CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 12326|Reply: 80

Tok Ti Pun Promosi Produk Kesihatan Yang Tak Diiktiraf? Dr Amalina Bakri Sedia B

  [Copy link]
Post time 11-6-2018 04:31 PM | Show all posts |Read mode


Dr. Amalina Bakri, doktor yang popular di kalangan rakyat Malaysia. Aktif di twitter, Amalina sering berbalas komen dengan netizen yang bertanyakan macam-macam tentang hal kesihatan dan perubatan.


Terbaru, beliau sanggup berdebat dengan sesiapa pun di kalangan selebriti atau pengasas-pengasas produk jika perkara ini dapat beri kesedaran kepada rakyat Malaysia tentang bahaya sesuatu produk yang tidak mendapat kelulusan.







Muncul satu status katanya penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza juga turut mempromosi tentang satu produk air.






Kata Dr. Amalina memang tiada air yang boleh merawat penyakit begitu sahaja.







Ramai juga yang luah rasa kecewa bila ada artis-artis yang mempromosi barang-barang yang boleh menjadi 'racun' dalam badan.;


Apa-apa pun sebelum membeli pastikan kita memeriksa kandungan dan jadi pengguna yang bijak, jangan hanya ikut trend. -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2018 04:46 PM | Show all posts
retis2 ni pun check ler dulu..
ni main sapu je janji dibayar..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 04:51 PM | Show all posts
dah semua pengasas kecantikan bengap2...terketar2 nk berdebat dgn amalina...english lg la jgn cakap...haukkk
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 04:52 PM | Show all posts
produk tojos si kapel TERSANGKAK MALAYA & kunyah2 by Hajzouk jejaga ye..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni iklan yg tepi highway tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
dah diorang pon dibiar bebas beriklan kat tv radio billboard segala esp kosmetik timbang kilo mestila ada yang terpedaya
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 05:09 PM | Show all posts
siti tu kan penyokong tegar Pakatan Harapan, abeslah, kena kecam pas ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus dr.amalina ni, banteras jela penipu2 ni semua. Dorang bertambah kaya, pembeli kena tipu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2018 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
shamsadis replied at 11-6-2018 05:09 PM
siti tu kan penyokong tegar Pakatan Harapan, abeslah, kena kecam pas ni

Siapa kata tokti penyokong tegar pH. Dia la hantu lalang. Dia bagi statement Masih sokong BN Dan umno Kan. .SBB dialah Artis paling propa .acah sokong pH lepas pH menang jerrr kekdahnya. .ramai org perasan . .takut projek hilang letewww

Tapi I tgk kat ig siapa Komen X sebelah Kan citot ni kena hencap dgn zonerssss yg xleh terima hakikat Artis kesayangan propa much acah sokong tun Dan pH
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
zeitabaei replied at 11-6-2018 05:20 PM
Siapa kata tokti penyokong tegar pH. Dia la hantu lalang. Dia bagi statement Masih sokong BN Dan u ...

Yup sheols bukan penyokong ph tp parti yg dah jatuh tu.  Dah mulakan strategi menghimpit yg dimulai dgn syed saddiq .
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 06:56 PM | Show all posts
Alah, i x heran pun. toksriti ni sejak kawen dgan tok k mmg nmpak mcm diguna2kan oleh kaum kerabat tok k utk segala bisnes yg tah pape... kalau tak, xkanla sheols rela dibadutkan jd host utk rncgan siti ooo som tu... sheols SITI NURHALIZA kot, apa perlunya jd pengacara rancangan bodoh2 gameshow mcm tu.. jaga la kelas kau sendiri.. Talkshow SITI tu iols boleh terima lagi, tapi utk gameshow bodoh siti ooo som tu nmpak sgat kak eton tu guna2kan ct jah...

utk bisnes i-mizu ni i pn xpaham apa function air tu...maybe mcm air ECPI yg dlu pemes dan mahal nak mati namun sendoo jua akhirnya....
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols menunggu apa pula jawapan tok sri ti memandangkan iols sokong apa yg dr amalina tu cakap. Iols dah lama meragui produk2 mcm ni.

Kemon tok sri ti..jawab jgn x jawab.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 08:08 PM | Show all posts
tak pernah minat ambil supplement .. vitamin C sesekali ..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda Ni Kan dah kecoh dulu doc2 dlm Page fb Apa tah Nama Nya dah ckp pasal air Ni tapi Tokti buat Tak tau ja ,, igt kn dah tak jdi duta lagi ,, Kak rozi pun Tak Kan la Tak da nasihat Tokti
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Rozi Lagi la kipas susah mati citot
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Haaaa.

Dr amalina dah bisin
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2018 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah menyampah dengan dr. Amalina ni.. sebab asyik nak carik limelight kat twitter. Dengan pakaian hazabedah sikit.. tapi bila ku tenung muka dia di setiap photo dia, aku nampak raut wajah dia baik je.. decent je.. sejuk je tengok muka dia tak nampak berlagak walau acah2 sexy.. ada tak sapa2 yg paham maksud aku ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
alang alang psl promote barang ni
Ade kadang insta feymes ni promote branded bag yg diaorg claim konon outlet dr US ni di jual dgn harge murah, betol ke authentic betol ke product tu rupenye dari kilang OEM? Yang boleh tiru sebijik macam authentic
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 11:24 PM | Show all posts
iols merasakan tokti pon ada share kat produk imizu ni...btw tak penah pulak nampak  orang minum imizu, selain tokti n the zoners dan sebab imizu ni lah vc tokti tu jadi hazab dan murahan sangat ewwww...mohon tokti quit jah imizu yach...mesti rozi tengah gigih buat karangan untuk cover balik isu ni kan kowserrrr
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 11:30 PM | Show all posts
kata siti
'saya dah cuba produk berkenaan
alhamdulillah, berkesan'

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 10:30 PM GMT+8 , Processed in 0.090719 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list