CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 41740|Reply: 296

“Rosmah Mansor Berhati Syaitan!” - Perbuatan Terkutuk Didedah Fazley Yaakob Dan

  [Copy link]
Post time 11-5-2018 12:33 PM | Show all posts |Read mode
Sesungguhnya doa orang teraniaya itu makbul. Setelah bertahun-tahun menyimpan rahsia dan memendam rasa perit lagi menyakitkan, akhirnya kesabaran itu terbalas dengan sebuah kemenangan.




Foto: IG Fazley Yaakob




Itulah nasib menimpa Dato’ Fazley Yaakob sekeluarga bersama isteri tercinta, Datin Azrene Ahmad yang merupakan anak kepada Datin Seri Rosmah Mansor.




Foto: IG Fazley Yaakob




Tidak sanggup memendam lagi kebenaran, Azrene mendedahkan kegiatan Rosmah yang selama ini menggunakan bomoh, ilmu hitam dan sebagainya untuk mengekalkan tampuk kuasa supaya matlamat hidupnya tercapai.

















Dalam pada itu, Fazley pula rasa bersyukur kerana perjuangan arwah bapanya, Datuk Hj Yaakob Mohammad bersama Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad membuahkan hasil demi menyelamatkan negara tercinta.


Namun, arwah bapanya telah ‘pergi’ dahulu sebelum sempat menyaksikan kejayaan itu. Dan, sehingga hari ini masalah kesihatan dialami oleh bapanya masih menjadi misteri.


Pemergiannya itu sangat mengejutkan seluruh ahli keluarga kerana bapanya tidak pernah menghidap sebarang penyakit. Begitu misteri ‘sakit’ yang dialaminya sehingga meninggal dunia.


  



Selepas berkahwin, barulah dia mengetahui kekejaman dilakukan ibu kepada isterinya sendiri iaitu Rosmah. Segala daya upayanya mencuba menutup pintu rezeki anaknya sendiri dan merosakkan reputasi dibina oleh arwah bapa Fazley.




  



Berat sungguh penindasan kepada keluarga Fazley dengan pelbagai hinaan diterima. Dia sangat bersyukur kerana isterinya seorang yang sangat tabah menghadapi tentangan ibunya sendiri tanpa sebab munasabah.




  



Azrene pula mendedahkan segala ketamakan ibunya dan penyelewengan wang 1MDB. Duit rakyat juga sewenang-wenangnya digunakan untuk tujuan peribadi, memeras ugut, rasuah dan membunuh.


Tuhan telah menjawab doa mereka dengan ganjaran yang lebih besar. Memang berat sungguh dugaan diterima selama ini yang tidak pernah kita ketahui. Moga Fazley dan keluarga boleh membantu Dr Mahathir dan pihak polis untuk membuka kes dan menjalankan siasatan ke atas perbuatan jenayah dilakukan Rosmah dan suami, bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.


Walau bagaimanapun, pembongkaran Azrene menerusi laman Instagramnya telah dipadam. Mungkin ada manusia yang dengki, membuat laporan untuk membuang kapsyen tersebut.




  



Semoga Rosmah menerima balasan setimpal di atas perbuatannya. Kini, rakyat semakin matang dan tidak membuta tuli menyokong pemerintah yang kejam. - CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 11-5-2018 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam xsesuai je anak post publicly keburukan ibu dia..
Cukup lah org tau benda2 buruk tu dr org lain..
Apa yg dia nk dr posting dia..supaya lebih byk kecaman pada mak dia?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak dgn menantu die ni dah kenapa?  Dah2 la tu sume org tau bukan Xtau ... xpyh la nak cananag  Aib mak sendr... buruk2 pun keluar dr perut Ort tu jugak... Kita Jgn jd tuhan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus lah dia luahkan..lama dah pendam, lama dah hazab kena buli mentally.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Joannalee replied at 11-5-2018 01:18 PM
Anak dgn menantu die ni dah kenapa?  Dah2 la tu sume org tau bukan Xtau ... xpyh la nak cananag  Aib ...

Dah mak nya abuse anak sendiri, selayaknyalah anak dia dedahkan...Like hello...... dia ada mintak dilahirkan or keluar melalui cikpet Rosmah ke??? Dah ngko sedap2 buat anak bagai, lepastu kau mentally n physically abused anak kau.... selayaknya lah diaibkan
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by QIsmail at 11-5-2018 01:33 PM

I know we ALL hate Rosmah & Najib right now. Everybody wants to jump right in the bandwagon. But is this even remotely necessary? Fazley’s track record tu pun bukan lah squeaky clean sgt

And tbh, yes, of course Rosmah is a piece of work. Heck, she could be a poster boy for evil. But don’t tell me that none of us have resorted to despicable ways to get what we desire the most in life. At some point in our life, I’m sure we’ve done something that we’re not proud of. Henti2 la buat kerja Tuhan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 01:32 PM | Show all posts
B4 ai tot gosip acik bwg ja.  Now empunya bodi sendiri yg ckp , speechless.



Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Hanya tuan badan yg tahu rasa dan alami
Ikut akal kita mmg ler ader jer tak kena aper yg azreen reveal....ini xbley....itu bley....lebih baik camnih lebih baik camtuh
TP KITA BUKAN AZREEN DAN MAK KITA BUKAN RM. We arent living her life
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 11-5-2018 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Tajuk tu bold sgt. Fazley address as polan je... Kang dia yg kena tak psl2
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam mana mak kau, tetap tak boleh sebut keburukkan mak kau. Tetap kau kena jaga perasaan mak kau.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari tahun 2000-2001 masa kerja putrajaya dah banyak dengar gossip kak mah ni dari abang2 kontraktor..
Abang kontraktor pun membawang jugak...
Dengar je la.... percaya tak tu lain cerita
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 01:43 PM | Show all posts
walau benci sekali pun kpd mak, sakit mcmanapun jgn cerita segala keburukan secara terbuka. mereka telah disingkirkan, rasanya cukup dan tak perlu lg tebar cerita dlm kain keluarga
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Eleh acik bawang forum xleh tdo pon terus bukak forum acah kena sihir ke, tetibe acah suci murni bila datin azrene bukak cerita pasal ibu dia sendiri ouch #hipokritalert
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 01:48 PM | Show all posts
apa yang bahasa inggeris tu cuba sampaikan nyah? mak tafaham mak tak sekolah tinggi macam kau orang nyah...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
bungarose replied at 11-5-2018 01:32 PM
Hanya tuan badan yg tahu rasa dan alami
Ikut akal kita mmg ler ader jer tak kena aper yg azreen rev ...

Dorg ni acah je padahal kalau mak sendiri buat hal pon sibuk dah bukak thread apa nak buat apa nak buat lol
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 11-5-2018 01:24 PM
Dah mak nya abuse anak sendiri, selayaknyalah anak dia dedahkan...Like hello...... dia ada mintak  ...

Dah la bukan skandal sesama anak je, melibatkan negara sekali. Ntah berapa ramai org kena abused for the sake of power pon kita xtau selama dia hidup. Bleh plak ada yg bangang g backup lol common sense where ye at
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 11-5-2018 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Hanya yang bodoh saja suka memburukkan ahli keluarga sendiri. ....terus aku pandang buruk anak rosmah ni sebab memburukkan ibunya. ...rasanya rosmah tak pernah layan apa yang anaknya tulis. ....jahat anak dendam pada mak. ....tanpa mak hang. ..tak lahir pun hang ke dunia ni.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
anyclassything replied at 11-5-2018 01:46 PM
Eleh acik bawang forum xleh tdo pon terus bukak forum acah kena sihir ke, tetibe acah suci murni bil ...

Tunggu anak hang burukkan hang satu masa nanti kat socmed. ....perihal masalah dalaman family patut tak dibawa ke umum. ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa tajuk mcm tu
Dah org tahu sipolan mcm tu..
Tp jgn melampau sgt tajuk tu..
Yg anak dh cerita...yg menambah tajuk sebegitu kenapa?

Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2018 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 11-5-2018 01:55 PM
Hanya yang bodoh saja suka memburukkan ahli keluarga sendiri. ....terus aku pandang buruk anak rosma ...

betul..mcm x elok burukkan mak..walau buruk mcmmana pun dia ttp mak kita. kdg2 kata2 kita mencerminkan keperibadian diri.laki bini dok buka citer pasal ni ♀♀
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 04:15 PM GMT+8 , Processed in 0.096770 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list