CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 7157|Reply: 57

[Tempatan] Datin Seri Rosmah akan didakwa hingga 20 tuduhan

  [Copy link]
Post time 18-9-2018 10:39 AM | Show all posts |Read mode
Isteri bekas perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor dijangka akan berdepan sehingga 20 dakwaan yang kebanyakannya berkaitan pengubahan wang haram.

Menurut laporan New Straits Times, Rosmah akan didakwa "dalam masa terdekat" sementara penyiasat melengkapkan siasatan.
"Menurut sumber yang rapat dengan perkara itu, Rosmah [....] boleh didakwa sehingga 20 tuduhan jenayah, kebanyakannya dikaitkan dengan dakwaan pengubahan wang haram," kata laporan itu.

Salah satu dakwaan dikatakan mempunyai kaitan dengan "produk anti penuaan daripada AS yang bernilai RM1 juta" yang dipercayai dibeli dari wang SRC International.

"Menurut sumber, bayaran cek lebih RM1 juta dibuat kepada seorang (individu berpangkat) 'Datuk' pada Feb 2015 untuk pembelian dua set ubat yang masing-masing bernilai RM500,000," kata laporan itu lagi.

Doktor berkenaan dikatakan telah meletakkan jawatan sebagai naib presiden persatuan perubatan yang dikaitkan dengan kepakarannya.
Rosmah juga didakwa membeli "makanan kesihatan 100 peratus berasaskan tumbuhan untuk mengekalkan keremajaan, semangat, daya hidup yang didakwa merupakan anti penuaan"

Laporan itu bagaimanapun tidak memberi butiran wang yang digunakan untuk produk kedua yang dinyatakan itu.

Pada 5 Jun lalu, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyoal siasat Rosmah berhubung siasatan kes ke atas SR International.
SRC International merupakan bekas syarikat subsidiari 1MDB dan pada 2013 ia diletakkan di bawah Kementerian Kewangan.

Malaysiakini sebelum ini melaporkan pada 20 Mei lalu bahawa SRC International tidak mampu membayar hutangnya dan Kementerian Kewangan terpaksa membayar RM4 bilion yang dipinjam syarikat itu dari Kumpulan Wang Persaraan.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-9-2018 10:41 AM | Show all posts
dakwa je kot
takan la riuh rendah kes birkin segala tup2 diam
harusla ada legal proceed
konon2nya

ni aku nk tanya
korang yg terkesan ekonomi dek kak mah
sekarang dah kaya ke?

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Produk anti penuaan sejotaaa ? Aiyoh, diri dia sendiri pun mcm
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 10:50 AM | Show all posts
setakat 20, sikit sangat

kalo ikut fitnah PH, banyak lagi tu

bom tuya la,
beli cincin la,
menabung la,
seribu satu macam lagi

come on PHitnah

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 18-9-2018 10:42 AM
Produk anti penuaan sejotaaa ? Aiyoh, diri dia sendiri pun mcm

Masa baca tu.iols dok terpikir jugok....
Hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Makanan tambahan aku percaya (tgk body la kan)
Tp tang anti penuaan dan mengekalkan keremajaan tu mcm xberkesan je
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-9-2018 11:01 AM | Show all posts
mahal nye nak maintain kak mah..

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 11:03 AM | Show all posts
ade ke list 20 dakwaan tu?


cer list down kn kt sini

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-9-2018 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 18-9-2018 10:41 AM
dakwa je kot
takan la riuh rendah kes birkin segala tup2 diam
harusla ada legal proceed

Soalan bodoh. Speechless Aku.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku penah baca komen yg rosmah ni ada handbag ratus2 ribu tp xpandai jaga diri. Nampaknya dengan pembelian ubat harga juta2 ni membuktikan rosmah bukan sengaja xberusaha utk jaga kesihatan & kecantikan
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 11:07 AM | Show all posts
nurrlisa replied at 18-9-2018 11:04 AM
Soalan bodoh. Speechless Aku.

soalan bodoh ditujukan pada org bodo yg terasa
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 11:08 AM | Show all posts
kalangan ahso2 paling suka membawang
bab datin rosmah ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 11:10 AM | Show all posts
innocent till proven guilty..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Anti penuaan plk dah. Dulu2 ms bang non liwat 1 cerita psl pil jerawat. Kalo korang msh ingt lah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 18-9-2018 10:57 AM
Masa baca tu.iols dok terpikir jugok....
Hahahahaha

Meols tgok zila bakarin sebijik kakmah.Tp muka je la.Hidung mmg scary.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
beautifulliar replied at 18-9-2018 11:20 AM
Meols tgok zila bakarin sebijik kakmah.Tp muka je la.Hidung mmg scary.

Zila.bakarin tu lipstik dia brapa batang sebulan
Kemain tebal bibior dia tu..
Dlm.tv kemain dari jauh nampak.bibior dolu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-9-2018 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Makan ubat anti aging harga juta juta

TAPI NAPE NAMPAK TERLAJAK TUA kak ros
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 11:28 AM | Show all posts
20 je??
come on la PH....itu je yg kau mampu???????
haaaaa..kencengggggggggggggggggggggg
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 11:34 AM | Show all posts
inilah contoh jenis manusia yg rasa suci dapat menceritakan keburukan orang
modal ahso ankel menganjing melayu
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 11:35 AM | Show all posts
pembelian dua set ubat yang masing-masing bernilai RM500,000

ubat apa tu..harap rege mahal je
xde kesan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 01:34 PM GMT+8 , Processed in 0.071490 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list