CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2083|Reply: 13

"Tempah Selasa Dan Rabu" - Ini 7 Tip Beli Tiket Flight Murah Ramai Tak

[Copy link]
Post time 9-7-2018 12:51 PM | Show all posts |Read mode
Trend melancong keluar negara kini semakin meningkat dalam kalangan masyarakt kita. Kalau nak melancong keluar negara sudah pasti pengangkutan yang diguna pakai tidak lain dan tidak bukan ialah menggunakan kapal terbang.

Tetapi harus diingat, tiket kapal terbang bukanlah murah. Walaupun hanya penerbangan domestik, harganya mahal. Sebab itu, bagi anda yang hendak bercuti keluar negara sudah pasti poket anda perlu la tebal.

7 TIPS BELI TIKET FLIGHT MURAH ! ✈

Kali ni Mat share dengan korang tips yang boleh menjimatkan poket korang kaw punya. Tips ni mungkin tak apply serentak, tapi boleh menjadi kalau kena cara.

RT supaya orang lain dapat manfaat. pic.twitter.com/NcU36R2GdD
— Mat Travel (@mattravelmy) July 5, 2018
  


Bercerita tentang bajet, tahukah anda bahawa kita boleh membeli tiket penerbangan yang lebih murah seperti biasa jika kena dengan caranya. Sekaligus, dapatlah anda mejimatkan poket dan boleh la digunakan untuk bajet lain.

Jom ikuti tips mudah yang dikongsi oleh Mat Travel di laman twitternya ini untuk membeli tiket flight murah.

1. Tempah hari Selasa dan Rabu




Jangan lupa buat tempahan hari Selasa atau Rabu ya!






2. Tempah awal, tetapi jangan terlalu awal.



Jangan lupa buat tempahan awal!







Dikatakan lapangan terbang kurang sibuk hari Selasa dan Rabu




3. Pilih Hari Terbang Yang Sesuai




Beli tiket hari Selasa atau Rabu!




4. Cari ‘Best Deal’ Untuk Penerbangan Antarabangsa




Jangan main beli sahaja. Rajinkan diri mencari mana-mana syarikat penerbanagan membuat promosi BEST DEAL!




5. Pilih Untuk Mendarat di Lapangan Terbang Kecil




Anda harus bijak memilih lapangan terbang untuk mendarat



Tempat nak mendarat juga memainkan peranan penting mempengaruhi harga tiket penerbangan anda






6. Buang ‘Cookies’ Pada Web Browser



Jangan lupa padam cookies!





Harga boleh jadi naik jika tidak padam cookies






7. Bandingkan Harga




Jangan lupa untuk bandingkan harga semasa membeli tiket penerbangan ya!



Antara laman web yang anda boleh cuba untuk membeli tiket flight murah




Selamat mencuba! - CARI

Related collections:

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 01:24 PM | Show all posts
thanks info
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Great info. Thanks!
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 04:33 PM | Show all posts
atau follow Pemburu Tiket Murah...
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 04:39 PM | Show all posts
nice info! lps ni nk try semua ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Duit oh duit
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 05:30 PM | Show all posts
thanksss info
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg mls nk buang cookies tu
Masa baru nk svay2
Search guna private/icognito
Yg ni lagi bkesan


Depa mmg bleh trace
Tgok je la iklan2 kat cari ni
Jima kita search utk keta baru
Memanjang ja kuar iklan keta menggoda dan cuba meruntuhkan iman d dada
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2018 07:27 AM | Show all posts
oo.. baru tau diorang boleh trace ya..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2018 10:06 AM | Show all posts
ni untuk memburu tiket dalam malaysia ke luar negara?
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2018 12:34 PM | Show all posts
thanks...good info to share
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2018 02:06 PM | Show all posts
terima kasih untuk maklumat yang telah dikongsi! Sangat membantu
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 03:39 PM | Show all posts
good info. thanks for sharing
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2018 04:43 PM | Show all posts
thanks for the info.. nice sharing..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-1-2022 05:31 PM GMT+8 , Processed in 0.222681 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list