CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2622|Reply: 10

Mohon recommendation doctor pakar diabetes

[Copy link]
Post time 5-5-2017 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ada sesiapa bolehbagi recommendation?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-5-2017 08:14 PM | Show all posts
Dulu aku selalu bawa anak aku pergi specialist
Tak pernah pula nampak bilik doctor specialist diabetes
Sambil menunggu selalunya aku bual2
Pesakit diabetes bawah doktor pakar general yg juga rawat sakit2 lain

Utk ubat-ubatan tu rasanya GP dah ok
Rawatan diabetes ni berkait rapat dgn gaya hidup
Jadi mungkin perlu pakar untuk ini
Contoh pakar diet dan pakar senaman

Utk komplikasi mungkin perlu podiatrist, ophthalmologist dll
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakar diabetes xde..tp untuk endokrine ada, diabetes trmasuk dlm tu.untuk diabetes ni kalau dah di diagnosed by Dr, kena jaga lifestyle ( kurangkan berat badan by diet n exercise ) n kena ambik ubat ikut jadual. Follow up tu wajib. Kalau kadar gula dlm darah tu dah terkawal, follow up kat GP je. Tp kalau ada komplikasi mcm ulcer kat kaki akan refer pesakit tu ke hospital n akan dipantau oleh pakar
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 11:17 PM | Show all posts
Dr Zanariah Hussein - Hospital Putrajaya
Dr Wong Ming - Sunway Medical
Dr Foo Siew Hui - Hospital Selayang
Dr Norlaila Binti Mustafa - PPUKM

Cari kat sini. Speker Diabetes Conference. Mostly tahap consultant dah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-5-2017 05:27 PM | Show all posts
syadq replied at 5-5-2017 11:17 PM
Dr Zanariah Hussein - Hospital Putrajaya
Dr Wong Ming - Sunway Medical
Dr Foo Siew Hui - Hospital  ...

thank you!
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 04:27 AM | Show all posts

Thank you syadq; I myself have never worked in Malaysia dan really tak tahu who works where.
There are Diabetologists in Malaysia, yes.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-5-2017 02:32 PM | Show all posts
ipes2 replied at 10-5-2017 04:27 AM
Thank you syadq; I myself have never worked in Malaysia dan really tak tahu who works where.
Ther ...

Tahu pon sebab tersesat masuk conference tu  
So, Ipes keje kat mana?

Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 03:10 PM | Show all posts
Cuba beli ni. Ada orang doktor siap suruh stop ambil sebab gula kurang tahap dekat kosong. http://www.khaltamarplus.com/ Cumanya kalau dah sakit lama tu, bila ambil harini esok terus sembuh tu menipu la, paling kurang kene perabis tiga empat botol dulu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-5-2017 12:01 AM | Show all posts
Lagubestbest replied at 11-5-2017 03:10 PM
Cuba beli ni. Ada orang doktor siap suruh stop ambil sebab gula kurang tahap dekat kosong. http://ww ...

pernah try ke

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 06:52 AM | Show all posts
syadq replied at 11-5-2017 02:32 PM
Tahu pon sebab tersesat masuk conference tu  
So, Ipes keje kat mana?

Merata syadq; glasgow london liverpool dublin brimingham coventry..ulang alik ulang alik; now in dublin
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 10:03 PM | Show all posts
just nak inform Hospital Putrajaya adalah pusat endokrine. better pilih hospital putrajaya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

28-2-2024 04:17 AM GMT+8 , Processed in 0.480476 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list