CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 6516|Reply: 32

Terus Tak Jadi Nak Sewa Rumah Selepas Tengok Lautan Najis Kucing Depan Rumah!

  [Copy link]
Post time 4-10-2018 03:56 PM | Show all posts |Read mode



Masa kini, harga rumah semakin mahal, lebih-lebih lagi di kawasan bandar yang pesat membangun. Jadi, cara terbaik bagi sesetengah orang ialah dengan menyewa sahaja dulu bagi yang belum mampu untuk memiliki rumah sendiri. Lebih-lebih lagi yang baru sahaja memulakan kerjaya.



Kebiasaannya bagi mereka yang ingin mencari rumah untuk disewa, mereka akan mencari iklan rumah sewa sama ada melalui carian di internet atau notis yang ditampal di sesetengah tempat di kawasan awam. Kemudian, sama ada mereka pergi melihat terlebih dahulu kawasan rumah tersebut atau akan menghubungi terus nombor telefon yang tertera.


Seorang pengguna twitter telah memuat naik status dan video yang telah dirakam oleh seorang lelaki yang ingin mencari rumah sewa dan dia ingin melihat sendiri keadaan rumah yang ingin disewa. Bagaimanapun, dia amat terkejut apabila melihat persekitaran di luar rumah flat tersebut dipenuhi dengan najis kucing. Ia memenuhi seluruh koridor di tingkat paling atas rumah flat tersebut.











Sanggup ke nak menyewa rumah macam ni?





Geli..dah jadi tempat tinggal kucing dah.


Rata-rata netizen yang melihat video tersebut turut terkejut dan berasa geli dengan keadaan luar rumah yang dipenuhi dengan tahi kucing. Rumah-rumah ditingkat paling atas flat tersebut semuanya tidak berpenghuni dan sebab itulah ia menjadi tempat tinggal kucing-kucing dan sekaligus membuang najis di situ.











Tengok pun dapat bau!




Yang lucunya, netizen turut berasa loya dan terbau tahi kucing setelah melihat video tersebut. Mungkin masing-masing dapat membayangkan keadaan tempat itu yang berbau busuk dengan lautan najis-najis kucing. Seperti tidak masuk akal pun ada juga kan? Bagaimana keadaan sebegitu boleh berlaku dan jelas bahawa tingkat paling atas flat itu sememangnya terbiar. Kalau dah macam ni, ada ke orang yang sanggup menyewa rumah di situ?











Tip halau kucing




Netizen turut berkongsi tip untuk menghalau kucing-kucing daripada membuang najis di kawasan rumah iaitu dengan meletakkan air berwarna merah di dalam botol. Tetapi ia hanya berkesan untuk sementara dan kucing akan datang semula. Ada yang cadangkan menggunakan cat repellent kerana ia betul-betul berkesan untuk menghalau kucing.







Jadi, bagi kalian yang sedang mencari rumah sewa, lebih baik kalian pergi melihat kawasan dan keadaan rumah yang ingin disewa terlebih dahulu. Apabila berpuas hati dan berasa selesa untuk tinggal disitu, barulah meletakkan bayaran deposit dan sewa rumah. - CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-10-2018 04:30 PM | Show all posts
giler lah..tuan rumah tak tengok ke keadaan rumah dia sebelum cari penyewa?
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 04:34 PM | Show all posts
sebelum ni penyewa memang se ekor kucing ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Tingkat atas rumah flat sewa rm800-1000
Gilo apo
Dh la penuh taik
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 04:44 PM | Show all posts
eiiii terbau2 busuknya
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 05:02 PM | Show all posts
Tuan rumah tu tak datang tengok ker rumah dia sebelum sewakan?
Ker dia harap penyewa tu yang akan bersihkan?
Gila!
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap: sebelum ni penyewa memang se ekor kucing ke?

10 ekor kot sis?
{:smile
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 05:18 PM | Show all posts
normal arr tu.
sblm tinggalkan rumah, jgn lupa tutup segala tingkap2, pintu n apa2 ruang termasuk lubang angin kalu ada.

rumah i pun gitu jugak. pernah terlupa tutup tingkap n tinggalkan selama 2minggu.
taik kucing penuh kat ruang tamu.
antara kucing masuk atau org dengki masukkan kucing taktau arr.

sebulan dua nih nak bersihkan elok2.
sapa berminat nak sewa bleh pm ye.

area jenaris, kajang.
teres 2 tingkat, sewa rm1200 sebulan (nego).
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-10-2018 05:26 PM | Show all posts
botol sirap mana botol sirap
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 05:27 PM | Show all posts
aduhaii..teroknya...bukan sikit tp byk gilerrrrrr!


tapiiiiiiiiiiiii

tuan rumah xkann kesah....sebab ramai je penyewa desperate yg akan sewa wpon ada lautan taik tuh..percaya la
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 05:38 PM | Show all posts
Kalau betul pun nak sewakan bersih ler dulu apa yang patut.  Ni kalau dah macam tu rupanya siapa sanggup nak sewa melainka  pati.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 05:48 PM | Show all posts
bangcak replied at 4-10-2018 05:18 PM
normal arr tu.
sblm tinggalkan rumah, jgn lupa tutup segala tingkap2, pintu n apa2 ruang termasuk  ...

sempat promot haha
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
bersepah taik kucing tu eei
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 06:31 PM | Show all posts
Ini antara sebab aku tak berapa minat kucing walaupun mereka comel dan mesra.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Seriuslah elok je bertompok2 tapi merata taik kucing tu.  Bukan ke mereka berak kat tepi2 sudut. Serius bau kuat. Najis kucing bau tajam wooo. Tuan rumah pon..bersihkan lah dulu. Hadoi
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2018 07:09 PM | Show all posts
tuan rumah duduk kat mana..
takkan langsung tak check rumah sebelum tunjukkan kat orang...
base kami yang ada business rental,
wajib rumah berkilat baru nak tunjuk kat orang....

tak logik betul tuan rumah boleh tunjuk
rumah kosong yang kotor gila... mereng apa tak pikir
cam sapa nak sewa rumah yang buat masa ini penuh tahi kucing.
bukan senang bau nak hilang juga.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-10-2018 10:32 PM | Show all posts

kalu ada kawan2 berminat nak sewa, bitaw k.
keutamaan, gadis bujang.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 12:32 AM | Show all posts
bangcak replied at 4-10-2018 10:32 PM
kalu ada kawan2 berminat nak sewa, bitaw k.
keutamaan, gadis bujang.

anbouh bamcak... siap ada keutamaan tu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 04:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Pelik taik kucing sampai banyak tu...maybe ada org tingkat bawah buat tmpt bela kucing2 dia kat atas tu...sediakan air dan makanan...mmg kucing2 tu x g mana dahla...lepak area situ jer...tapi pasir x der...mmg bersepah la taik camtu...

Gua agak jerla
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 08:34 AM | Show all posts
tuan rumah la taik

sebelum bagi penyewa tengok bersih la dulu rumah tu
ni main bagi je nahh ambik takde orang dah sewa situ

taik kucing betul perangai
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 03:48 PM GMT+8 , Processed in 0.206935 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list