CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 8519|Reply: 11

Warning Camera Failed - Samsung Galaxy

   Close [Copy link]
Post time 17-6-2017 06:34 PM | Show all posts |Read mode


Salam semua
seperti tajuk yang tertera, handphone kroit, Samsung Galaxy Grand Prime,
entah kenapa hari ni, bila buka camera, tak boleh.
Dia keluar Warning Camera Failed.

dah cuba maca2 cara, bersumberkan google je,
1- On, off, restart
2- Stop app, clear cache
3- Off phone, lepas tu tekan 3 button serentak, clear cache. Dalam safe mode kut?
4- Reset to Factory Setting

tapi tetap sama, warning, camera failed.
Hardware failure ke eh? Alaaa, raya ni tak snap gambar le gamaknya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-6-2017 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Xtnya kedai ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2017 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sounds like firmware problem. Kalau ada warranty g Samsung. Kalau takde dah, sila flash firmware
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2017 06:56 AM | Show all posts

belum lagi.
ingat kalau boleh betul sendiri, godek2 ke, elok balik

mana tau benda simple je kan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2017 06:58 AM | Show all posts
rayna_raynes replied at 17-6-2017 08:01 PM
Sounds like firmware problem. Kalau ada warranty g Samsung. Kalau takde dah, sila flash firmware

warranty habis la kut, 2 tahun lebih dah pakai

flash firmware?
apebenda tu? senang tak buat sendiri?
or risky, better hantar kedai?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2017 07:02 AM From the mobile phone | Show all posts
kroit92 replied at 18-6-2017 06:58 AM
warranty habis la kut, 2 tahun lebih dah pakai

flash firmware?

Google je. Tak susah pun.
Tapi kalau buta IT mintaklah kawan yg tak buta IT tlg buatkan
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2017 07:03 AM From the mobile phone | Show all posts
kroit92 replied at 18-6-2017 06:58 AM
warranty habis la kut, 2 tahun lebih dah pakai

flash firmware?

Firmware tu software lah. Yg kitkat lolipop apa jadah tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2017 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
kroit92 replied at 18-6-2017 06:58 AM
warranty habis la kut, 2 tahun lebih dah pakai

flash firmware?

Software update kot..skrg android bpe phone kau?
Aku pakai samsung galaxy j5..android 6.0.1
Baru update software ari tu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2017 01:06 AM | Show all posts
camera  rosak. atau tak lekat kat soketnya dgn betul
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 05:13 AM | Show all posts
salam/hi!!

penah try & menjadi

try off
cabut battery
tekan button ON utk 5 sec
psg battery semula,
restart

x rugi pn mencuba kn...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-8-2017 01:22 PM | Show all posts
Mr.banloba replied at 23-6-2017 05:13 AM
salam/hi!!

penah try & menjadi

aa'ah la, jadi

tapi kroit pegi cabut bateri, cabut simkad, cabut sd card, cabut semua benda alah la,
lepas tu pasang balik, dah ok

terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 03:00 PM | Show all posts
samsung mmg kerap camera failed.
model paling byk hilang camera = galaxy s4.

kepada peminat phone camera, sla beli huawei p30 pro yg kontroversi tu
atau hp oppo reno.
setakat nih 2 model tu je the best camera on phone.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 04:44 AM GMT+8 , Processed in 0.095869 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list