ahli parlimen belnja kawan2 aku mkn. ada la dkt 20 org. jumlah semua dkt rm400.  yb tu c ...

jgn percaya. yb ada duit peruntukan...  konn sy belanja.. tp sebenanrnye hihhhhi...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmmm i percaya n berhusnuzon gitu
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 02:52 PM | Show all posts
anak depa naik kapal terbang kerajaan sekali ke ngan atuk dan nenek?..hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 06:47 AM GMT+8 , Processed in 0.114867 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list