CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4877|Reply: 28

Fathia, Dira Berbalas 'Tembakan' Pula Dah

  [Copy link]
Post time 8-12-2017 11:45 AM | Show all posts |Read mode
Wah, berbalas-balas sindiran nampaknya dua selebriti ini. Siapa sahaja tak sentap apabila nama dipetik dan dikritik di hadapan khalayak. Pasti memalukan!


Mungkin itu apa yang dirasakan aktres Fathia Latiff apabila Exco Pergerakan Puteri UMNO dan pelakon Dira atau nama sebenarnya Khaidhirah Abu Zahar menyindirnya secara terbuka ketika berbahas pada Perhimpunan Agung tahunan sayap pergerakan itu di Pusat Dagangan Dunia Putra, kelmarin.





Foto: IG Fathia Latiff




Enggan berdiam diri, Fathia tampil membalas sindiran berkenaan menerusi laman Twitternya.

"Dira ada hak untuk bersuara, begitu juga saya. Apa yang pasti, saya mempertahankan apa yang saya suarakan tanpa rasa takut dan ia bukan disebabkan tekanan daripada mana-mana pihak," tulisnya.








Berdasarkan ruangan komen yang dibanjiri respon netizen, ramai yang berpihak padanya kali ini.

"Dira petik nama sampai burukkan nama dia (Fathia) depan orang ramai sampai bersorak sakan. Aku rasa itu lagi teruk," tulis netizen.
















Sementara itu, Dira menerusi kemas kini terbarunya di laman Twitter menyatakan tindakannya menyindir aktres terbabit adalah demi kepentingan Orang Melayu.




Foto: Twitter



Ayo, macam-macamlah mereka ni. Jadikan pentas politik untuk berdrama pula. Apa nak jadi ni? - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2017 12:05 PM | Show all posts
melayu sake?
what melayu sake

its Bugis Sake

Melayu what? who r yus?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 12:08 PM | Show all posts
Sementara itu, Dira menerusi kemas kini terbarunya di laman Twitter menyatakan tindakannya menyindir aktres terbabit adalah demi kepentingan Orang Melayu.


iya lahh sgttttttttttt...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 12:15 PM | Show all posts
I speak to Puteri for Melayu sake


What did I just read? Dira, do you mind to elaborate?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 12:31 PM | Show all posts
kepentingan melayu pala hotak kao dira..
sudah.. pi minum clorox sana..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Dora boooo{:nose
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 12:41 PM | Show all posts
melayu sake?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 12:57 PM | Show all posts
I am melayu and NO you do not speak on my behalf Doraemon...

And suddenly fatiya jadi bijak.. hahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2017 01:20 PM | Show all posts
jangan lah petik2 nama sesiapa..banyak lagi contoh2 lain yg dia bole up dlm speech dia..x perlu nk menyalak jerit2 petik nama bagai
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 01:32 PM | Show all posts
Belum layak lagi bercakap kat Pau tuu...otak kosong..Isi pun takde..malu laa...macam Mak jemah n the gang sembang bawah pokok jambu air je..kesian puak2 tu dapat wakil camni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 02:50 PM | Show all posts
BilaBellaPanaz replied at 8-12-2017 12:57 PM
I am melayu and NO you do not speak on my behalf Doraemon...

And suddenly fatiya jadi bijak.. hah ...

tengah sober kot. but yea, macam smart pula tiba2 tweet dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 02:55 PM | Show all posts
dia beranak dalam family dh kaya boleh la nak cakap apa pun. yg sengsara rakyat ni mengemis di negara sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 03:33 PM | Show all posts
kepentingan orang melayu?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 03:39 PM | Show all posts
dira tu melayu ker?

doesnt look like one...

or for the sake of her own?

dah suam2 kuku dalam industry skrg nak up dalam politic?

dia dgn jamal sama sahaja.. blh buat satu filem or duet lagu mcm sajat vs alif
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 03:44 PM | Show all posts
anne ngasri pny baju masa PAU tu cantik plak

ada sulam2 kt tangan

n tudung bawal dia pakai nampk dia suci murni even dia adalah puteri umno

ok done off topik

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok je jawapan fathia..go tia go
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2017 04:14 PM | Show all posts
pegi mampos dua2.... yang penting dua2 belum tentu khatam makroekonomi tingkatan 6... hahahahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
kepentingan melayu? apa kepentingan melayu? berdiam diri apabila ditindas.? eh kau gi mamposs lah dira..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Sikit2 main sentimen bangsa.. sikit2 perkudakan Melayu... deyyyyy kau fikir Melayu lemah sangat kaaa?
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2017 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts
For melayu sake...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-3-2023 09:36 PM GMT+8 , Processed in 0.104727 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list