CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5101|Reply: 32

[Terbuka] Menjadi sukarelawan untuk 6th Cari Kdrama Awards

[Copy link]
Post time 16-9-2017 11:59 PM | Show all posts |Read mode
Edited by dauswq at 18-9-2017 12:49 PM



Cari Kdrama Awards ialah anugerah tahunan yang dianjurkan oleh Kmania bertujuan untuk menghargai kehebatan karya-karya seni warga Korea terutamanya dalam bidang industri drama. Anugerah kritik secara online ini mula mendapat liputan meluas di media-media tempatan seperti tv9 dan juga akhbar Harian Metro, serta media antarabangsa seperti Kdramapal dan daehandrama.

Setiap pencalonan anugerah adalah dibuat dengan telus hasil daripada ulasan-ulasan yang ditulis peminat Malaysia, bermakna setiap ulasan daripada anda akan menentukan pencalonan tersebut. Kesemuanya akan dihitung dan diaudit oleh Majlis Pengkritik Kdrama untuk pencalonan top 5, seterusnya pengumuman pemenang dibuat pada malam anugerah.

Memandangkan Cari Kdrama Awards akan berlangsung tak lama lagi, Kmania mengalu-alukan sesiapa yang mahu menjadi sukarelawan sepanjang pengelolaan anugerah ini di medium media sosial. Mereka yang menjadi sukarelawan akan dikreditkan hasil usahanya, diberi kredit forum seperti amalan-amalan sebelum ini dan diberikan sijil penghargaan, jika diminta selain diberi hibah ataupun kelebihan yang kelab mahu lakukan bagi  apa-apa program yang Kmania anjurkan di kemudian hari. Sila klik gambar di bawah untuk lebih lanjut.

(a) Pereka Grafik Gambar
  • Mereka poster, banner dan gambar-gambar pencalonan top 5 mengikut piawaian ditetapkan Kmania.
  • Tugasan akan diberikan secara bergilir-gilir dan berkala.
  • Waktu kemuncak adalah pada 25 Dec 2017 – 14 Jan 2018.
(b) Pereka Grafik Video
  • Mereka video-video pencalonan top 5 dan promosi Cari Kdrama Awards mengikut piawaian ditetapkan Kmania.
  • Tugasan akan diberikan secara bergilir-gilir dan berkala.
  • Waktu kemuncak adalah pada 25 Dec 2017 – 14 Jan 2018.
(c) Pembantu Promosi & Penyebaran Maklumat
  • Membantu menyebarkan maklumat mengenai Cari Kdrama Awards di seluruh pelusuk media sosial mengikut piawaian ditetapkan Kmania.
  • Bermula pada awal Oct sehingga selesai majlis anugerah.

Lain-lain,
anda juga boleh cuba untuk membuat permohonan sebagai ahli Majlis Pengkritik Kdrama.

(d) Syarat-syarat menjadi ahli Majlis Pengkritik Cari Kdrama Awards
  • Sudah membuat pembayaran sebagai ahli Kmania yang sah.
  • Sekurang-kurangnya sudah menghantar SATU ulasan kdrama yang menyeluruh kepada Kmania.
  • Mempunyai kemahiran dalam mengkritik sesuatu kdrama yang ditonton.

Permohonan untuk tugas-tugas sukarelawan di atas termasuk (d) mesti dihantar melalui borang ini.
Bagi yang mahu memohon untuk (d) , anda mesti menjadi ahli Kmania yang sah di sisi undang-undang Kmania terlebih dahulu. Tapi, jangan gusar, anda boleh terus daftar di sini dan Kmania akan luluskan dengan segera.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-9-2017 12:40 PM | Show all posts
daus nak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-9-2017 12:46 PM | Show all posts

yang mane satu ida?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2017 01:00 PM | Show all posts
ajk mcm thn lps ke atau jd pengkritik tp x bayar lg

haha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-9-2017 02:25 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 18-9-2017 01:00 PM
ajk mcm thn lps ke atau jd pengkritik tp x bayar lg

haha

lebih kurang sama dgn AJK mcm thn lepas, cuma broad sket specification nya

aritu bukan kau nak memohon jd auditor majlis pengkritik kah?

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2017 02:36 PM | Show all posts
dauswq replied at 18-9-2017 02:25 PM
lebih kurang sama dgn AJK mcm thn lepas, cuma broad sket specification nya

aritu bukan kau n ...

kalau jd auditor tu bz x keje nye?


Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 18-9-2017 02:44 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 18-9-2017 02:36 PM
kalau jd auditor tu bz x keje nye?

busy nya awal dec tu sehingga jan tu la kot..
sbb nak kena audit review 2 org hantar sblm nya..
cuba tanye @ismaha mcm mne busy nya
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2017 02:45 PM | Show all posts
dauswq replied at 18-9-2017 02:44 PM
busy nya awal dec tu sehingga jan tu la kot..
sbb nak kena audit review 2 org hantar sblm nya..
...

kalau terlalu bz sgt takut plak xleh commit

tp kalau lite2 je ok la


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-9-2017 02:47 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 18-9-2017 02:45 PM
kalau terlalu bz sgt takut plak xleh commit

tp kalau lite2 je ok la

camtu kau amik plg mudah sekali no.3 tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2017 02:51 PM | Show all posts
dauswq replied at 18-9-2017 02:47 PM
camtu kau amik plg mudah sekali no.3 tu..

yg mcm last year tu ok la

calling2 @alien88
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2017 03:11 PM | Show all posts
bizi sgt la ida...bos latu ko cukup2 nnt

@idakamaruddin
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2017 04:57 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 18-9-2017 02:51 PM
yg mcm last year tu ok la

calling2 @alien88

ya saya!
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 10:10 AM | Show all posts

mcm tahun lepas alien
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 05:01 PM | Show all posts

yup2.. uolls ambk sukarelawan bahagian mana?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 11:19 AM | Show all posts
macam tak sangka dah ada next cari kdrama awards. rasanya macam baru semalam duk buat games2 yg last year punya cari kdrama awards kihkihkih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2017 05:44 PM | Show all posts
anissa_kyra replied at 20-9-2017 11:19 AM
macam tak sangka dah ada next cari kdrama awards. rasanya macam baru semalam duk buat games2 yg last ...

cepat sgt mase berlalu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-9-2017 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 20-9-2017 05:44 PM
cepat sgt mase berlalu

Xde games ke kali ni daus mcm aritu?

Tp kalau ada, harusla iols terpinga2 nk jwb...rs mcm x byk tgk drama thn ni...pastu kalau tgk pun bape kerat je iols berjaya abihkan...sendu btul tahun ni...huhu

Review lgla...asyik bertangguh je nk buat...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2017 07:37 PM | Show all posts
wima replied at 20-9-2017 06:41 PM
Xde games ke kali ni daus mcm aritu?

Tp kalau ada, harusla iols terpinga2 nk jwb...rs mcm  ...

tak tau lak sempat nak buat ker tak, lagipun sibuk dgn kmania lately. tp kmania ade bincang collaboration dgn kdramapal psl game road tour
tgk camne hasilnya

iols tgh fikir game mudah utk uols kot..
ala2 mcm quiz jek..

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 01:12 PM | Show all posts
omg guysss!!!
lama x jengah porem ni...
rindunyeeeeeeeeeeeeeeeee


ot plak.. iols x dpt nak tlg commit
nk online pon curi2 ni ha
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2017 12:25 AM | Show all posts
wima replied at 20-9-2017 06:41 PM
Xde games ke kali ni daus mcm aritu?

Tp kalau ada, harusla iols terpinga2 nk jwb...rs mcm  ...

taun ni iols baru tengok queen for 7 days. tak sempat masa langsung nak catch up
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 205510 Replies : 4931
Dharma Harun Adik Manja tanggung 2 ekor biawak komodo
PrickfordDharma Harun Adik Manja tanggung 2 ekor
Views : 6260 Replies : 87
Tak perlu nak jadi begitu sempurna duhai wanita
admin6Tak perlu nak jadi begitu sempurna duhai
Views : 7398 Replies : 7
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 30583 Replies : 224
Kenapa Biri Biri Jalan Lambat?
XimKenapa Biri Biri Jalan Lambat?
Views : 21685 Replies : 65
Cinta itu buta:Gadis 23 tahun sanggup putuskan hubungan dengan ibu bapa demi berkahwin lelaki 80 tahun
YgBenarCinta itu buta:Gadis 23 tahun sanggup pu
Views : 3633 Replies : 27
Tyra
aaanf14Tyra
Views : 7397 Replies : 52
Cara mudah utk dapat berat ideal
tomazCara mudah utk dapat berat ideal
Views : 9115 Replies : 38
kambing yang comel
zazazieglerskambing yang comel
Views : 10817 Replies : 43
Meow & Cincau
riena3321Meow & Cincau
Views : 3498 Replies : 9

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 05:02 PM GMT+8 , Processed in 0.070567 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list