CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 11574|Reply: 28

Edisi Buku Raya! Umar Uzair Tak Terbitkan Lagu Tapi Buku Raya. Hebat Kau Dekk!

  [Copy link]
Post time 28-5-2017 11:12 AM | Show all posts |Read mode
Edited by lovelytouch at 1-6-2018 06:51 PM

Akaq jalan2 tadi dlm alam maya & nampak promo dr Penyair Muda Asean kita yang telah keuarkn buku barunya sempena Ramadan & Raya ni - Rindu Ramadan Sayang Syawal.. sedap tajuk dek. Jom sokong sastera Melayu dgn buat pembeliaan ke atas buku ni! Semoga UU terus brjaya dlm kerjaya! Akaq beli 2! Info lain kat fb beliau Umar Uzair & IG @si.umaruzair






Ni versi 2018


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-5-2017 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaafla tak kenal
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-5-2017 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlm industri penulisan sastera/kepenyairan negara beliau ni pelopor laa.. terkenal bru buat konsert puisi kat Istana Budaya lagii april ritu.. org cam ni kena femeskan dek bkn dok jual buku merapu
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 10:24 AM | Show all posts
saya pon baruuu je kenal
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Nama macam pernah dengar tapu who r yuss?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-5-2017 04:36 AM From the mobile phone | Show all posts
sepertiitu replied at 29-5-2017 08:36 PM
Nama macam pernah dengar tapu who r yuss?

Gihtuu.. google je dek mcm2 keluar pasal dia. Klau nak dgr lagu puisi dia Youtube ja.. akaq suka lagu Pintalah Aku Ke Sana.    
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 30-5-2017 08:42 AM | Show all posts
nk tanya sikit lh ka...umar uzair nih sapa erk...
mmg x pnh knai dia....
hulu betoi i...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
amiekz86 replied at 30-5-2017 08:42 AM
nk tanya sikit lh ka...umar uzair nih sapa erk...
mmg x pnh knai dia....
hulu betoi i...


Scra ringkasnya apa yg i tau dia ni penulis aka penyanyi aka penyair. Dah ada 4 kmpulan puisi 1 album puisi & hr tu buat konsert puisi kat Istana Budaya baru april lepas... penerima anugerah Penyair Muda ASEAN 2015 dr pihak Jogjakarta. Wakil Malaysia ke Festival Seniman Epik Dunia kat kyrgyzstan nynyi syair Melayu. Wakil Malaysia ke Forum Belia Dunia kat moscow dibawah bidang seni. Tt ada info lebih ke tepeklahh pic iols malas nak cari. Haha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 30-5-2017 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Gittu akaq gigih cari info pasal Uzair      hebak ke idok?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2017 11:03 AM | Show all posts
who ayussss?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2017 01:07 PM | Show all posts
who r yusssss?

lagu2 puisi ni ada peminat tersendiri tapi aku ni lagu2 puisi m.nasir dengan kopratasa je kot yang boleh terima.

lagu kok ping sampai ke sudah tak berkenan.

now ada umar uzair pulak. mohon tepek persembahan youtube beliau plz.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2017 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
BebeQ replied at 1-6-2017 01:07 PM
who r yusssss?

lagu2 puisi ni ada peminat tersendiri tapi aku ni lagu2 puisi m.nasir dengan kopra ...

Akaq pun minat sgt dgn mnasir lagu2 loloq yg sedap ddgr. Lgu2 kokpin mmg puisi tp too much peninglah. Puisi uzair ni lebih sdp didengar. Puitis. Sssuai jiwa Melayu gittuh. Ni performnce dia yg terbaru konsert puisi dia di Istana Budaya

https://m.youtube.com/watch?v=1Ac2OX8ODlc

Pintalah Aku Ke Sana single dia 2016
https://m.youtube.com/watch?v=rKyu3dPdXmY

Yang Aku Mahu single pertama 2015
https://m.youtube.com/watch?v=przKrKbiauc

Eh bnyklah lg dek kau search ja kat youtube/insta dia..

  
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2017 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru tahu wujudnya mamat ini :zz
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelapis negara la kiranya ni.. Nnt akak sesaja nak buka youtube dia kasi suami dengar.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2017 02:20 PM | Show all posts
mmg org tak kenal..yang org duk kenal tu si aiman tino
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-6-2017 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
PICes_Boy replied at 7-6-2017 02:20 PM
mmg org tak kenal..yang org duk kenal tu si aiman tino

Ksian ko tak knl dia dek    
Tak apalaa skrg dah kenai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-6-2017 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lovelytouch at 21-6-2017 10:42 AM

Hah siapa nak beli lekass buku dia dah siappp pi tgk insta/fb nyahh kalau nak beli rm20 jahh     akaq dah mcm ejen utk ko Uzair oii. Apapun tahniah!

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-6-2018 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun lepas dah terbit & tahun ni Umar Uzair repackaging semula buku raya dia nampak lebih simple & fresh. Akaq sokong seniman2 mcm ni yg positif tak da gosip mosip tp hasil kerja berterusan. Kalau nk sokong boleh hello IG @si.umaruzair.

P/s dengar2 Uzair akan ada konsert puisi kat Indonesia raya ni dgn Hetty Koes Endang. Mampoo?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2018 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
bila nyanyi suara dia mcm nasir wahab
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2018 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Who are yus aand i bet he spits rainbow.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 30629 Replies : 227
Dharma Harun Adik Manja tanggung 2 ekor biawak komodo
PrickfordDharma Harun Adik Manja tanggung 2 ekor
Views : 6823 Replies : 108
แทงบอล ออนไลน์ ราคาน้ำดีที่สุด LINE:@UFADEAL ทางเข้าแทงบอล ขั้นต่ำ10บาท
ufadeal-websiteแทงบอล ออนไลน์ ราคาน้
Views : 101 Replies : 0
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 205752 Replies : 4936
Tyra
aaanf14Tyra
Views : 7475 Replies : 55
Restoran Kantan Datin Isma
AngelFreakyAFRestoran Kantan Datin Isma
Views : 41651 Replies : 255
Makan separuh kak
jueazMakan separuh kak
Views : 12385 Replies : 10
Meow & Cincau
riena3321Meow & Cincau
Views : 3517 Replies : 10
kambing yang comel
zazazieglerskambing yang comel
Views : 10828 Replies : 44
Tak perlu nak jadi begitu sempurna duhai wanita
admin6Tak perlu nak jadi begitu sempurna duhai
Views : 7398 Replies : 7

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 06:00 PM GMT+8 , Processed in 0.090340 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list