CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 93519|Reply: 608

[Cinta] CARI JODOH

  [Copy link]
Post time 4-7-2017 01:41 PM | Show all posts |Read mode
Edited by minguk at 31-1-2022 02:23 PM

soalan mudah, diamana lagi saya perlu cari jodoh?
saya ni dah berusia awal 30-an, tak ada kenal mana-mana lelaki untuk dijadikan calon suami.
FB? saya dah cuba tapi tak berjaya..
tolonglah, saya kian buntu..

____________________________________


dan kini 2020, i masih single..tak tahu nak sedih ke nak ketawa.
within this few years apa je yang i tak buat?

running? join grup fitness? hiking? jalan-jalan acah di taman? masuk grup itu ini?

semua sudah.


i cuba positive, masanya belum sampai.
____________________________________

dah 4 tahun benang ni wujud dan i masih single ..
2021 - please be nice to me.
2021 - i nak nikah, kawin, nak ada zuriat, nak ada keluarga, bahagia.
semoga doa i dimakbulkan dan semoga semua yang masih single bertemu jodohnya.
aaamiiin.
_____________________________________
2022 dan masih di sini.
tahniah diucapkan pada mereka yang dah bertemu jodoh.
yang belum, mari berusaha membahagiakan diri sendiri.
Kita BOLEH!  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2017 01:49 PM | Show all posts
aku doakan tt dipertemukan jodoh dgn seseorg yg terbaik utk tt, insyaAllah, aminnn...
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 01:50 PM | Show all posts
hei, relax lah.. kenapa macam tergesa2 sgt ni??
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 01:54 PM | Show all posts
u kije ape?
body mcmne?
rupa mcmne?

adekah u punya faktor fizikal dan pergaulan seharian yg tbatas mbuatkan u xde didekati sesiapa?
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 02:17 PM | Show all posts
I pun nak cari jodoh jugak la. Umur nak masuk 30, tak nampak arah tuju lagi. Ke mana-mana sorang-sorang je, sunyi tau
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 02:19 PM | Show all posts
kalau nak cari dalam ni hati2 takut terjumpa kaki kikis dan nak touch n go jer
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 02:24 PM | Show all posts
sama la kita tt
bezanya sy lelaki, so takde tergesa gesa
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 03:37 PM | Show all posts
sabar ye tt..
jap lagi ada la yang pm tt nak berkenalan tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 4-7-2017 04:38 PM | Show all posts
little_sis replied at 4-7-2017 01:49 PM
aku doakan tt dipertemukan jodoh dgn seseorg yg terbaik utk tt, insyaAllah, aminnn...

thank you, you...
i pun doakan yang terbaik dan urusan harian you dipermudahkan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-7-2017 04:39 PM | Show all posts
sara_thrash replied at 4-7-2017 01:50 PM
hei, relax lah.. kenapa macam tergesa2 sgt ni??

sebab i dah hampir ke pertengahan 30an, dan mak ayah i pun seakan kecewa bila anak-anak mereka belum bertemu jodoh.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai doakan tt jumpa jodoh yang baik tapi in the mean tme just enjoy ur life. X semestinya dah kawen baru bahagia. Pekakkan telinga kalu ada yang mengata. Ingat senang ke nak cari lelaki baik skang.

Tengah belum ada suami ni la tt boleh amik peluang untuk bahagiakan mak ayah. Takpun go travel, see d world. dah beranak pinak nanti priority ke arah lain plak kan.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 04:40 PM | Show all posts
Edited by bel146 at 27-7-2017 05:06 PM

good luck tt
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-7-2017 04:42 PM | Show all posts
chinta89 replied at 4-7-2017 01:54 PM
u kije ape?
body mcmne?
rupa mcmne?

i kerja tetap juga..
you kenal tak sherry alhadad tu? body dia besar kan? i tak macam tu.. hehe
dari segi wajah, you kenal kan ifa radziah? haaa yang tu pun bukan macam i..

alaaaa i gurau je, jangan la marah..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-7-2017 04:43 PM | Show all posts
nazzse replied at 4-7-2017 02:17 PM
I pun nak cari jodoh jugak la. Umur nak masuk 30, tak nampak arah tuju lagi. Ke mana-mana sorang-sor ...

i doakan you berjumpa dengan jodoh you.. insya Allah, amin.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 04:44 PM | Show all posts
minguk replied at 4-7-2017 04:39 PM
sebab i dah hampir ke pertengahan 30an, dan mak ayah i pun seakan kecewa bila anak-anak mereka bel ...

its ok just minta ur parent doa kan yg baik2 utk anak2.. berkat doa mak ayah akan hadir jodoh u, cuma kita tak tahu cepat atau lambat je dia dtg..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-7-2017 04:47 PM | Show all posts
caricemariku replied at 4-7-2017 02:19 PM
kalau nak cari dalam ni hati2 takut terjumpa kaki kikis dan nak touch n go jer

yang tu lah membuatkan i sangat takut.... hmmmm
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 4-7-2017 04:48 PM | Show all posts
harrypoter replied at 4-7-2017 02:24 PM
sama la kita tt
bezanya sy lelaki, so takde tergesa gesa

haah, lelaki still ok... i perempuan dah dikira andartu.. so sad okeh..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-7-2017 04:50 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 4-7-2017 03:37 PM
sabar ye tt..
jap lagi ada la yang pm tt nak berkenalan tu

hehehehe tak ada lah... i cuma nak tahu medium ape lagi yang boleh i gunakan untuk mencari jodoh..
tapi klau jodoh i dah mati, usaha macam mana pun i tak kan jumpa kan?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-7-2017 04:53 PM | Show all posts
Rainrein replied at 4-7-2017 04:40 PM
Ai doakan tt jumpa jodoh yang baik tapi in the mean tme just enjoy ur life. X semestinya dah kawen b ...

thank you, you..
i boleh je pekakkan telinga i ni, tapi i sangat kesian bilamana mak ayah i menghadiri undangan walimatul urus, jumpa kawan-kawan lama diorang, bercerita menantu cucu... mak ayah i mampu senyum kelat je..
mak i pun ada cakap, alaa tak payah lah pergi kenduri, kang orang dok sibuk tanya dah kawin ke belum, nanti tersengih-sengih nak jawap..
i faham lah perasaan mak i, tapi i pun bukan tak usaha...

adakah i perlu mandi bunga you?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-7-2017 04:54 PM | Show all posts
bel146 replied at 4-7-2017 04:40 PM
aku 29..kalau boleh nk cari jodoh 30 and above..matang kononye...xpe tt...nanti ade jodoh tu...doa b ...

i pun doakan you bertemu someone yang suits you.
#tilljannah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 05:26 AM GMT+8 , Processed in 0.095362 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list