CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4738|Reply: 29

"Tudung Pun Kena Ragut Ke?"-Pramugari Disamun, Tapi Lelaki Ini Berdakw

[Copy link]
Post time 8-5-2018 03:49 PM | Show all posts |Read mode
Betul kata orang malang tak berbau, hari ini kita  dengar orang lain kena samun. Mana tau esok atau kejap lagi diri sendiri yang mengalaminya.


Tular di twitter, kisah seorang gadis yang juga seorang pramugari, tidak bernasib baik kerana disamun ketika berada di tempat parkir kenderaan.



Difahamkan cermin keretanya pecah dan tangan gadis tersebut luka dan berdarah.




Perkongsian itu juga turut memberi ingatan kepada gadis di luar sana agar sentiasa berhati-hati.


Namun malangnya ada netizen yang agak kurang ajar.  Bukan mahu bersimpati dengan nasib yang menimpa, sebaliknya dia mengecam mangsa kerana tidak menutup aurat.

"Tudung pun kena ragut?" Antara perlian yang diterima.









Disebabkan itu ramai yang mengecam tindakan pengguna Twitter itu yang memberikan komen ibarat orang yang tiada otak.


Dalam keadaan genting begitu pun sibuk memfokuskan tentang tentang lain. Nak berdakwah tapi tak kena tempat!


Lagi pula, tidak dapat dipastikan sama ada wanita tersebut adalah Islam atau pun tidak.


Orang dalam kesusahan, tak perlulah nak sindir-menyindir. Semoga kita semua berada dia bawah lindungan-Nya. -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-5-2018 03:53 PM | Show all posts
meols tengok ni smlm. soalan meols:-

kat mana lokasi kejadian? baca reply bwh2 tu semua mcm x memberi klu. ada yg kata kat TBS tp management tbs dah denied. And meols pengguna tetap TBS yach, tp tgk lantai gmbr tu, mcm bukan tbs jer. and tbs x gelap mcm tu sgt setahu meols.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 8-5-2018 03:53 PM
meols tengok ni smlm. soalan meols:-

kat mana lokasi kejadian? baca reply bwh2 tu semua mcm x mem ...

Baju yg dia pakai mcm uniform..
Ke tak..?
Kalo uniform, mungkin dekat dgn tempat kerja?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 04:25 PM | Show all posts
siannye..agak2 la nk kutuk pon..
doakn jela smue okey..
bengong tol sape yg tweet tu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 04:31 PM | Show all posts
kasihannya harap bila bergambar rapatkan peha.

TBS parking tak de line hijau, mines parking tak de line hijau, kalau ikut gambar tu kemungkinan besar kt parking airport

Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Si shazleen anak tiri maria farida kemain ketat baju kebaya malindo air dia.. mcm nak meletup ketat.. cer bayang tengah berak, tak tetas ke kain
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 04:52 PM | Show all posts
Nurul8001 replied at 8-5-2018 04:15 PM
Baju yg dia pakai mcm uniform..
Ke tak..?
Kalo uniform, mungkin dekat dgn tempat kerja?

uniform malindo tu sis..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 8-5-2018 04:15 PM
Baju yg dia pakai mcm uniform..
Ke tak..?
Kalo uniform, mungkin dekat dgn tempat kerja?

Uniform tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-5-2018 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Serius akak bersyukur bukan PAS yang perintah negara ini. BN liberal perintah pun dah backward pemikiran sesetengah rakyatnya apetah lagi jika PAS yang perintah.

Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 8-5-2018 04:52 PM
uniform malindo tu sis..

Saya rasa, kalo pramugari tu pakai uniform, mesti parking tu dekat2 tempat kerja dia..saya nak speku tu parking airport..

Tak pastilah kalo berjalan ke mall pun gigih nak beruniform lagi..

Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 05:01 PM | Show all posts
Nurul8001 replied at 8-5-2018 04:57 PM
Saya rasa, kalo pramugari tu pakai uniform, mesti parking tu dekat2 tempat kerja dia..saya nak spe ...

either still kat airport atau area rumah apartment sendiri

but still the comments are hatefull.. takde la cakap pompuan tu muslim ke apa. anyone can wear kebaya and its in fact a uniform

malays being typical malays....
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 8-5-2018 05:01 PM
either still kat airport atau area rumah apartment sendiri

but still the comments are hatefull. ...

Tu lah geram baca komen2 tu..
Ntah2 yg gigih komen mcm ni lah yg selalu gugel gambo perempuan seksi..

Saya memang nak tau sangat kes ni jadi kat mana.. kita memang kena berhati hati walau berada kat mana pun..kalau dah tau tempat ni, jadi lebih peka lagi..
Pengurusan kat tampat ni kena lebih peka jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Siannya, mesti trauma kena samun, sampai luka2 tangan pulak tu. Jiran iols (perempuan) pernah kena samun kat traffic light, cermin kereta dipecahkan, trauma dia sekejap, last2 tak drive dah kereta yg sama.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 05:44 PM | Show all posts
Horror mindset setengah orang. Focus pada yang kejadian boleh. Sibuk nak ceramah itu ini. Kalau baik sangat tak lah melangut depan media social aja kan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 05:53 PM | Show all posts
skeri weh ... could be worse
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 06:13 PM | Show all posts
Spesies kafir lahanat saja galak nak suruh orang pakai tudung macam kristian
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-5-2018 07:18 PM | Show all posts
tipikal asshole
org tengah cerita psl ragut, dia sibuk bersarkastik pasal tudung. semoga ko mati dlm kebakaran.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya, mesti trauma dan panic. Yg penyamun pun ko boleh tak amik barang je tak payah nak slash ke tikam ke. Dasar takde otak
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2018 02:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg ada  je manusia gini..
Tak semsitif
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2018 10:57 AM | Show all posts
itulah mentaliti pengundi PH
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 08:59 PM GMT+8 , Processed in 5.767255 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list