CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: ayushuhada04

[OCN]~The Guest~Kim Dong Wook, Kim Jae Wook, Jung Eun Chae

  [Copy link]
Post time 22-9-2018 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Citer ni seram tapi xdelah spjg masa..menarik sbb dia bkn mcm siri penyiasatan biasa..ada unsur mistik..dah tgk smpi epi 3..jap nanti sambung epi 4 pulak..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-9-2018 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Epi 4 dah agak dah abg dia yg kena possess..seram masa epi 3 yg hwa pyung mimpi dia jumpa park il do tu..situasinya mcm kena tindih tu kot..nmpk ada org kat sebelah & kita cuba panggil org tu tapi x boleh..pernah alami situasi camni..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 08:18 AM | Show all posts
ayushuhada04 replied at 21-9-2018 11:47 AM
@ichi @santubung so far hingga ep 4 ni mmg best ler...
tk sabar nk tggu ep 5 lak...bila semua dh ke ...

dah tgkkkk....

hoi seram lar kak ayu biler dorg kene rasuk tuh.. dh mcm tgk muvie the excorcist plak.. dah la tgk tgh mlm

tak sabar eh nak tgk ep5.. bile 3 org nih dah tau identiti memasing...


Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 08:20 AM | Show all posts
xyla73 replied at 22-9-2018 10:14 PM
Citer ni seram tapi xdelah spjg masa..menarik sbb dia bkn mcm siri penyiasatan biasa..ada unsur mist ...

pakcik shaman taik lalat tu pon kekedang sengal jgk
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
ichi replied at 24-9-2018 08:20 AM
pakcik shaman taik lalat tu pon kekedang sengal jgk

Ye..ada gak momen2 lawak especially part pakcik taik lalat tu..so xdelah kita stress sgt nengok..beria ye nangis masa kat hospital tu..padahal salah org..hwa pyung kat katil sebelah..boleh dia x perasan tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-9-2018 09:19 AM | Show all posts
ichi replied at 24-9-2018 08:18 AM
dah tgkkkk....

hoi seram lar kak ayu biler dorg kene rasuk tuh.. dh mcm tgk muvie the excorcist ...

kannn...mmg suspen time kena rasuk tu...
tetiba je menyerang...tetiba je kuar darah...
mmg kita tgk real le pulak kan....

3 orang ni memasing ada speciality kan...
sorang bomoh, sorang priest dan sorang polis...
tk sangka dh berjumpa tp tk kenal satu sama lain..
ep 5 nti ler akan tau semula sapa memasing...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 24-9-2018 01:51 PM | Show all posts
kak ayu ... iols masih x sempat nak tgk citer ni. tunggu 8 episode la baru tgk. marathon. kerja bertimbun2 kat opis.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-9-2018 02:48 PM | Show all posts
santubung replied at 24-9-2018 01:51 PM
kak ayu ... iols masih x sempat nak tgk citer ni. tunggu 8 episode la baru tgk. marathon. kerja bert ...

fuuhh bz benar yer...
tk pe ler....janji tgk yer San..

so far...hingga ep 4 mmg best le..
suspen wooo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2018 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
tgk trailer pn dh seram huhu
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
tggu panjang sikit ep nnt br layan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-9-2018 08:30 AM | Show all posts
idakamaruddin replied at 24-9-2018 11:58 PM
tgk trailer pn dh seram huhu

kisah exorcist mmg seram..
jln cite menarik.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-9-2018 08:31 AM | Show all posts
idakamaruddin replied at 24-9-2018 11:59 PM
tggu panjang sikit ep nnt br layan

cite ni baru sampai ep 4 Ida...

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 10:02 AM | Show all posts
xyla73 replied at 24-9-2018 08:29 AM
Ye..ada gak momen2 lawak especially part pakcik taik lalat tu..so xdelah kita stress sgt nengok..b ...

kannnn.... x semenggah betol pakcik tuh penakut tp jd shaman...



Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 10:05 AM | Show all posts
ayushuhada04 replied at 24-9-2018 09:19 AM
kannn...mmg suspen time kena rasuk tu...
tetiba je menyerang...tetiba je kuar darah...
mmg kita  ...

yeahhhh.... mesti 3 org ni sama2 cari roh jahat tuh..

roh jahat park ildo tu suku sakat famili hwa myung ker...

pastu roh dia nih duk dlm badan priest choi ke atau main lompat2 kat org lain..


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-9-2018 10:13 AM | Show all posts
ichi replied at 26-9-2018 10:05 AM
yeahhhh.... mesti 3 org ni sama2 cari roh jahat tuh..

roh jahat park ildo tu suku sakat famili  ...

yer sure dorang nk siasat kan...nk tau apa puncanyasbb roh tu buatkan ahli keluarga dorang ni mati...
semua related...

roh pak il do asalnya bukan ler dr family Hwa Pyung
sbb family dia pun terkena juga..masa buat upacara kat laut
tp kiranya mmg menyakat dan terkena pada family dia ler..
lps tu terkena lak pada family Priest tu...Choi Yoon...

klu kata betul2 kat dlm badan Priest Choi tu...sure le dia je
yg meracau kan...tp nampaknya  benda ni leh pegi kat sapa2 saja
dan yg kita tau...roh tu cakap kat Hwa Pyung....Priest Choi tu nk cari
adik dia....part ni kak ayu masih lg tk faham...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 10:43 AM | Show all posts
ayushuhada04 replied at 26-9-2018 10:13 AM
yer sure dorang nk siasat kan...nk tau apa puncanyasbb roh tu buatkan ahli keluarga dorang ni mati ...

sbb mcm x baper nak clear sgt psl park ildo tuh...

hwa myung ni tak de siasat ke asal usul PID tuh.. nak gak tau ape dendam kesumat dia sampai merayau2

yg rasuk dorg tu bkn roh yg kecik2 ker kak ayu...
kirenye PID tu mcm ketua dorg...

yg Priest choi tu sbb dia x bejaya bunuh adik dia kan.. tu yg dia nak carik..


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 26-9-2018 11:37 AM | Show all posts
Edited by ayushuhada04 at 26-9-2018 11:41 AM
ichi replied at 26-9-2018 10:43 AM
sbb mcm x baper nak clear sgt psl park ildo tuh...

hwa myung ni tak de siasat ke asal usul PID ...

yer mmg tk clear sapa sebenarnya psiko PID ni...
sbb awal2 cite salah sorang family member Hwa Pyung yg terkena kan
ditarik masuk dlm air...tu le punca terjadinya rasukan ni...
then rasanya family Hwa Pyung tu dh okay...

tp rasanya benda tu berjangkit kat Priest Choi tu lak
kan masa dia balik dri umah Hwa Pyung..dia dh lain macam jer..
sejak dia jumpa Hwa Pyung masa kecik time tu...
kak ayu HP tu dh tau kot psl PID...tu sbb dia beria nk dptkan
roh tu...nk selamatkan org2 yg terkena..dan rasanya mmg rasukan
tu leh kena pada sapa2 saja...tp lps dh terkena tu..akan balik semula
pada Priest tu...kak ayu agak je ler ...logik juga ler PID tu kiranya mcm ketuadan ada roh2 suruhan...yg rasuk org lain....sbb kita leh nampakkan...sesapa yg kena
rasuk..ada sebut psl priest tu nk cari adik dia juga...sebenarnya PID tu nk cari

dendam kesumat PID tk habis ler sbb dia tk berjaya nk bunuh adik Priest tu
tu sbb dia nk cari juga kan...sebenarnya bukan le Priest tu sendiri..tp roh PID

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-9-2018 02:03 PM | Show all posts
@ichi dh tgk ke ep 5?
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2018 06:50 PM | Show all posts
Best gak lyn citer ni.. lyn hr tu memalam... seram gak.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2018 02:14 PM | Show all posts

dahhh kak ayu...

tekejut eh.. Priest Choi dah mati...


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 08:51 AM GMT+8 , Processed in 0.141166 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list