CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 11291|Reply: 119

[Tempatan] 'Kami sekeluarga tertekan'

  [Copy link]
Post time 20-12-2017 09:44 AM | Show all posts |Read mode
'Kami sekeluarga tertekan'










Pihak media menemubual bapa kepada seorang murid lelaki yang didakwa melakukan kesalahan disiplin dan didenda Cikgu Azizan. FOTO Adzlan SidekTweet










Raja Noraina Raja Rahim
rnoraina@hmetro.com.my



“SAYA belum bersedia,” demikian kata bapa kepada murid lelaki berusia 11 tahun yang didakwa menghadapi masalah disiplin sehingga menyebabkan Azizan Manap, 44, atau Cikgu Azizan diheret ke mahkamah.
Lelaki berusia 50 tahun itu yang ditemui di rumahnya di Nilai, hari ini, mendakwa menerima banyak tekanan daripada pelbagai pihak selepas kes berkenaan menjadi tular di Facebook (FB).

"Saya akan menjelaskan mengenai apa sebenar yang berlaku, esok. Sekarang ini kami sekeluarga menerima terlalu banyak tekanan," katanya yang enggan ditemubual lebih lanjut.

Sementara itu, Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) Sekolah Kebangsaan (SK) Taman Semarak Md Fakarudin Ab Rahman meminta orang ramai supaya tidak terus menyalahkan keluarga murid itu dan membuat spekulasi berhubung isu berkenaan.
“Bapa murid terbabit membuat laporan polis apabila diminta pihak hospital berbuat demikian selepas anaknya dibawa mendapatkan rawatan.
“Dia sebenarnya hanya mengikut prosedur undang-undang sehingga kes dibawa ke mahkamah. Bukan bapa murid itu yang menyaman Cikgu Azizan di mahkamah," katanya.
Md Fakarudin berkata, murid itu dan keluarga sewajarnya diberi peluang untuk meneruskan hidup dengan tenang dan masyarakat tidak terus menuding jari menyalahkan mereka.
Katanya, sebelum ini pihaknya sudah berusaha melakukan terbaik termasuk menyelesaikan kes di luar mahkamah, namun tetap bersyukur kes berkenaan sudah selesai.
Mahkamah Majistret Seremban, hari ini, melepas tanpa membebaskan Azizan daripada pertuduhan mencederakan muridnya itu pada 6 April lalu.






Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 20-12-2017 09:46 AM | Show all posts
sian jgk pakcik nih...idup tertekan pulak
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Drama tambahan? Cash!
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 09:52 AM | Show all posts
wartawan ke tu yg temuramah pakcik tu?..dia tak bersenam ke.. tengok perut
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Tertekan kerrr
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Yela pacik. Pape je la.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-12-2017 10:16 AM | Show all posts
anak yg buat hal... bapaknya yg teruk sakit kepala dan tertekan.

bebudak buat taik kat makpak, x pk mcmne makpak nk hadapi tekanan2 bagai ni. makpak opkos la akan menangkan anak sb sayang anak tak bertempat. even dh tau anak tu jahat mcm setan.. atau anak kat depan baik mcm malaikat sgt tp kat blkg mcm setan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Habis kau ingat parents pelajar2 yang dibuli anak celaka kau tu tak tertekan?
Cikgu yang kena ngajar anak tak guna kau tu tak tertekan?
Pibg nak handle pelajar bermasalah macam anak kau tak tertekan?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-12-2017 10:20 AM | Show all posts
Nak juga dengar cerita dari satu pihak lagi - keluarga anak ini.

Yes, another drama.  Tapi nak kena juga tahu latarbelakang anak dan keluarga ini.  Tahap kecederaaan yang dialami....

Sokong Cikgu Azizan tapi nak juga tahu tindakan-tindakan lain yang telah diambil oleh sekolah.
Katanya memang nakal, bukan kejadian pertama, tapi keluarga tidak diberitahu????



Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 20-12-2017 09:46 AM
sian jgk pakcik nih...idup tertekan pulak

Tau anak dia seumur 11 thn dah isap gam, malah ada bibit2 perangai gangster,  dia tak rasa tertekan ke. Fikir2, kenapa anak dia boleh jdi mcm tu. Peranan dia sbg bapa letak kat mane?
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Didiklah anak2 kita menjadi baik dan menghormati kawan2. ..guru. ..dan masyarakat. ...semua bermula dari kita ibu bapa....
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa fb pkcik ni..nk jugak baca komen yg buat dia tertekan tu..btw klau bukan pkcik ni yg saman cikgu tu mksudnya pihak hospital yg saman ke sape...teruk ke kecederaan bdk gangster tu?
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari ni katanya nak buat sidang akhbar.Jadi tunggulah apa cerita
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 10:32 AM | Show all posts
grouper replied at 20-12-2017 02:25 AM
Apa fb pkcik ni..nk jugak baca komen yg buat dia tertekan tu..btw klau bukan pkcik ni yg saman cikgu ...

Bukan saman. Ni bukan kes sivil. Pihak hospital yang advise the father untuk buat police report berdasarkan kecederaan anaknya tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasa la judge dulu, br korek cerita sebenar. Pray la konon.cerita hujung pangkal tatau pun.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 11:04 AM | Show all posts
patutnya pakcik ni belasah je anak tu sendiri
ye le, esok2 anak ko pengaruh anak orang lain, ko ingat parents diorang tak tertekan ke tgk anak diorang sesama hidu gam
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-12-2017 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah: Nak juga dengar cerita dari satu pihak lagi - keluarga anak ini.Yes, another drama.  Tapi nak kena juga tahu latarbelakang anak dan keluarga ini.  Tah ...

Nek ngah sy pernah dipggl ke sekolah, ya Allah berdebar Allah je tahu.cikgu ckp puan dtg dulu, nanti kite explain.

Bile pergi rupe nye ank i dgn kwn dia bergurau kasar n spec kawan dia patah. Cikgu x nk ambik tindakan sdri, so pggl both parents. Parent bdk spcky x dpt dtg.but they said they are ok.biasa la bdk2. Kite ni x sedap hati, bw dia gi opto n ganti spec.
Tp seriously i suke cikgu punye tindakan.dan2 tu pggl parents n lets the parents settle it.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
vanillaninja replied at 20-12-2017 10:32 AM
Bukan saman. Ni bukan kes sivil. Pihak hospital yang advise the father untuk buat police report be ...

Kalau ade kecederaan mmg biasa hosp suruh report. mesti ade kecederaan ni. Terpeleot ke ape ke. N dpp pun tak kan bodo2 nk bw kes ke court.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 11:32 AM | Show all posts
kalau pakcik sendiri tangankan anak yang nakal tu, takde la ramai yang tertekan..
kesian cikgu-cikgu..
kena mengajar pastu kena jadi babysitter lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau g laporan pon..bleh je dr awal x nak naik court...kata saya x mahu kat polis tu...eleh..pakcik ni..mcm x pernah wat laporan je..apa? Asal semua laporan je..semua naik court ke? Dah sampai court baru nak kata sy ikut undang2 je...padahal pakcik tu dah malu sbb abis ank dia telah memalukan sefamily dan satu malaysia kes dia jd besar..ingat bleh wat dediam..tipu aih kata x tahu.
Kompom dah diterangkan pasal pros and cons apa yg dia akn buat nnt..nampak sngt nak kata sy ni main ikut telunjuk siapalah agaknya....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-3-2024 11:11 PM GMT+8 , Processed in 0.098672 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list