CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4018|Reply: 19

Wow, Bestnya Percutian Murah Tapi Suasana Sebiji Seperti Di Luar Negara!

[Copy link]
Post time 30-4-2018 05:30 PM | Show all posts |Read mode
Ekonomi merosot, mata wang jatuh, tetapi masih ramai berkongsi gambar-gambar menarik bercuti ke luar negara. Cemburunya!


Eh, tak perlulah cemburu. Sebenarnya, ada banyak lokasi di Malaysia yang saling tidak tumpah seperti di luar negara. Cuma biasalah, lokasi eksklusif pasti terhad. Jadi, segera buat  tempahan. Siapa lambat dia ketinggalan!










1. Sasaran, Selangor.
Ini adalah Salar de Uyuni versi tempatan. Dikenali sebagai Mirror in the Sky, apabila bergambar kelihatan infiniti kerana tiada sempadan antara langit dan bumi. Istimewanya, fenomena ini hanya berlaku lima hari dalam sebulan. Perjalan ke sini pula perlu menaiki bot.



Foto: Tripquest







2. Mossy Forest, Pahang.
Keindahan alam yang berlaku secara semula jadi. Satu-satunya hutan yang ‘diselimuti’ lumut. Memang unik, macam berada di hutan amazon dan zaman purba. Perjalanan ke Mossy Forest melalui jalan yang sama menuju ke Ladang Teh BOH Sg Palas, tetapi anda akan melalui satu laluan lain di pertengahan jalan.



Foto: Easybook







3. Kundasang, Sabah.
Puas tinggal di hotel? Rasakan kelainan berada di dalam khemah ala Mongolian ini. Pemandangan yang hanya dapat dilihat di negara Mongolia itu dapat dirasai di Kundasang, Sabah. Bezanya, suhu di sini hampir sama dengan di Sydney.



Foto: Borneo Holidays







4. Kemaman, Terengganu dan Parit Buntar, Perak.
Teringin menikmati keindahan bunga sakura di negara empat musim seperti Jepun dan Korea? Nah, cari lokasi-lokasi ini dan anda akan dapat foto perkahwinan ala babak dalam drama Korea.



Foto: dukulangsat





Foto: SAYS Malaysia







5. Ranau, Sabah.
Cantiknya latar belakang foto saudara-mara yang berkunjung ke New Zealand. Tiada hal lah. Di sini bukan sahaja berlatarbelakangkan gunung yang indah, malahan ditemani kambing dan lembu ala-ala iklan susu!



Foto: pheurontay







6. Bachok, Kelantan.
Dah puas berfoto di musim bunga sakura, cuba yang ini pula. Ala-ala musim luruh di Pulau Nami, Korea Selatan. Terletak di Pantai Senok, ramai yang berkunjung ke sini untuk berkelah. Tidak seperti orang Korea yang hanya menikmati keindahan semula jadi.



Foto: Jom Jalan







7. Colmare Tropicale, Pahang.
Lokasi ini biasa didengari, tetapi sebenarnya anda belum habis menerokainya. Ada Taman Jepun juga Taman Perancis. Jom berswafoto di kedai kopi ala Café d’ France.



Foto: Booking.com





Bagaimana, sesuaikah dengan cita rasa anda? Atau kesemuanya sudah habis anda teroka? - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-4-2018 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Adik adik berangan photographer & supermodel suka la pose dekat tempat gini.
Tapi memang cantik pun
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Dua tiga kucing berlari, manakan sama si kucing belang
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Pantai Senok tu ye ke bersih gitu
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Pantai Senok tu ye ke bersih gitu
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabah mmg cantik kan. Teringin explore 1 sabah. Selalu pegi kk je
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak pergilah kundasang tu.. cantik
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 09:21 PM | Show all posts
model pokok sakura tu lembu, hahaha

tapi teringin nak pegi yang nombor 1 tu
macam takde horizon
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-4-2018 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekali bila pergi tempat tu indah kabar dr rupa je..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Pntai Senok i baru g last 2 weeks.sampah mcm bukit.pantai kotor.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94: Sekali bila pergi tempat tu indah kabar dr rupa je..


Pantai cermin tu tak boleh pergi dah. Kerajaan dah sekat.

Bachok tu tak cantik macam dalam gambar tu pun. Dahlah kotor sampah banyak.

Ranau dan kundasang ye cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Ranau/kundasang memang cantik,udara segar air sejuukkk. Time pegi 3thn lepas jalan nak masuk dairy farm tu berlopak2 harap dah turap cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
ayjay replied at 1-5-2018 12:54 AM
Pantai cermin tu tak boleh pergi dah. Kerajaan dah sekat.

Bachok tu tak cantik macam dalam ga ...

Sasaran selangor tu... nama trmpatnya pantai cermin ya?
Napa dah kna sekat?
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
ayjay replied at 1-5-2018 12:54 AM
Pantai cermin tu tak boleh pergi dah. Kerajaan dah sekat.

Bachok tu tak cantik macam dalam ga ...

Knp dh x blh pg sana?kna sekat sbb apa
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg nabila huda pegi sabah tu cantik betul.  Teringin nk explore sabah tu betul2..
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
ayjay replied at 1-5-2018 12:54 AM
Pantai cermin tu tak boleh pergi dah. Kerajaan dah sekat.

Bachok tu tak cantik macam dalam ga ...

Ha nak tau gak nape kne sekat.. try google x jumpe paper lak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-5-2018 10:09 AM | Show all posts
LautBiru52 replied at 30-4-2018 07:04 PM
Sabah mmg cantik kan. Teringin explore 1 sabah. Selalu pegi kk je

KK apa yg best?

cantik tak?
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 12:35 PM | Show all posts
kundasang n Colmare Tropicale, pahang tu jerk da sampai
yg lain2 tu belum lagik
nmpak mcm cntik
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
shastore replied at 1-5-2018 11:40 PM
Ha nak tau gak nape kne sekat.. try google x jumpe paper lak

Utk proses baikpulih.
Samaacam pantai yg berkelip biru tu. Pengunjung tak prihatin, rosak apam semulajadi.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Apam...

Igt kan nape la x leh gi. Baik pulih upenye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 03:12 PM GMT+8 , Processed in 0.111744 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list