CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7038|Reply: 4

Macam mana nak tukar dari badan berkanun pusat ke kerajaan negeri?

[Copy link]
Post time 29-4-2018 09:28 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum dan salam sejahtera abg2 kakak2 sekalian. Nak mohon pendapat dan cadangan daripada abg2 kakak2 yang pernah ada pengalaman atau tahu mengenai hal ni. Saya nak tanya, macam mana cara nak tukar dari badan berkanun persekutuan ke kerajaan negeri? Sekarang saya bekerja di UiTM sebagai pembantu kesatria S19 (Jawatan tetap tapi masih dalam tempoh percubaan dan belum pernah hadir mana2 PTM). So, baru2 ni saya ada ternampak kekosongan di sebuah jabatan kerajaan negeri. Jawatan yang berlainan dari jawatan hakiki saya tetapi klasifikasi perkhidmatan yg sama iaitu S19 (Pembantu Pustakawan - Jawatan Tetap). Saya rasa nak pindah ke sana, boleh ke? Kalau boleh mcm mana cara2, prosedur dan peratusan untuk membolehkan saya ke jabatan tersebut? Mintak tolong abg2 kakak2 semua ya. Terima kasih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-4-2018 09:15 AM | Show all posts
boleh try apply yg kerajaan negeri tu. kalau dapat, kena letak jawtaan di uitm baru boleh dilantik kat kerajaan negeri. x boleh tukar atau pindah mcm tu je sebab pihak berkuasa melantik x sama. skim jawatan pun berbeza walaupun kod sama.
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 09:15 AM | Show all posts
Tak boleh

kena letak jawatan dulu baru boleh ke jawatan baru
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 01:29 PM | Show all posts
senahitam replied at 30-4-2018 01:15 AM
boleh try apply yg kerajaan negeri tu. kalau dapat, kena letak jawtaan di uitm baru boleh dilantik k ...

Betul.. tapi TT kena apply melalui jabatan..klu x, nnti kena reject..sbb diorg nak tgk prestasi dlm buku service..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-4-2018 06:59 PM | Show all posts
ohh i see. saya ingatkan boleh lompat secara bersurat. maksud saya, buat surat & kelulusan dari ketua jabatan saya ke jabatan baru di kerajaan negeri. complicated jugak ya. so, kalau nak pindah jugak ke state ibarat nak apply kerja baru lah kan? perlu tengok kekosongan, melalui temuduga & seterusnya baru boleh masuk kerja state? mcm tu ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

27-5-2024 03:25 AM GMT+8 , Processed in 0.193567 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list