CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7577|Reply: 6

Kereta declare total loss

  [Copy link]
Post time 5-8-2017 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Details: Saya mohon pandangan/pendapat.. Sy sgt buntu.. Sy accdnt seminggu sblm Raya... Baru 3 hari lepas dapat surat tawaran dr insurans kereta sy utk claim total loss.Ini kerana pihak insurans ke3 tidak dpt membaik pulih kereta sy kerana kos yg tinggi. Dah sebulan sy menaiki public transport yg mana memerlukan perbelanjaan yg tinggi . Bila sy refer pihak insurance sy.. Mereka kata tiada pilihan kecuali meminta utk sign offer letter. Ingin sy tekankan disini.. Yg bersalah pihak ke 3..tetapi segala kesulitan sy yg tanggung..... Minta tolong kwn2 semua apa langkah yg sepatutnya sy buat? Adakah sy perlu minta gantirugi pd pihak ke tiga atau perlu buat laporan Polis atau bincang dgn pihak insurance.. Sy dah stop payment kereta bulan ni.. Tetapi sy x tau nak buat mcm mana.. Minta jasa baik kwn2 atau sesiapa sahaja dpt inform sy langkah yg perlu sy ambil

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2017 09:13 AM | Show all posts
xnampak mcm total loss pon
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2017 11:36 AM | Show all posts
Harap dipermudahkan..tak pandai bab2 insuran ni..

Dia suruh declare total loss sbb x mampu tggung kos..bukanla kereta tu total loss pun kan..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2017 02:07 PM | Show all posts
Edited by qistiena at 5-8-2017 02:15 PM

saya tak tau pasal kete total loss..

tapi awak boleh claim dari insurance loss of use..pampasan around RM30 - RM50...
amount to kali ngan berape hari kete awak tersadai kat workshop...cuba awak tanya dulu dengan insurance awak...

bolehlah awak cover cost naik public transportation...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2017 08:37 PM | Show all posts
Insured rendah ke dulu
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2017 09:55 PM | Show all posts
#BOIKOTHonda

kereta baru kemek sikit nak total loss

#DreamTotalLost
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-8-2017 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Pd sy cik kena minta pihak ketiga yg langgar untuk bayar segala kos gantirugi keta cik. Total loss dI cni bermaksud pihak ketiga mungkin takde insurance, maybe road tax dia da expired tpi dia tak pegi renew, jadi pihak insurance cik tak dpt nk claim kat dia.  Pada sy lebih baik buat report Polis sbagai langkah keselamatan skiranya dia tidak mahu byr atau lari dr menanggung kos pembaikan keta cik. But..but..but kalau da tiada pilihan or dia mmg tak bole byr jugak, jadi terpaksala cik claim insurance sendiri tapi cik rugila kan..nk buat camna Sbb kita nak guna keta kan..  maka hancurla ncb cik jdi zero..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

17-4-2024 09:06 PM GMT+8 , Processed in 0.602309 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list