CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 7597|Reply: 44

Isteri Hidang Makanan Dah Hangit, Reaksi Suami Ini Memang Mengejutkan!

[Copy link]
Post time 24-8-2017 05:50 PM | Show all posts |Read mode
Setiap hari tak dinafikan isterilah yang menggalas tugas memasak dan menyediakan makanan untuk seisi keluarga.


Tak terkecuali juga ada hari tertentu masakannya tidaklah terlalu menjadi atau pun perfect. Sesekali ada juga masakan terlebih masin, tawar atau pun hangus!


Namun, janganlah segera mencari kesalahan si dia. Ya, ini merupakan nasihat buat lelaki bergelar suami.


Foto: Carian internet


Santunilah dan hargailah segala apa yang telah mereka lakukan, masak dan sediakan itu. Alah, sekali sekala tergigit lauk yang masin atau kuih yang hangit, telankan sahaja.


Jom dengarkan perkongsian seorang netizen ini, bagaimana bapanya tetap memuji si isteri walaupun kuih yang dihidangkan hangit! Banyak yang tersirat dalam kisah ini...


Dihidangkan dengan kuih hangus...apa nak jadi ni??






Tak sekali pun ayah mengutuk atau menyalahkan mak...sebaliknya puji adalah! Mengejutkan...






Kesimpulannya, kurangkan memberi fokus dalam mencari kesalahan dan juga kesilapan pasangan.


Sebaliknya raikan kelebihan, pengorbanan dan juga pelbagai usaha yang telah ditunjukkan isteri untuk menjaga sebuah keluarga yang bahagia.


Moga perkongsian sedikit ini memberi manfaat ya! - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2017 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
trbaikk ayah nya...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
aku slalu jgk masak hangus
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 06:04 PM | Show all posts
touching story ni..love it..



ya..kita pun selalu over cooked..over bake =hangus...  dan latest nak buat half boiled egg selalu tak jadi...terlebih rebus..huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 06:04 PM | Show all posts
tapi logically kalau dah hangus rentung mana ada orang nak hidang atas meja kan..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Penat siap2 bahan, masak segala tetiba terover masak plak..hangit..bertambahhhhh penat

Kene komen kata terlebih masin, rasa hangit mmg nak naik hantu rasanya {:yameteh
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 24-8-2017 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
touching touching la jugak..tp makanan hangus ni bahaya makan sbb dh jadi karbon bole jd kanser
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
a'ah betul jgak tu, kalau mkn ayam panggang pun bhgn hangus tu d buang. .hehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2017 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya kisah ni {:childlike
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae: tapi logically kalau dah hangus rentung mana ada orang nak hidang atas meja kan..


Yelah, sbb tak sampai hati nak hidang pun {:cryrun
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu contoh seorang ketua yg penuh hikmah
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 06:26 PM | Show all posts
dont judge book by its cover. meols penah je buat hokkaido cheese tart hangit2 sikit. sedapppp wehhh. tp nk buat tu leceh yaamat. meols respek org yg terrer buat pastri n kek  
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 07:02 PM | Show all posts
mcm kisah abg iolls.. kak ipar iolls msk biasa2 ja
tp xpernah iolls tgk abg complain masakkan kak ipar iolls..
tp bila dtg mkn kt rmh, mmg bertambah2 la nasi
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tersentuh hati...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni dpt psgn yg memahami, klu dpt lelaki bperangai tuuuttttt...mmg tbalik dunia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib dpt suami kuat mkn, sedap x sedap licin jgk dia makan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2017 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm ayah aku pnya perangai. Sume dimakannya kalu mak aku masak. Tp xde lah puji bersayang2 bila mknn x cukup rasa or hangit. Cuma dia x komplen.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 09:07 PM | Show all posts
Iols pernah masak ikan sampai hangit

iols sendiri jer yg makan
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahhh..so touching.. sobss
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
teringat video org jepun yg prank suami dgn msakan istri yg xsdap.. sbbnya si suami nie tak pnh komplain mskkn istri.. wlaupon xsdap suami ttap jgk mkn.. wlaupon ada pluang utk buang mkanan tue mse istrinya kluar jmur kain kot rsenya ttap jgk si suami tue mkn dan xbuang pon.. mmg salute suami yg mcm nie..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-6-2024 08:07 AM GMT+8 , Processed in 0.070994 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list