CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4901|Reply: 25

............

[Copy link]
Post time 1-12-2017 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Onyot93 at 13-12-2017 04:37 PM

.....
......
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-12-2017 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau nak kawin ngn rohinya ke??
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2017 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kawen..pastu duduk kt negara drng...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2017 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tanya pjbt agama la dik..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2017 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Setahu saya, org kita x bole nikah dgn refugee based on refugee act. X igt psl apa. Tp why not tt tya pejabat agama islam yg tdekat. Tt ni lelaki ke perempuan?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2017 04:33 PM | Show all posts
kahwin siam dik, lepas tu masuk malaysia bayar denda. nanti declare kt malaysia cakap kahwin siam tak banyak soalan di tanyakan.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-12-2017 02:06 AM From the mobile phone | Show all posts
dik..fikir panjang lah..susah nanti.
carilah orang yang ada negara.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2017 02:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Just nk tnya :

Dah berapa lama kenal ?
Tt umur berapa ?
Kenal mcm mana ?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2017 10:41 AM | Show all posts
Jika cinta ...lakukanlah ...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2017 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
rohingya ke dik? dah abis pikir ke dik?
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2017 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
asei pelarian musti rohingya..ahaha
hari tu iols jumpa ada sorang mamat syria hensem pemegang lad unhcr ni...
dia jual madu n ape tah..
adik adik dia terkandas kt turki.dia je lepas ke sini..huhu..boleh cayr ke idok tah
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2017 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
dah takde penduduk sah ke nak dikawin?
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2017 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari pembacaan, TT kena isi borang permohonan nikah kat jabatan agama, lps tu pergi UNHCR utk dptkan surat kebenaran kahwin (and pastikan status dia mmg pelarian berdaftar UNHCR). Surat kebenaran kahwin UNHCR ni ada specific borang yg kena isi, boleh buat online tp lps tu kena pergi pejabat UNHCR juga utk dptkan surat kebenaran tu. Lps tu kena jumpa pejabat agama negeri utk isi dokumen2 berkaitan sebelum kawin tp tak semua negeri benarkan kawin dgn pelarian so kalau TT dari Selangor/Johor oklah sbb dua negeri ni bagi kawin dgn refugee. Negeri lain tak sure. Lps tu kena ikutlah checklist jabatan agama tu sampai dokumen dah lengkap, silakan nikah
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2017 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 2-12-2017 11:43 AM
asei pelarian musti rohingya..ahaha
hari tu iols jumpa ada sorang mamat syria hensem pemegang lad u ...

Sis p interbiew heols kah?
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2017 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
AkuMark replied at 2-12-2017 01:35 PM
Sis p interbiew heols kah?

ya lor
asa tu iols repair kete kt bengkel kawan dia...
dia la cite...
memula nak.promot madu je..iols saja tanya lelebih
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2017 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AkuMark at 2-12-2017 02:02 PM
shernazz replied at 2-12-2017 01:39 PM
ya lor
asa tu iols repair kete kt bengkel kawan dia...
dia la cite...


Owhh...kena la mesra sis nk jual barang..meols xleh jd jurujual sbb penyegan bkn pemalu

Owh sorry tt..meols xtau bab nikah ni..tp semoga d permudahkan jk itu jodoh terbaik tt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2017 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
AkuMark replied at 2-12-2017 02:01 PM
Owhh...kena la mesra sis nk jual barang..meols xleh jd jurujual sbb penyegan bkn pemalu

Ow ...

penyegan ye..
haha
makan rajin plak..kui3
gurau je
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2017 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 2-12-2017 02:52 PM
penyegan ye..
haha
makan rajin plak..kui3

Makan kot sis xkan nak buat malu2 plak...kan lapokan...hakhakhak hujan2 ni cpt lapo plak

Sorry tt
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-12-2017 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 2-12-2017 11:43 AM
asei pelarian musti rohingya..ahaha
hari tu iols jumpa ada sorang mamat syria hensem pemegang lad u ...

Hahaha..btul3x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-12-2017 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 2-12-2017 12:44 PM
dah takde penduduk sah ke nak dikawin?

Hati saya dah terpaut kat dia...
Nk elakan zina..
Kami nak buat hubungn ni halal..
Kalau dia jodoh saya apa salahnya ^_^
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 03:13 PM GMT+8 , Processed in 0.067425 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list