CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4293|Reply: 24

Adam Yoong, Atlet Berumur 9 Tahun Sumbang Pingat Emas!

[Copy link]
Post time 30-8-2017 01:05 PM | Show all posts |Read mode


sumber : Bernama



Kehebatan para atlet negara dalam Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 bukan hanya pada atlet dewasa sahaja malah atlet kanak-kanak juga berjaya menyumbangkan pingat emas buat kontinjen negara.


Antaranya atlet termuda Malaysia, Adam Yoong Hanifah yang hanya berumur 9 tahun mempamerkan aksi mantap sekaligus mengetepikan peserta Indonesia, Dimas Ridho Suprihono (3,440 mata) untuk merangkul emas keempat dalam acara ski air kelmarin.


Memetik laporan Bernama, semasa ditanya pemberita apa perasaan kerana berjaya membantu menghadiahkan pingat emas buat negara, adik bersemangat tinggi itu menjawab dengan penuh yakin bahawa dia akan berusaha lebih gigih melakukan yang terbaik di masa akan datang.


“Saya sangat gembira memenangi acara ini. Saya memberikan yang terbaik...terima kasih atas sokongan semua dan saya akan teruskan melakukan yang terbaik pada masa depan.”


Sementara itu, ratu ski air negara, Aaliyah Yoong Hanifah, 14, turut menuai dua pingat emas hari ini dalam acara jump dan trick.


Dalam acara jump, Aaliyah merekodkan 32.6m manakala dua atlet Indonesia, Rossi Amir (30.8m) meraih perak dan gangsa, Nur Alimah Priambodo (27.6m).


Bagi acara trick, Aaliyah merangkul kilauan emas meraih 5,880 mata, mengetepikan Sabelle Kee dari Singapura (3,450 mata) untuk perak dan atlet Indonesia Nur Alimah, gangsa selepas mencatatkan 3,380 mata.- CARI

sumber : internet



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-8-2017 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Adik Alex Yoong kah?
Apak dia kahwin dgn Melayu kan masuk Islam?
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 01:28 PM | Show all posts
albedah replied at 30-8-2017 01:13 PM
Adik Alex Yoong kah?
Apak dia kahwin dgn Melayu kan masuk Islam?

bersama alex yoong masa kecil.. haha

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 01:41 PM | Show all posts
wah tahniah adik ...................
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 01:52 PM | Show all posts
family ni memang kaki sports tegar
salute
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 02:01 PM | Show all posts
Wah tahniah adik... hebat!
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 30-8-2017 02:14 PM | Show all posts
Ramai jugak anak Hanifah Yoong.
Seronok sbb ayah ada hala tuju utk anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 02:15 PM | Show all posts
Hebatnya... tengok dia jawab soalan semalam pun... semangat dan confident.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-8-2017 02:28 PM | Show all posts
adik beradik kan..tapi lain mak..wahhhh

tahniah..tahniahhh
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah..satu family semangat bersukan
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
albedah: Adik Alex Yoong kah? Apak dia kahwin dgn Melayu kan masuk Islam?

ye rasanya ayah dia masuk islam kawin dgn muslim.tengok la rupa aaliyah n adam lain benar dr alex n philipa yoong.atuk dorang mmg nama chinese
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 03:46 PM | Show all posts
kipidap dik! auntie is so proud of u!
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Sukan whoayussss?
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
tahniah dik, akak dah tua ni pun setakat dduk je kat mlysia siap kutuk lagi kadang2
ni baru btul jgn tanya apa negara dah buat utk awak, tnya sumbangan anda utk negara..
bagus bapak dia, semua anak2 involve dlm sports..
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 05:28 PM | Show all posts
Wah baru tau ada sukan2 ni kat SEA games. Good job. Semoga terus menyumbang pada negara
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 05:29 PM | Show all posts
cutieslilies replied at 30-8-2017 02:28 PM
adik beradik kan..tapi lain mak..wahhhh

tahniah..tahniahhh

Ooo lain betul muka diorang dgn Alex Yoong
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-8-2017 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kecik2 dah ada karier.. hebat.. untung mak pak dorang..
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
tahniah dik...
ksemua berbakat adkbrdk Yoong nie
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Murahnya nilai pingat mas sukan sea..budak kecik pn buleh menang
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah dek!!
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 10:57 PM GMT+8 , Processed in 0.083373 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list