CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 2275|Reply: 9

axia

[Copy link]
Post time 25-7-2017 02:54 PM | Show all posts |Read mode
aq tengah planing nak beli kerata axia , tapi aq tak sure nnti loan tu lepas ke tak , sbb i baru abis belajar n kerja ..
bole tak gudie sikit ?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-7-2017 03:17 PM | Show all posts
meh aku guide...
payslip kena gaji 3 bulan..lesen mandu.. pergi try dulu submit kaat kedai perodua dekat umah kau..

sebab ade salesman boleh tolong dan ade yg tidak.... kalau power tu mmg dia tolong smpai loan lulus..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2017 03:24 PM | Show all posts
Edited by aesha at 25-7-2017 03:31 PM
kurga replied at 25-7-2017 03:17 PM
meh aku guide...
payslip kena gaji 3 bulan..lesen mandu.. pergi try dulu submit kaat kedai perodua  ...

eh betl ke , aq nak tau ...ada stengah org kata axia takya dwn payment betul ke ???
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 03:33 PM | Show all posts
kurga replied at 25-7-2017 03:17 PM
meh aku guide...
payslip kena gaji 3 bulan..lesen mandu.. pergi try dulu submit kaat kedai perodua  ...

Ha ah aku masa nak amek kereta ada sangkut CCris tapi bukan salah aku le salah bank bodoh tu bende dah settle 2012 tapi nama tak clear2

Dek kerana kepoweran sales girl aku tu loan lulus terus sebelum tu aku dah nak menyirap...
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2017 11:33 AM | Show all posts
aesha replied at 25-7-2017 03:24 PM
eh betl ke , aq nak tau ...ada stengah org kata axia takya dwn payment betul ke ???

itu namanya 100% loan... tp bulanan dia lebih la sikit.. kalau ko bayar 10% bulanan tu ade la penurunan sikit...
tp, terpulang la... mmg org suka buat 100% loan, dan kalau gaji tu tak smpai tahap yg dorang nak.. tu yg kena reject... so, kalau ade 10% tu buh jer la kat downpayment..

aku ari tu amik axia, kena reject.. padahal aku kerja da kat 15 tahun.. pastu combined gaji bini pon kena reeject.. x paham aku... sudahnya cari salesman tmpat lain..

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2017 11:35 AM | Show all posts
buragazz replied at 25-7-2017 03:33 PM
Ha ah aku masa nak amek kereta ada sangkut CCris tapi bukan salah aku le salah bank bodoh tu bende ...

betul... tengok power salesman tu... tp yg pelik nya... dia nak aku guna alamat kg.. baru senang nak lulus loan... yg ni aku x dpt nak terang kan...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2017 12:34 PM | Show all posts
kurga replied at 26-7-2017 11:33 AM
itu namanya 100% loan... tp bulanan dia lebih la sikit.. kalau ko bayar 10% bulanan tu ade la penu ...

ha mcm tu pon kena reject ke ..aq ni tak samapi rm2000 pon ...so boleh ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2017 02:54 PM | Show all posts
aesha replied at 26-7-2017 12:34 PM
ha mcm tu pon kena reject ke ..aq ni tak samapi rm2000 pon ...so boleh ke ?

apa2 pon gi la cuba dulu hantar...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-7-2017 03:25 PM | Show all posts
aesha replied at 26-7-2017 12:34 PM
ha mcm tu pon kena reject ke ..aq ni tak samapi rm2000 pon ...so boleh ke ?

should be ok je gaji tu as long as takde blacklist & sangkut payment apa2

kalo axia E @ G spec insyaAllah lepas kot


Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2017 01:45 PM | Show all posts
aesha replied at 26-7-2017 12:34 PM
ha mcm tu pon kena reject ke ..aq ni tak samapi rm2000 pon ...so boleh ke ?

mampu ker bayar installement nnt..?
dah amik kira kos mentenance? roadtax? insurance? minyak? parking? tol?
hehehe..saje jek
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 05:13 PM GMT+8 , Processed in 0.094993 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list