CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2314|Reply: 5

FRESH GRADUATE SEKARANG MEMILIH KERJA..SANGGUP LAHAP DUIT IBU BAPA LAGI KERANA E

[Copy link]
Post time 23-2-2018 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Fresh graduate sekarang bukan main..

Dulu masuk ipta kos lelong pon tak kisah..janji ipta..

Ptptn kena bayar rm20k..lepas tu nak government yg bg free pendidikan dan ptptn xnak bayar..

Memilih kerja...sanggup jadi penganggur kehormat dari kerja biasa2...

Sijil jadi pekasam..Baik tak payah sambung belajar macam tu...


Takde pengalaman tapi tak malu mintak haji tinggi2...sanggup lahap duit ibu bapa dari kerja kfc..

Jadi pelahap tegar janji dapat kerja gomen kekdahnya..

Malu la oii...org dulu2 sanggup tolong mak bapak buat keja part time waktu belajar..

Malu nak mintak duit mak bapak..

Fresh graduate sekarang mohon meninggal..kalau jenis memilih kerja
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-2-2018 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
masalah sikap:

pemalas

manja

terlalu selesa

cukup sekadar apa yg ada

asal boleh

etc
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2018 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni mmg betol, mmilih sangat. Nak duk opis gaji beso jek. Spupu i mcm ni, asyik tanya ada vacancy tak, ingat company tu bapak i punya ke apa. Dah ckp jgn pilih keja, keja apa2 pn ok. Tak dengar. Budak2 zaman skg semua nk senang.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2018 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah mak pak
Bg muka.
Cuba campakkan baju kluar umah baru akai ada sket.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2018 12:08 PM | Show all posts
kawan i ols recruitment. kebanyakan budak fresh grad yang join career fair gaji dorang u mang ai, kalah gaji exec kat company akak. Experience kau langsung takde

Ada tu mengadu domba kata kalau tak bagi peluang kerja macam mana nak ada experience,
Dik non, bila dorang hired taoi gaji bawah rm2k, kau reject. Pastu gi tempat lain ko repeat benda sama.

apakah?
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 11:46 AM | Show all posts
omg. endless kalau nak cakap pasal budak2 freshies skarang. rasanya kebanyakan company skrg mmg byk problem ngan budak2 baru nie. work attitude ngan mindset memang ke laut!
Reply

Use magic Report

Follow Us
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

27-5-2024 02:59 AM GMT+8 , Processed in 0.164616 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list