CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 1822|Reply: 9

Mavcom Siasat Tuduhan Tony Fernandes

[Copy link]
Post time 14-5-2018 10:05 AM | Show all posts |Read mode
Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes disiasat Suruhanjaya Penerbangan Malaysia (Mavcom) susulan dakwaannya terhadap badan yang mengawal selia penerbangan di Malaysia itu pada Ahad menerusi video yang dimuat naik di laman Facebook rasminya.




Foto: FB Tony Fernandes




Harian Metro melaporkan, Mavcom menganggap dakwaan Fernandes itu adalah satu tuduhan yang serius.

“Kami sudah memulakan satu siasatan serta merta terhadap dakwaan itu. Kami akan sentiasa memastikan orang ramai mendapat maklumat mengenai siasatan itu,” kata jurucakap Mavcom.


Dalam video berkenaan, Fernandes mendakwa suruhanjaya itu mengarahkan syarikat penerbangan terbabit supaya membatalkan kesemua 120 penerbangan tambahan yang disediakan pada harga berpatutan untuk rakyat balik mengundi dalam Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).







Fernandes turut mendakwa, pihaknya mendapat tekanan daripada kerajaan sebelum ini yang menyedari syarikat penerbangan itu membawa ramai pengundi. - CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 14-5-2018 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Azmir ni dulu kerja khazanah kan?
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2018 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dia ni,  tak payah sediakan popcorn pun takpe
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2018 02:25 PM | Show all posts
keling ni nak lepas tengkuk je bila dah jadi gini
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2018 02:27 PM | Show all posts

So What?

Siasat la..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2018 02:52 PM | Show all posts
Siasat pleaseeee si Tony ni #konahcurious
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2018 03:15 PM | Show all posts
bukan haritu beria ia tunjuk kapalterbang ada logo BN bagai????
now kona baring ke
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2018 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
baguslah disiasat kenyataan tony tu dengan telus & adil. sekiranya didapati tony menipu, boleh tukar slogan AA jadi Now Everyone Can Lie
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 14-5-2018 03:22 PM | Show all posts
MarryPottet replied at 14-5-2018 03:21 PM
baguslah disiasat kenyataan tony tu dengan telus & adil. sekiranya didapati tony menipu, boleh tukar ...

Bengong..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2018 03:56 PM | Show all posts
skali tony ni nak lepaskan tengkuk dia ja..bila byk flight tunda disebabkan dia yg tak cukup plane nak fly... tp duit org dia nak   kot la kan.  siasat je la tony. kalau betul, padan muka mavcom, lps ni ko pulak kena tunjal kepala oleh tun m.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 10:51 PM GMT+8 , Processed in 0.083308 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list