CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 1884|Reply: 16

Ajal Memandu Ketika Mengantuk

  [Copy link]
Post time 8-5-2018 09:59 AM | Show all posts |Read mode
Padag meneruskan pemanduan ketika mengantuk, seorang pemuda maut apabila kereta yang dinaikinya terbabas sebelum merempuh sebatang pokok.


Memetik Utusan Online, kejadian berlaku di Jalan Kota Bharu - Machang berhampiran Kem Desa Pahlawan Kok Lanas, pada jam 6 pagi semalam.








Nahas berkenaan menyebabkan mangsa, Mohd. Fadzil Mohd. Zuki, 23, cedera parah dan meninggal dunia di tempat kejadian, manakala pemandu yang dipercayai rakan mangsa hanya mengalami kecederaan ringan.


Difahamkan, ketika kejadian kenderaan dinaiki mangsa menghala ke Kota Bharu dari arah Machang.


"Apabila tiba di tempat kejadian, pemandu dipercayai tertidur sebelum kereta berkenaan hilang kawalan dan terbabas ke kiri jalan, lalu melanggar sebatang pokok.

"Ekoran daripada pelanggaran itu, mangsa yang berada di tempat duduk penumpang hadapan tersepit dan meninggal dunia di tempat kejadian," kata Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Ismail Mat Sidik.




Foto: Utusan Online




Tambahnya, mangsa dibawa ke Unit Forensik, Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) untuk bedah siasat.


Menurut Mohd. Fadzil, pihaknya masih menjalankan siasatan ke atas kemalangan berkenaan mengikut seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. - CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-5-2018 10:17 AM | Show all posts
Takziah...
rugi 1 undi
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 10:29 AM | Show all posts
Jalan ni memang best kalau nak bawa kereta laju-laju. Maklumlah agak lurus....
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah. Driver mengantuk yg lain tak take turn ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 11:50 AM | Show all posts
insulin replied at 8-5-2018 10:29 AM
Jalan ni memang best kalau nak bawa kereta laju-laju. Maklumlah agak lurus....

haah betul.. semua laju2 kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 11:54 AM | Show all posts
minguk replied at 8-5-2018 11:50 AM
haah betul.. semua laju2 kat sini

Memang best kalau dapat memecut di sini waktu dinihari. Kalau waktu siang, jangan mimpi boleh bawa laju. Jalan utama yang sentiasa sibuk. Belum lagi driver-driver makcik pakcik tok nenek bawa kereta slow 50km/h...
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 12:14 PM | Show all posts
insulin replied at 8-5-2018 11:54 AM
Memang best kalau dapat memecut di sini waktu dinihari. Kalau waktu siang, jangan mimpi boleh bawa ...

50km lane kanan, nak motong ambil lane kiri, kalau nasib tak baik ada motor perasan lori kat sebelah kiri hahahhahahha
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 12:48 PM | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirajiun.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-5-2018 12:50 PM | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirajiun...
siannyaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 01:27 PM | Show all posts
tak pasal-pasal penumpang pulak yang hilang nyawa..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 02:38 PM | Show all posts
xsmpt ngundi esok..
papepon takziah la kt kluarge yg terlibat..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 04:06 PM | Show all posts
takziah.



kenapa lah x perasan drive rmengantuk... ak bimbang btl kalau driver mengantuk, baik aku offer diri nak ganti.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 04:36 PM | Show all posts
kalau tak salah mangsa adalah pelajar USIM yang pulang untuk mengundi...
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah. Moga keluarga yg ditinggalkn tabah hadapi dugaan.
Ngantuk satu hal.
Naik kete ngn bdk2 bwh 26 thun ni bole dia berwhats Up waktu drive. Kental sgt kah nyawa tu?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 05:14 PM | Show all posts
Driver yang mengantuk, penumpang yang mati.
Tak rasa bersalah seumur hidup ke sebabkan kematian kawan sendiri?
Takziah kepada keluarga si mati.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Pemandu yg mengantok yg sblh mati.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-5-2018 11:26 PM | Show all posts
kecuaian hingga membawa maut
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 08:02 PM GMT+8 , Processed in 0.084031 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list