CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 13293|Reply: 54

Pengarah 'Andainya Takdir' harap pelakon ubah perangai.

[Copy link]
Post time 16-7-2017 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Haii cuols hari ni nak jadi kepoci sikit sape gerangan pelakon ittew. cikcur kat ig explore nmpak shiela hassan@mambo yang post.meols tak tengok cite ni so tak tau sape pelakonnya.

maafin meols sebab tak jumpa butang nak tepek screenshot.pengarahnya Along kamarudin.meols nak stalk ig along jap zasss. .

Kaka momod bole humban tred meols if dah ada.tenkiuss.  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-7-2017 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Amende ni?? Ape bijik butirnya??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-7-2017 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
babycc replied at 16-7-2017 05:25 PM
Amende ni?? Ape bijik butirnya??

Persoalannya sape pelakon yg buat perangai tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2017 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Syukri boobies kettew
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2017 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Nina iskandar? Coz haritu media hiburan ada up artikel yg Nina hampir tarik diri coz dimarahi oleh Along pada hari pertama shooting.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-7-2017 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Cluenye sape selalu datang lambat,dtg shooting tak hafal skrip,harap muka hensem/lawa.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-7-2017 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Screen shot please tt
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2017 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni antara komen

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-7-2017 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi........

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2017 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Dan lagiiii

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2017 06:11 PM | Show all posts
kepochi jugek acik sheila mambo ni yeh? meols hengat dah tonedown lps berhijab labuh
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2017 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Lelaki ke perempuan??  
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2017 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
kernasayang replied at 16-7-2017 06:07 PM
Lagi........

Misi asam laksa ?  
Same person kah?
Mana2 lah.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2017 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nur.nilam.sr at 16-7-2017 06:21 PM

Misi asam laksa? Itu citer lakonan aqasha dan rita yg on air kat Tonton kan. Siapa lagi pelakon Andainya Takdir yg berlakon dlm citer tu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-7-2017 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
de_ikea replied at 16-7-2017 06:00 PM
Screen shot please tt

Meols dah screenshot tp takleh tepek pakai hp ni tak reti.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2017 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Syukri yahya dulu ada berlakon tajuk asam pedas utk dia. Bkn asam laksa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-7-2017 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa SY berlakon 7HM pengarah siap puji sbb x pnh lambat.. x kan kali ni lambat kot??
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2017 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape pula ni..drama kan tgh shooting..kang ada yg terasa hati nanti bermasam muka pula on set
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2017 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
If refer pd komen sheila mambo tu..'itu x bawak..' mcm tuju pada Nina iskandar jer..coz Nina kena marah oleh Along gara-gara x bawak baju yg sepatutnya utk shooting..hurmm..suka gak lakonan Nina ni..
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2017 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
estrelle replied at 16-7-2017 05:18 PM
Haii cuols hari ni nak jadi kepoci sikit sape gerangan pelakon ittew.  cikcur kat ig explore nm ...

tt nie artikel penuh.. kredit to themalaymailonline


KUALA LUMPUR, 7 Julai — Kejayaan drama “Andainya Takdir” sepanjang Ramadan lalu ditunjangi pengarah hebat Along Kamaludin.

Along berkata selain jalan cerita menarik, drama 16 episod itu juga dijayakan pelakon Shukri Yahaya dan Nina Iskandar.

“Orang selalu menunjukkan yang baik-baik tetapi cerita ini menunjukkan yang kurang baik. Tentang perangai masyarakat kita.

“Kekuatannya dari segi cerita yang jarang ditonjolkan dalam kaca TV. Cerita ini pun kisah benar seseorang.

“Dapat kita lihat suami yang kaki pukul bini. Itu yang lain dalam drama ini,” katanya kepada ProjekMMO.

“Andainya Takdir” mengisahkan ketabahan Fatihah, lakonan Nina, dalam mempertahankan rumah tangganya bersama Airil, lakonan Shukri.

Pasangan ini mempunyai anak bernama Aleeya, lakonan Puteri Balqis, namun kehidupan mereka dalam keadaan genting kerana Airil seorang yang panas baran.

Segala perbuatan Fatihah dipantau Airil dan isterinya akan dipukul sehingga lebam jika ada yang tidak berkenan.

Fatihah yakin mampu bertahan dengan sikap Airil kerana tidak mahu berpisah dengan Aleeya.

Along, yang sudah selesa di kerusi pengarah, berkata pelakon kini tidak lagi sama seperti zamannya.

“Dulu kami mementingkan disiplin dan serius menghayati watak tetapi sekarang lebih kepada populariti. Itu saya tidak nafikan.

“Perlu ada di lokasi 8 pagi, ada yang datang pukul 10 pagi. Berlakon pun satu aras sahaja. Mereka kelihatan menghafal dialog. Itu masalah ketara.

“Saya harap mereka berubah sebab mereka ini pelapis. Kalau mereka tunjukkan perangai begitu, macam mana?” katanya.

Along berkata ramai pelakon tidak sanggup bekerja di bawah arahannya kerana keseriusan ketika di lokasi penggambaran.

Katanya, pengarah bertanggungjawab memastikan jangka masa penggambaran tidak dilanjutkan agar tidak membabitkan kos tambahan.

“Mereka kata saya garang tetapi garang saya bertempat. Bila kerja jangan main-main. Saya tidak boleh begitu kerana saya ada had masa yang ditetapkan untuk sesebuah drama.

“Kalau datang lambat, sesebuah drama itu tidak mampu disiapkan mengikut masa dan ia akan dipersoalkan penerbit.

“Pelakon tidak tahu tetapi itu masalah besar saya,” katanya dengan nada tenang.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

15-4-2024 11:12 PM GMT+8 , Processed in 0.098243 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list