CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 9714|Reply: 19

Cantik Dan Selesa! Ingatkan Kafe Mewah, Rupanya Kantin Sekolah Je

[Copy link]
Post time 9-8-2018 11:10 AM | Show all posts |Read mode
Kantin adalah antara tempat yang menjadi tumpuan bagi sebuah sekolah. Kantinlah tempat untuk pelajar-pelajar dan guru-guru makan dan kadang kala kantin juga jadi tempat para pelajar untuk menjalankan aktiviti pembelajaran ataupun kokurikulum.





Jika diingat kembali, kantin setiap sekolah sekali pandang tiada bezanya. Bangunan terbuka yang memuatkan meja dan kerusi panjang untuk murid-murid makan, singki untuk membasuh tangan dan juga sebahagian bangunan tertutup untuk urusan memasak dan juga tempat makan cikgu-cikgu.


Tetapi, agak berbeza bagi kantin Sekolah Menengah Pasir Gudang ini. Sekali pandang macam tidak percaya bahawa ianya adalah sebuah kantin sekolah. Seolah-olah kafe ataupun restoran 'high class' yang biasa kita lihat.

















Bila dah cantik tentu sahaja cabaran seterusnya ialah untuk mengekalkan tahap kebersihan dan deko yang cantik itu bersama-sama. Syabas dan taniah buat pemilik kantin serta warga sekolah ini kerana mampu mempertahankan.


Memetik maklum balas seorang bekas pekerja kantin ini, bahawa setelah bertahun kecantikan dan keindahan dekorasi kantin ini masih kekal terplihara.






Semoga dengan adanya kantin yang cantik seperti ini membuatkan semua pelajar lebih selesa untuk menjamu selera dan melakukan aktiviti. Dan ianya mungin boleh menjadi penanda aras bagi kantin-kantin sekolah lain di Malaysia ini. - CARI


Kredit foto: SMK Pasir Gudang Via Pendidik2u
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2018 11:45 AM | Show all posts
wow, lawa. betul-betul macam kafe
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 11:53 AM | Show all posts
wah kelas tul ………...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 12:25 PM | Show all posts
perghh cantik n kemas! hope dikekalkan laa. kang blm hujung tahun da serupa jamban kt sekolah hrga mknn ok tak agak2 dh kantin mewah cenggitu
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
kalo gini harus iols lepak kt kantin saje
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya.. Kalau mcm ni rasa x berbaloi waktu rehat 30 minit je.. Rasa nak lepak sampi habis waktu sekolah.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-8-2018 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuh.. macam ni la kantin sekolah. Nak buat event kat sekolah pon seronok~
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Wowww... Menarik nya kantin. Mmg tak macam kantin sekolah biasa.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2018 10:59 PM | Show all posts
cantiknya..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2018 08:42 AM | Show all posts
xcukup 30 minit waktu rehat ha..hipster
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2018 11:20 AM | Show all posts
Banyak betul budget depa..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2018 04:11 PM | Show all posts
kudos to tokey dia!
kalo gini sambung kontrak sampai bila2 pun takpe
as long as kebersihan & kualiti makanan tu jaga
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2018 05:29 PM | Show all posts
bestnya kantin dia.. mesti makanan pun sedap

takde lagi dah nugget mahal gila, tapi keras macam batu, berminyak dan rasa macam goreng semalam
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2018 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Laah ingat kat kay ell. Rupanya kat joho. Tempat yg orang duk kutuk2 jowo pun lagi cantik
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2018 08:49 AM | Show all posts
very nice cuma tang chendellier tu macam tak kena pulak
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2018 04:11 PM | Show all posts
hipster habis..

budak2 mmg suka
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2018 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
mewahnya kantinnnn,nk mkn mst seronok bebudak nie
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2018 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni baru betul cantik
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2018 07:34 AM | Show all posts
cantiknya...
selesa betul
idea kreatif
nak makan pon berselera
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2018 09:17 AM | Show all posts
bestnyer.. haha.. jgn leka tk masuk kelas ye adik2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 03:40 PM GMT+8 , Processed in 0.062941 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list