CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3569|Reply: 14

Hutang dah habiss

[Copy link]
Post time 28-4-2017 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi...saya nak tnye..
Saya ada beli motor melalui aeon credit..
Sekarang sy baru habis bayar..
Yg masalahnye pasal geran..
Lagi sebulan nak habis saya tanye kedai mcm mana dgn geran..yg kedai kata suruh tanya aeon...

saya buat full settlement  then saya tanya dekat kaunter aeon...aeon pulak dah sembang lain suruh tnye kedai pulak....

Sape ada pengalaman boleh x kongsikan?
Lagi satu kite bole x mintak payment statement kat aeon?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-4-2017 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Sepatutnya geran tu dr kedai, sbb kau beli dr kedai, or kau boleh g jpj amek kat sana. Kau mnx full payment statmeny kat aeon. Sbb dia ada rekod
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
biasa yang simpan geran adalah pihak yg bg hutang sebab kat geran akan tertulis aeon sebagai owner/pembiaya motor..
bila dah habis bayar, baru dia cancel part pembiaya tu..
dan ye.. awak boleh minta payment statement dari eaon..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-4-2017 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Penglipurtales replied at 28-4-2017 09:29 PM
Sepatutnya geran tu dr kedai, sbb kau beli dr kedai, or kau boleh g jpj amek kat sana. Kau mnx full  ...

Tadi saya tanye nak full payment statement die kata x bole..sbb kat situ dorg cume taip dan keluar balance..mmg kat sistem..

Ke kena cong ni ngan dorg..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-4-2017 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 28-4-2017 09:51 PM
biasa yang simpan geran adalah pihak yg bg hutang sebab kat geran akan tertulis aeon sebagai owner/p ...

Tadi saya tanye..dorang kate x bole..dorg hanya bole tau balance loan je...
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
komkom_2 replied at 28-4-2017 09:57 PM
Tadi saya tanye..dorang kate x bole..dorg hanya bole tau balance loan je...

macam tu pulak.. loan brp lama?
klu tak silap, bila habis year end, aeon akan hantar statement melalui pos.. pernah dpt tak?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-4-2017 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
komkom_2 replied at 28-4-2017 09:52 PM
Tadi saya tanye nak full payment statement die kata x bole..sbb kat situ dorg cume taip dan keluar ...

Kau cuba g aeon crdt lagi skali , minta surat pelepasan yg menandakan yg kau da habis byr pastu g kedai moto minta geran.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-4-2017 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ikut loan 4 tahun..
Tp hari tu saya dah byr bnyk jadi kurg la setahun...
X pernah dpt surat pun....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-4-2017 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Penglipurtales replied at 28-4-2017 10:04 PM
Kau cuba g aeon crdt lagi skali , minta surat pelepasan yg menandakan yg kau da habis byr pastu g  ...

Ada surat perlepasan pulak?...
Tadi die xde pun nk bg ap..just ckp suh ckp kat kedai...
Haishhh.mcm2 btol
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
komkom_2 replied at 28-4-2017 10:12 PM
Ada surat perlepasan pulak?...
Tadi die xde pun nk bg ap..just ckp suh ckp kat kedai...
Haishhh. ...

Itu apa yg aku tau, kedai mungkin nak bukti kau da buat pembayaran penuh. Kau kena mintak kat aeon, ckp kedai nak bukti
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat permohonan settlement letter/end statement secara bertulis di Aeon Credit. Kalau lepas 14 hari takde respon, buat sekali lg lepas tu cc kan ke bank negara. Make sure masa hantar surat tu mintak diorang cop tarikh terima surat. Kau sendiri kena simpan 1 copy. Apa2 kau ada bukti tarikh kau mintak.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau dah kene cong
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 05:15 PM | Show all posts
ade simpan bukti pembayaran tak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-5-2017 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Dalcott replied at 4-5-2017 05:15 PM
ade simpan bukti pembayaran tak

Xde....kan kertas atm tu...dah pudar
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
komkom_2 replied at 5-5-2017 07:45 PM
Xde....kan kertas atm tu...dah pudar

Kesiannya. Big problem kalu mcm ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

31-5-2024 04:12 AM GMT+8 , Processed in 0.062379 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list