CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2484|Reply: 7

Menteri Mesjid Malaysia tolong wajibkan aircond untuk masjid2 seluruh negara

[Copy link]
Post time 26-4-2018 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Tak kisah la sape menterinya dan parti mana yg menerintah..

Mengikut pengalaman aku yg selalu outstation, penang yg menteri cina pulak aircond banyak mesjid pasang..

Aku xemngundi ye..aku tak belah mana2 parti..

Kadang tu ada masjid besar, kutipan derma banyak tapi nak pasang aircond kedekut..

Masjid yg cikai aman2 ja pasang aircond..

Harap2 ajk mesjid pk sewarasnya utk keselesaan jemaah..

Bukan sekadar cari tender sejadah, divider dan makan2..

Ada masjid yg paipnya jenuh berpusing xkeluar air
Pakai cap DIY..kontraktor mana lah kedekut sangat beli barang kat DIY je..xberkualiti punya barang...

Sebab aku pon stay kat melaka..masjid kat melaka kena improve lg la..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-4-2018 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa la.tu..
Iols suka pegi surau
Sebab kecik sket kot..
Dolu ceruk kampung suraunya nauzubillah
Skang alhamdulillah bersih ..maybe dpt.peruntukan utk upah ke apa..
Ni area selangor lah..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2018 05:14 PM | Show all posts
klu nk de aircond ko bg la dana kt mesjid..
ni tau komplen je..sumbang xnk..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2018 05:48 PM | Show all posts
Masjid Melaka kat mana yang takde aircond sbb klu kat alor gajah ni seme ada aircond kecuali masjid besar AG diorang pasang kipas helicopter tu sebab besar kene pakai ACU ke AHU baru boleh tapi cost sangat tinggi... MAsjid MITC pun sama pakai kipas helicopter
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-4-2018 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
grizz replied at 26-4-2018 05:14 PM
klu nk de aircond ko bg la dana kt mesjid..
ni tau komplen je..sumbang xnk..

Mana ko tau aku xsumbang?ko berani jamin gerenti ke aku xsumbang?

Ke ko ajk masjid?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-4-2018 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 26-4-2018 05:48 PM
Masjid Melaka kat mana yang takde aircond sbb klu kat alor gajah ni seme ada aircond kecuali masjid  ...

Mitc la dimaksudkan sangat..masjid lain kecik2 masjid lama boleh pulak ada aircondnye..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 27-4-2018 10:24 AM | Show all posts
megan_pox replied at 26-4-2018 08:24 PM
Mitc la dimaksudkan sangat..masjid lain kecik2 masjid lama boleh pulak ada aircondnye..

Masjid besau MITC nak pasang aircond kos tinggi kot sebab hall solat tu tinggi.. sama ngan Alor Gajah punya masjid Jamek... cuma maybe diorang boleh improve on air circulation sebab compare MITC ngan alor gajah dua2 pakai kipas helicopter tu tapi AG punya lebih panas dari yang MITC...
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa kata tt anjurkan kempen/program beramal jariah kt seluruh negeri2 kt malaysia ni, mcm kumpul duit beli aircond & cari individu yg mahu derma utk maintenance aircond every month?
Mcm ala2 telekung project tu; dulu2 kalau singgah masiid mmg x lalu la nak pakai telekung yg diprovide kt masjid tu sbb busuk, hapak.. skrg ni dh byk org join projek tu tlg basuh & sentiasa pastikn telekung2 tu wangi, so xde alasan lagi le nk kata xde telekung nk solat gittew
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 02:49 AM GMT+8 , Processed in 0.056202 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list