CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6991|Reply: 27

Didiskriminasi dalam pertandingan hanya sebab aku Melayu

[Copy link]
Post time 21-11-2017 02:50 PM | Show all posts |Read mode
Salam,

Aku dalam dilema. Baru jek lepas pertandingan Business Challenge di Universiti Swasta Antarabangsa di Selangor. Juri semua Cina dan peserta semua Cina dan India. Sebaik keputusan diumumkan, pemenang tempat kedua merupakan peserta yang baca notes atas kertas dari awal sampai akhir dapat tempat kedua. Bila protes kepada penganjur, penganjur suruh move on dan try masuk pertandingan lain. Malah aku minta video pertandingan dan markah sebagai bukti dia cakap itu confidential. Sekarang ni, apa patut aku buat?
Single Polls, Total 34 Users voted
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-11-2017 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Move on je tt..bkn rezeki tt d pertandingan tu..kalau dah tercatat rezeki tt,in sha Allah,akn dpt juga..n walaupun tt x menang,tp kalau impact y tt bg sgt tinggi,org akan still cri tt..y penting,tt teruskan berusaha!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-11-2017 05:19 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 21-11-2017 04:07 PM
Move on je tt..bkn rezeki tt d pertandingan tu..kalau dah tercatat rezeki tt,in sha Allah,akn dpt ju ...

tp ramai kwn suruh fight for the justice. this is not about winning or losing..this is about losing to very weak presenter because of something fishy...

takpe..kitorg dah decide nak bwk kes ni ke home campus kt UK...harap semua ok la..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 06:10 PM | Show all posts
yg weak presenter tu kot idea/ content presentation dia bagus
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Bawa je ke ke peringkat atas. Biar ada usaha. Biasa la tu kalau ada pertikaian dalam sesebuah pertandingan. Good luck tt. Btw, chuolls ada rekod tak ?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-11-2017 08:32 PM | Show all posts
Catpaw replied at 21-11-2017 06:54 PM
Bawa je ke ke peringkat atas. Biar ada usaha. Biasa la tu kalau ada pertikaian dalam sesebuah pertan ...

bukan iols yg rekod..mmg penganjur ada rekod semua peserta..dari awal sampai akhir. kitorg cuma nak bukti pemenang tmpt kedua baca notes dari awal sampai abis tu jek

yg i kuciwa dorg ingat kite ni bebudak ipta agaknya sorri no offense my degree dlu ipta juga...maksudnya die suruh terima keputusan dengan pasrah..tp kitorg cuma nak tau utk improve diri..bukan masuk hanya nak tau menang ke kalah kan
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-11-2017 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
AppropriateNick replied at 21-11-2017 08:32 PM
bukan iols yg rekod..mmg penganjur ada rekod semua peserta..dari awal sampai akhir. kitorg cuma na ...

Apa2 pun terima dengan hati yang terbuka bila dah bawa ke atas. Bias ada di mana2, dah kerja pun sama sampai ketua rengkut la, tapi kalau pertandingan memang tak da masalah kalau kita bawa ke atas, biasa la pertandingan, memang betul dah tu tindakan tt tu untuk improve diri sendiri and pihak penganjur juga.  Nanti update ea tt    
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2017 07:36 AM | Show all posts
matchstick replied at 21-11-2017 06:10 PM
yg weak presenter tu kot idea/ content presentation dia bagus

ok, lojik ke tak org present baca kertas dari awal sampai akhir dpt nombor dua...dgn slides penuh perkataan  dah mcm viva pulak...

sebab tu kitorg nk dptkan bukti video tu....benda tu terang2 dh tnjuk something fishy...

yang bestnya..scoring marks ada disediakan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-11-2017 09:09 AM | Show all posts
skrg ni masa masa panas sis

terbaik adalah politicise it kepada pihak yg berminat
alang alang terbakar biar semua sekali terbakar...jangan jadi lilin utk org lain.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2017 09:24 AM | Show all posts
AbukRokok replied at 22-11-2017 09:09 AM
skrg ni masa masa panas sis

terbaik adalah politicise it kepada pihak yg berminat

TP TAK BOLEH...kena buat cara professional..i am not pprt nak kecoh2 tak memasal..so, plan kitorg nak submit segala bukti pada KPT dan pihak UK sana...biar dorg judge
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2017 06:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Good luck tt. Fight
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2017 08:19 AM | Show all posts

thanks..tak sangka didiskriminasi di tanah sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2017 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
I pon pernah alami benda ni. Tapi mintak explanation dari juri. And, mmg patut pon bagi dkt winner tu sbb content die mmg bagus.

Good luck tt!
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu ramai saksi n sokongan iols suggest fight. All the best n smoga dipermudahkan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2017 08:20 PM | Show all posts
meisapoya replied at 26-11-2017 07:14 PM
I pon pernah alami benda ni. Tapi mintak explanation dari juri. And, mmg patut pon bagi dkt winner t ...

itulah..,mujur la kitorg kena present dulu baru boleh tgk persembahan selepas tu..pula tu kitorg nombor 4..sempat la tgk persembahan nombor 5..tup2 no 5 dpt nombor dua..dan tgk notes dari awal sampai akhir...kt slides penuh tulisan....so..tgh nak bodek penganjur tu upload video semua persembahan...pastu..ada bukti...terus bwk ke kpt
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2017 08:21 PM | Show all posts
shastore replied at 28-11-2017 07:14 PM
Klu ramai saksi n sokongan iols suggest fight. All the best n smoga dipermudahkan

beb..tau2 jek la univ kan..kalau boss die ckp camtu..semua pn iyakan jek la..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2017 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
AppropriateNick replied at 28-11-2017 08:21 PM
beb..tau2 jek la univ kan..kalau boss die ckp camtu..semua pn iyakan jek la..

Hurm.. Bkn Kat u jek. Politik dlman ade dimane2
So ape status kes uols skrg?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
AppropriateNick replied at 28-11-2017 08:20 PM
itulah..,mujur la kitorg kena present dulu baru boleh tgk persembahan selepas tu..pula tu kitorg n ...

Mmg x patut la kan klu present bace slides je. Syok sendiri namenye. Baik audiences bace sendiri je kan. Haha

Bodek sampai berjaya okeyhh. Go tt go
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2017 11:33 PM | Show all posts
shastore replied at 28-11-2017 08:28 PM
Hurm.. Bkn Kat u jek. Politik dlman ade dimane2
So ape status kes uols skrg?

dh dpt bukti bergambar peserta tu tgk notes...penganjur ckp akan upload kt fb...tgh tunggu jek ni...camne nk save vdeo kt fb tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2017 11:44 PM | Show all posts
meisapoya replied at 28-11-2017 10:49 PM
Mmg x patut la kan klu present bace slides je. Syok sendiri namenye. Baik audiences bace sendiri j ...

tau takpe...eh..panas sungguh la...dh move on dah..tp lawan tetap lawan...i need clarification...dont worri..i was an mpp masa undergrad dulu..berani jek la lawan tp cara professional la
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 05:50 AM GMT+8 , Processed in 0.070829 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list