CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1951|Reply: 10

Isteri 'Shopping', Suami Pening - Tapi Inilah Yang Memeriahkan Raya Anda

[Copy link]
Post time 12-6-2018 02:11 PM | Show all posts |Read mode





Raya hanya tinggal dua hari saja lagi. Bagaimana dengan persiapan raya? Mesti sudah siap kan? Tetapi ada juga yang seronok 'last minute shopping'. Yang perempuannya memang sakan kerana ia bagaikan terapi tetapi bagi si suami yang terpaksa menurut kehendak isteri, hendak tak hendak ikutkan sahaja demi mahukan semuanya sempurna di pagi raya.


Di Facebook, Fdaus Ahmad sekali lagi menulis kisah suami isteri yang sibuk membuat persiapan raya dan perkongsiannya mencuit hati netizen tetapi kali ini menerusi perbualannya dengan anak lelakinya.





Diikuti dengan status seterusnya berkenaan ragam isteri ketika membuat pilihan antara dua lalu bertanyakan si suami mengenai pilihan tersebut.




Ternyata statusnya mengundang komen-komen dari suami yang masing-masing pernah mengalaminya di bulan Ramadan.









Namun begitu, ada juga komen daripada netizen wanita yang lebih seronok 'shopping' tanpa suami di sisi.





Rupa-rupanya post Fdaus pada tahun 2016 mengenai kisah suami isteri ini kembali dikongsi oleh netizen di Facebook dan kini mendapat perkongsian sebanyak 41,000. Tulisan ini lebih terperinci mengenai pengorbanan seorang isteri dan ibu demi memastikan raya keluarga mereka sempurna. Untuk membaca tulisan penuh, anda boleh mencari di tanda pagar #ThePowerofRaya.






Sememangnya seorang isteri atau wanita atau ibu mempunyai tanggungjawab yang tidak pernah habis. Golongan ini akan sentiasa berfikir supaya keluarga mereka siap sempurna di pagi raya. Jadi, para suami hargai isteri anda yang walaupun kompleks pemikiran dan tingkah lakunya, mereka jualah yang menyempurnakan raya anda.  - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-6-2018 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
So nak kata sweet ke? Aku kalau spouse dah nunggu gitu aku rasa bersalah je. Anyway raya tak shopping baju pun. Recycle je baju apa ada.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
suhwit lah tuuuuu. Dah lama tak bersesak beli baju raya ni. Beli je mana dan, kalau tak dan pakai je baju yang ade
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 04:07 PM | Show all posts
Laki aku kalau buat preparation raya, sampai ke malam x sudah. nak beli jeans sepasang pon dah berjam2. Baju aku dengan anak beli online je, tup2 posmen hantar depan pintu
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 04:12 PM | Show all posts
Sesetengah orang tu bukan tak boleh nak membeli belah awal tapi dah macam habit suka soping last minit macam redha je kalau kena berasak2 beratur panjang bila nak buat pembayaran sebab nak dapatkan mood beraya
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 04:19 PM | Show all posts
sedap je dia kutuk org pompuan ek.. laki iols pulak terbalik. dia yg semangat nak gi shopping raya,  bini dia buat rilex je sbb apa yg dia nak ada kt hujung jari je klik klik sampai umah
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 12-6-2018 02:13 PM
So nak kata sweet ke? Aku kalau spouse dah nunggu gitu aku rasa bersalah je. Anyway raya tak shoppin ...


I pun begitu jua seblum kahwin, pakai baju yang paling baru. Adik beradik semua lelaki, tetiap tahun diorang rotate je baju melayu warna yang ada. Tapi selepas bbrapa tahun kahwin, MIL perasan, terus kena label sebagai zuhud.   Yelah sure dia x sangka, I totally opposite dengan FIL yang kaki melaram semuanya di hari raya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 04:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Laki kakak aku sanggup jaga anak 3 orang kat rumah dr pergi ikut shopping....and kakak aku jenis bawak measurement and tape pegi shopping so takde problem salah size....baju dia sendiri beli online....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2018 08:25 AM | Show all posts
tinggal je la suami n anak2 kat rumah lg selesa nak shopping berapa jam
kalau aku rasa bersalah dn x selesa ada org tertunggu tunggu aku..
lg pun kdg2 aku tengok kalau yg bawk ank2 tu dia org mcam penat dn letih jerk menunggu
tk kesiannn ker..
dulu pun aku ada suami kalau nak shopping mmg aku pegi sorang jerk
suami duk rumah jaga anak...
suka hati aku la nak kuar dr pagi ke sampai petang
aku bwak siap2 sample baju anak ..so x perlu bwak ank2 sekali..
lg pun aku x suka kalau nk shopping ank meragam..lg aku stress
baik aku jln sorang2 aman2 jerk..nak kuar masuk kedai mana pun
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Wakefield replied at 13-6-2018 12:29 AM
I pun begitu jua seblum kahwin, pakai baju yang paling baru. Adik beradik semua lelaki, tetiap t ...

Hehehe. Fil i jenis nak bertema tema ni. Kosser sangat.
My family takde tema. My spouse suka cara my family. Bila fil nak bertema my spouse naik angin hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2018 11:26 AM | Show all posts
Biase la si isteri suke menyoping
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 09:58 PM GMT+8 , Processed in 0.271135 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list