CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 13261|Reply: 43

Tolong, kenapa ada web lucah dalam history saya .... thanks dah selesai.

[Copy link]
Post time 22-7-2017 07:50 PM | Show all posts |Read mode
Edited by aurorae at 23-7-2017 04:33 PM



macammana nak buang ni, ada virus ke?  Dah delete history pun dia tetap ada tenggek kat situ.   Darimana dia datang.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-7-2017 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Maybe u ter "book marks " ..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2017 08:06 PM | Show all posts
girlphg replied at 22-7-2017 08:01 PM
Maybe u ter "book marks " ..


ini senarai bookmark saya ..takdepun. Lagipun macammana boleh bookmark tanpa masuk web?   Tak pandai  computer.  Please help nak buang masih melekat kat situ.,

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu macam bookmark / saved pages je. Ce tekan history tu. Up sikit pic, boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Clear la history tu tak boleh ke..bukan ke nanti hilang semua ape da
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Sila klik link ni
https://myactivity.google.com/my ... me_cbd&hl=en-GB

Bhgian ats kanan klik 3 titik>delete activity by
>all time
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-7-2017 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Atau pgi ke

History.google.com
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2017 08:52 PM | Show all posts
beautifulliar replied at 22-7-2017 08:41 PM
Clear la history tu tak boleh ke..bukan ke nanti hilang semua ape da

dah clear banyak kali,tapi tetap ada
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-7-2017 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
aurorae replied at 22-7-2017 08:52 PM
dah clear banyak kali,tapi tetap ada

So bia la die duk dlm situ
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2017 08:54 PM | Show all posts
samasam90 replied at 22-7-2017 08:36 PM
Tu macam bookmark / saved pages je. Ce tekan history tu. Up sikit pic, boleh?

tengok post #3, takde dalam bookmark
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2017 08:56 PM | Show all posts
Sydamad replied at 22-7-2017 08:46 PM
Sila klik link ni
https://myactivity.google.com/myactivity?utm_source=chrome_cbd&hl=en-GB

saya cuba dulu, thanks
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok. Virus la tu. Uninstall je lah. Baru install balik.

Sepatutnya blog luca h mcm xnxx tuh memang tak boleh buka dah kat mesia. Kalau dari pic tu, tu pautan. Dari dearsx tu.

Lebih baik hang uninstall jah. Baru install balik. Kalau masih ada, maknanya ada folder dari dearsx sudah terinstall dalam hp/laptop kamu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 09:00 PM | Show all posts
dia cmni,

kadang2 satu website ada click jacking

kita click mana2 bahagian website keluar iframe baru , contoh pencuri movie, klik mana2 bahagian keluar iklan2  atau website porno.

delete je history. kalau u buka guna internet gov benda tu akan tersimpan dalam web server lab ict gov
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2017 09:03 PM | Show all posts
Sydamad replied at 22-7-2017 08:46 PM
Sila klik link ni
https://myactivity.google.com/myactivity?utm_source=chrome_cbd&hl=en-GB

dah buat,  kat my activity dah kosong, tapi kat history tetap ada bertenggek, macam hantu je.  Kat atas web porno tu ada satu lagi web  bertenggek juga, ZTE Blade L5, apa tu.  Tak berani klik, takut web lucah juga.  Atau dia datang bersama.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2017 09:05 PM | Show all posts
samasam90 replied at 22-7-2017 08:59 PM
Ok. Virus la tu. Uninstall je lah. Baru install balik.

Sepatutnya blog luca h mcm xnxx tuh memang ...

ni kat luar malaysia
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2017 09:07 PM | Show all posts
Edited by aurorae at 22-7-2017 09:09 PM
CiliPadiSedap replied at 22-7-2017 09:00 PM
dia cmni,

kadang2 satu website ada click jacking

ye pernah masuk pencuri movie tengok kimchi...  ni laptop sendiri, maknanya ada dalam laptop ni la kan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 22-7-2017 09:11 PM | Show all posts
samasam90 replied at 22-7-2017 08:59 PM
Ok. Virus la tu. Uninstall je lah. Baru install balik.

Sepatutnya blog luca h mcm xnxx tuh memang ...

maaf tak faham, nak uninstall apa?  Uninstall dekat add/remove program tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
aurorae replied at 22-7-2017 01:11 PM
maaf tak faham, nak uninstall apa?  Uninstall dekat add/remove program tu ke?

Laa ingatkan kat mesia.

Uninstall web browser tu. Hang guna google chrome ka? Kalau takde webpages yg penting, uninstall jah, hilang terus semua.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2017 09:15 PM | Show all posts

nak cuba buang juga sampai jaya
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 09:17 PM | Show all posts
aurorae replied at 22-7-2017 09:07 PM
ye pernah masuk pencuri movie tengok kimchi...  ni laptop sendiri, maknanya ada dalam laptop ni la ...

mungkin ada mungkin tak de.

ada jenis website dia simpan cookies dalam browser kita, contoh internet marketing otai dia track kita punya browser dengan install cookies lepas tu guna untuk target marketing. cara yang betul website hanya boleh track di website mereka sahaja tak boleh tracking any cookies secara rahsia nanti hilang privacy

cuba tekan ctrl + Alt + Delete
tekan applications
tengok anything suspicious data activity malicious then google nama data tersebut
lepas tu cari solution nak delete






Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-2-2024 08:50 AM GMT+8 , Processed in 0.070879 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list