CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2898|Reply: 33

Suri Rumah Meringkuk 10 Bulan Dalam Penjara Kerana Nescafe

[Copy link]
Post time 3-10-2018 10:02 AM | Show all posts |Read mode
Mahkamah Majistret Kuala Terengganu, semalam menjatuhkan hukuman penjara 10 bulan terhadap seorang suri rumah kerana mencuri Nescafe di sebuah pasar raya.


Memetik Berita Harian, Nor Azlina Mamat, 41, dari Kampung Paya Keladi dituduh mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan kerana mencuri di dalam bangunan.




Kredit foto: NSTP




Berdasarkan pertuduhan, Nor Azlina didakwa mencuri tujuh bungkus Nescafe Classic 300 gram bernilai RM164.43 di Pasaraya Sabasun Hypermarket jam 4.20 petang, pada 26 September lalu.


Difahamkan, gelagat pelanggan wanita mencurigakan di lorong barangan Nescafe disedari pengawal keselamatan bertugas sebelum menghubungi rakan setugas untuk memantau melalui rakaman litar tertutup (CCTV).


Ketika mengekori wanita berkenaan, pengawal keselamatan terbabit melihat tertuduh mengisi tujuh bungkusan Nescafe ke dalam troli sebelum ke bahagian beras.


Bagaimanapun, sebaik tiba di lorong beras, tertuduh meninggalkan troli dan terus keluar dari pasar raya tanpa membuat pembayaran.


Namun, Nor Azlina gagal meninggalkan premis berkenaan apabila dia ditahan pengawal keselamatan terbabit sebelum diserahkan kepada polis. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2018 10:08 AM | Show all posts
giler minum nescafe ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian nyer... baru smlm kat igs zul ariffin aku nmpk dia dpt bnyk nescafe.. kakak ni lak curi nescafe..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 10:18 AM | Show all posts
herm.. x berbaloi.... naper wat camtu kak
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Terdesak? Tapi Nescafe bukanlah keperluan pun. Kalau susu budak tu faham juga
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Curi Nescafe penjara 10 bulan...bunuh anak orang penjara 18 bulan...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 10:22 AM | Show all posts
aku ingat minah ni ada rekod lampau yg berkait la
tu yg kena 10 bulan tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Hukuman heshe 8 bulan rendah jah dari bunuh bayi. Baik kau bunuh bayi jah sis. Tak banyak beza hukumannya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2018 10:46 AM | Show all posts
mungkin najib yg suruh dia curi
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 10:50 AM | Show all posts
my friend pnh curi asam masin dari mart. Mujo takat kena bayo 3 kali ganda ja. Mebi coz sheols just student.

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
harap2 dlm penjara nanti ada la nescafe kat kantin penjara. Mesti bertambah stress nanti kalau tak dpt minum coffee hari2.
I feel you kaka
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 10:53 AM | Show all posts
Dah kenapa akak ni curi sampai 7 bungkus nescafe? Buat modal niaga ker?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 10:56 AM | Show all posts
bodo nye la hukuman. bagi dia penjara 3 bulan ke bawah cukup dah tambah community service.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 11:00 AM | Show all posts
memalukan betol!!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
mieymiey replied at 3-10-2018 02:53 AM
Dah kenapa akak ni curi sampai 7 bungkus nescafe? Buat modal niaga ker?

nak niaga apa? nescafe shake? aiskrim nescafe?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau sheolls menutup aurat, takde belanja lurah2 sendu, lengan tidak kelihatan, mungkin ada yg bersimpati
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2018 11:28 AM | Show all posts
pagi pagi mesti minum nescafe.. baru lah nampak dunia
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 11:46 AM | Show all posts
samasam90 replied at 3-10-2018 11:11 AM
nak niaga apa? nescafe shake? aiskrim nescafe?

Nescafe tarik kot
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 11:56 AM | Show all posts
Gile sa-puloh bulan kena ponjara.. sian kat dia.. ngape tak potong tangan jadi kudong sa-panjang hayat je..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 12:00 PM | Show all posts
dia ni ketagih nescafe ke? banyak lak tu dicurinya. kalau ambik satu, mungkin tak pasan lagi kot
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 05:07 AM GMT+8 , Processed in 0.123556 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list