CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1936|Reply: 2

Tukar Gred Jawatan Kerajaan persekutuan ke negeri

[Copy link]
Post time 6-8-2017 10:43 AM | Show all posts |Read mode


Assalamualaikum... kawan2. nak tanya pendapat korang.

Aku sekarang menjawat jawatan Persekutuan Gred WK 41. Lpas tu dapt interview jwatan perkhidmatan awam negeri LS41.. sekiranya aku diterima untuk jawatan tersebut, adakah servis aku disambung  atau start dari mula.. cmne ngan status penyelerasan gaji?

Harap yang lain boleh membantu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-8-2017 12:02 PM | Show all posts
uols better tanya HR uols.

but ape yg iols tahu, u akan start mcm mula2 servis.. kira rugi lah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2017 01:01 PM | Show all posts
Edited by AJ88 at 7-8-2017 01:03 PM

rsanya gaji tu boleh dipertimbangkan utk diselaraskan. rsanya boleh diselaraskan mengikut gaji terhampir skrg. sbb kat sni, ada je staff kontrak yg dpt jwtn tetap diselaraskan gaji. tp prosedur tu kena tnya dgn HR. tp klau servis tu, ikut perkhidmatan rsanya. sbb jwtn lain2 kan, skim pn lain2.
boleh cuba risik2 kat JPA.

mana2 state pn akn follow rules JPA.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

27-5-2024 01:13 AM GMT+8 , Processed in 0.404973 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list