CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 8920|Reply: 118

[Tempatan] 111 Emas Tercapai Syabas Malaysia

  [Copy link]
Post time 28-8-2017 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by NE_KO at 28-8-2017 11:25 PM



PERDANA Menteri mengucapkan tahniah kepada kontinjen negara yang meraih 111 pingat emas malam ini sekali gus muncul juara Sukan SEA ke-29.

Datuk Seri Najib Razak berkata, dengan pencapaian cemerlang itu maka sah dan nyatalah Malaysia menjadi juara keseluruhan temasya sukan dwi tahunan itu.



"Saya mengisytiharkan kontinjen Sukan SEA negara berjaya meraih 111 pingat emas seperti yang menjadi sasaran kita.

"Malaysia mencatat sejarah gemilang Sukan SEA dalam semua acara termasuk renang," katanya ketika berucap melancarkan Projek 'River of Life' dan 'Kolam Biru' di Kuala Lumpur, malam ini.

Hadir sama isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor dan Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

Angka 111 itu diraih pelumba trek negara, Azizulhasni Awang di Velodrom Nasional, Nilai sekaligus melepasi sasaran diletakkan kontinjen negara bagi memungkinkan negara muncul juara keseluruhan temasya sukan terbesar Asia Tenggara itu.

Sumber : HarianMetro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2017 10:37 PM | Show all posts
yeayyyy..tahniah rocket pocket man..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 10:38 PM | Show all posts
coolnya gifs ni tt..love it...




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2017 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
yesssss.bangganya saya dgn awk Azizul.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2017 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 28-8-2017 10:38 PM
coolnya gifs ni tt..love it...

terima kasih ya.hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2017 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-8-2017 10:40 PM | Show all posts
klu ade south east athlete leh kalahkan juara dunia tu, mmg ajaib lah
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 10:40 PM | Show all posts
Tahniah Malaysia!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2017 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Congratsss pocket rocket man.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 10:45 PM | Show all posts
tahniah pocket rocket man...esok blh buat willy
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
wowwww..tahniah Malaysiaku!
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Soklan bimbo, Malaysia sebelum ni belum pernah jd juara keseluruhan sea games ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 11:04 PM | Show all posts

neko buat sendiri ke gifs tu? boleh tak kita nak tahu guna software apa? hehe  
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 11:07 PM | Show all posts
dapat cuti tak kita semua ni?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2017 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by NE_KO at 28-8-2017 11:14 PM
Orix replied at 28-8-2017 11:02 PM
Soklan bimbo, Malaysia sebelum ni belum pernah jd juara keseluruhan sea games ke?


Boleh rujuk katsini
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2017 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 28-8-2017 11:04 PM
neko buat sendiri ke gifs tu? boleh tak kita nak tahu guna software apa? hehe

aah buat sndiri
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2017 11:11 PM | Show all posts
congrats tim Malaysia ...


terima kasih astro arena .... pengulas pengulas sukan astro arena mmg terbaekkkk




Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah Malaysia! Bagi la cuti hari rabu...boleh balik kampung lama sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
NE_KO replied at 28-8-2017 11:09 PM
Boleh rujuk katsini

Tq untuk info link ni....sy pon tertanya2 jugak
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
NE_KO replied at 28-8-2017 11:09 PM
Boleh rujuk katsini

Tq untuk info link ni....sy pon tertanya2 jugak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 09:32 PM GMT+8 , Processed in 0.083860 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list