CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3587|Reply: 28

Budak Perempuan Terjatuh Dari Kereta Kabel Berketinggian Hampir 8 Meter

[Copy link]
Post time 27-6-2017 09:32 AM | Show all posts |Read mode


Seorang budak perempuan berusia 14 tahun terjatuh dari kereta kabel yang dinaikinya di ketinggian kira-kira 7.6 meter mujurnya terselamat berikutan berjay disambut oleh sekumpulan orang awam.


Memetik laporan Mirror UK, kejadian tersebut berlaku di Taman Six Flags Amusement di New York, Amerika Syarikat.







Paparan video jelas kelihatan budak perempuan itu tergantung dengan badannya berhayun di luar kereta kabel, manakala dibawah kereta kabel berkumpul ramai orang awam yang cuba membantunya.


Ketika itu, mangsa kelihatan memekik kuat akibat panik, menerusi video kedengaran ada orang menjerit "lehernya tersangkut", adik kepada mangsa yang berada di dalam kereta kabel kelihatan berusaha tenangkan kakaknya dan cuba mengalihkan kepalanya dari penghadang.


Pada masa itu, kedengaran pula ada orang menjerit kuat : " Terjun saja, saya akan sambut awak! "


Akhirnya budak perempuan itu menerjun ke bawah dan berjaya disambut oleh orang awam.


Kemudian mangsa segera dihantar ke hospital untuk rawatan lanjut dan dilaporkan mangsa hanya cedera ringan sahaja.


Susulan itu, walaupun kebanyakan pengunjung bimbang dengan tahap keselamatan kereta kabel di taman tersebut, tetapi pihak pengurusan taman memaklumkan kemudahan semuanya beroperasi dalam keadaan normal dan tiada masalah.


Setakat ini, punca sebenar yang menyebabkan budak perempuan itu terjatuh dari kereta kabel masih tidak diketahui. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2017 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Mujur selamat....
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2017 09:55 AM | Show all posts
ngerinya baca berita mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2017 10:31 AM | Show all posts
sape2 rajin bleh la gi csi fb adik mangsa ke...nak tau jgk ape yg terjadi sebenarnye..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2017 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Birah nya kau dek
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2017 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
mujur takde pape..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 27-6-2017 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat sebuah filem tentang pemain ski yg naik kereta kabel ke sebuah gunung. Tiba-tiba kereta kabel terhenti separuh jalan dan hari itu pulak last day dlm season tu. Maknanya kena tunggu beberapa bulan lagi baru operator ski tu resort buka balik. Nak terjun karang cedera parah atau mati. Ada serigala pulak tu. Nak tunggu dlm kereta kabel maknanya akan mati beku di situ.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2017 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 27-6-2017 12:03 PM
Teringat sebuah filem tentang pemain ski yg naik kereta kabel ke sebuah gunung. Tiba-tiba kereta kab ...

Film APA tu? Berdebar2 Akak baca
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2017 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 27-6-2017 12:03 PM
Teringat sebuah filem tentang pemain ski yg naik kereta kabel ke sebuah gunung. Tiba-tiba kereta kab ...

tak bawak henfon ker? apa nama filem itu?
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2017 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 27-6-2017 12:07 PM
Film APA tu? Berdebar2 Akak baca

Frozen (2010)
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2017 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
kenapa aku bc kereta kebal?
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2017 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
jenis tak reti duduk diam ke apa?
penghadang tu elok je tak terbuka
org sebelah pun elok je duduk
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2017 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 27-6-2017 04:03 AM
Teringat sebuah filem tentang pemain ski yg naik kereta kabel ke sebuah gunung. Tiba-tiba kereta kab ...

lepas tu apa jd?
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2017 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 27-6-2017 12:33 PM
Frozen (2010)

Hahahha bior betik... frozen katun tu ke??
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2017 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
ini jenis tak tau dudok diam nih.nawuzubilla
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2017 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
ini jenis tak tau dudok diam nih.nawuzubilla
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2017 02:52 PM | Show all posts
SalenaGomez replied at 27-6-2017 01:32 PM
Hahahha bior betik... frozen katun tu ke??

Frozen kartun release 2013. Filem ni release 2010


Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2017 02:57 PM | Show all posts

thanks for the good movie. baru lepas tengok kat youtube.

ada lagi tak cerita best macam ni? boleh bagi tajuk? tengah kenyang ni layan movie banyak syokk.. selamat hari raya

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2017 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Dok lam tu cam ulek nangko mendapek ko dek
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2017 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 27-6-2017 12:33 PM
Frozen (2010)

Wah...mcm best.nk tgk lah
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 07:20 AM GMT+8 , Processed in 0.066416 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list