CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5629|Reply: 12

Pernah dengar tak Best Product?Gores n menang secara licik?

[Copy link]
Post time 27-11-2017 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi semua..ada tak sape2 penah dengar Best Product?Maybe ada yg pernah dengar tapi tak tau menatang apakah ini.Sory mod i dah search tapi belum jumpa thread ni n tak tau nak letak mana.So i decide utk letak sini je.

Firstly,nak cerita my experience hari tu ada masuk peraduan kat paper S****.Peraduan cari 6 bahan dlm nasi lemak. So i pon dengan pantasnya bulatkan la jawapan n dgn kompidennye terus hantar ke alamat yg disertakan.I memang suka masuk contest.Masa tu dia ckp berpeluang utk menang Rm150k.Fuhh.I pon dln hati ckp takkan la hadiah mcm tu besau hanya perlu masuk peraduan yg budak tadika pon leh buat.

Masa ni memang tak tau ape2 psl Best Product ni.Sampailah ada 1 msg ni dia kata tggu surat dr kami anda berpeluang utk menang 150k bla2.Then surat tu sampai.I buka je sexcited la jugak sebab dia tulis Tahniah!Anda terpilih sebagai finalist utk menang 150k bla bla bla.

Masa ni mmg mcm2 dah pk kalo menang nak nganto parent g haji teruss.Lepas tu i try la tanya abg i.dia ckp tak yah layan sebab aku pon ada dpt dia nganto surat ke rumah katenye.tp sbb dia xbeli so dia ignore jek.

Ohh ya surat tu dia ada masukkn byk pamplet.ade katalog which is rupenye nko kna beli brg dulu yg berharga RM 30-Rm100++ mcm tu.So bila nko beli dia akan cabut lg nama utk menang 150k td.

Lepas tu i terus la google n tengok review komen mostly mmg -ve cerita ttg experience dorg.Ade yg ckp mcm skim gores n menang tp modus operandinye dah ditukar..Ada yg lain cerita very the kesian parent dorang percaya n berharap utk menang n dah spend beratus2 utk beli brg dorg.

Brg2 semua mmg cikai2 yg boleh beli kt luar murah2 tp dia jual mahal.Lepas tu, kononnye ade yg kompiden nak tau pengumuman dgn harapan ade la rejeki utk menang,tup2 senyap jek.

Ade pulak tu beli brg tak sampai2.Tp kadang2 ade je pemenangnye masuk paper lg.Duta Best Product tu pon retis2 lama.So disitu kalo org2 yg percaya igt takkan lah tipu kn.

Seriusly,i yg sgt berhati2 n byk baca ttg scammer ni pon leh hampir terjebak.Apatah lg acik2 yg naif percaya jek benda ni.

So i nak tau lah if uols ade experience mcm i ni. Hopefully pasni kalo ade contest pape kena siasat dlu ye.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2017 06:16 PM | Show all posts
oh jadi duit yang akak gores dan menang RM 150K tu duit kau orang lah ye? terima kasih sis
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2017 06:18 PM | Show all posts
Meols pun minat contest tapi bila tgk yg ni rasa fishy sgt. Takkanlah senang2 nk dpt 150k. Kawan meols masuk contest ni bila sampai surat dia sembunyikan dari ciklaki dia.
Pernah nmpk iklan ni kt IG terus iols spam report.
Rasanya selain sinar, ada juga dlm paper lain mcm metro dan kosmo. Memanglah bisnes akhbar sekarang merudum tapi takkanlah tak tapis dulu pengiklan. Iklan mcm ni dah kategori memperdaya pengguna.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2017 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Sah gores dan menang ni.. dulu ketuk pintu rumah.. skrg advertise paper.. hangsuang
Xda mudahnya dpt duit camtu.. lagi satu readers digest pun penipu.. x habis suruh beli buku2 dia utk next cabutan. mcm2 cara penipu.. scam bagai.. hati2 ler. Jgn masuk lubang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-11-2017 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 27-11-2017 06:16 PM
oh jadi duit yang akak gores dan menang RM 150K tu duit kau orang lah ye? terima kasih sis

Tahiniah laa kaka cili 150k iols hanya dlm mimpi sajokk.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2017 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
10 tahun lepas kalau pergi Carrefour Wangsa Maju selalu diterjah agen diorang ni. Dengan nada excitednya konon kita ni insan terpilih untuk memenangi hadiah lumayan. Pastu hilang, rupanya kembali with a vengeance dengan wajah baru. Walk away people.
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 27-11-2017 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 27-11-2017 06:18 PM
Meols pun minat contest tapi bila tgk yg ni rasa fishy sgt. Takkanlah senang2 nk dpt 150k. Kawan meo ...

Ye sis.mmg skang dah tak tunggu kat mall tarik2 org dah.pancing dgn peraduan senang gilos sape yg terpedaya mmg kesian.Boleh ke i terang2an bgtau company best peroduct tu.takut plak ke dalam nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2017 08:10 PM | Show all posts
estrelle replied at 27-11-2017 07:36 PM
Ye sis.mmg skang dah tak tunggu kat mall tarik2 org dah.pancing dgn peraduan senang gilos sape yg  ...

PPIM ada dik, dont worry.abg ali tu pernah terjah company gores haru biru dia buat.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2017 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat fb pun ada kan..gmbo kak melah lg jadik duta kena pusing roda n tau konon2 dpt hadiah apa..tgk aje lah hadiah dia, kalau mcm x masuk dek akal sah2 scam. Dan ya, dorang ada hantar surat n pamplet jugak..kena beli brg sekian2 br dpt hadiah cabutan kononnya.. Tgk brg2 yg dijual pun mcm low quality..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2017 08:45 PM | Show all posts
umbut replied at 27-11-2017 07:28 PM
Sah gores dan menang ni.. dulu ketuk pintu rumah.. skrg advertise paper.. hangsuang
Xda mudahnya  ...

aku pun hilang respek kt reader's digest.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-11-2017 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 27-11-2017 08:10 PM
PPIM ada dik, dont worry.abg ali tu pernah terjah company gores haru biru dia buat.

Tapi kaka cili bebas plak macam takde pape dia iklan kat paper tu.Iols is geram nanti lagi ramai mangsa dorang.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 09:46 AM | Show all posts
pernah dpt call dan surat sampai kat rumah
bila buka surat gelak2 jela dgn org rumah
org umah plak mmg personal shopper semua barang dia tau range harga
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2017 11:31 AM | Show all posts
kalau barang 2 kita x bayar, tp barang 2 sampai. kita nak buat macam mana ya??

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

15-4-2024 11:39 AM GMT+8 , Processed in 0.089439 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list