CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 9135|Reply: 116

[Tempatan] Maruah macai UMNO bernilai Samsung A9 Pro

  [Copy link]
Post time 19-4-2017 05:10 PM | Show all posts |Read mode
Gara-Gara Dapat Telefon Percuma Samsung A9 Pro Untuk Lawan Pembangkang, Cybertroopers UMNOBertekak Sesama Sendiri..

12:41:00 PG Posted by Ameno World


Beberapa hari lepas, media sosial kecoh dengan isu cybertroopers BN yang mendapat telefon percuma model Samsung A9 Pro yang dianggarkan bernilai RM1,900.





Ada yang dijemput, ada yang tidak


Apa yang membuatkan perkara itu menjadi isu di sesetengah mukabuku penyokong-penyokong UMNO ialah, ada di antara mereka yang setia dan bermati-matian mempertahankan UMNO tidak dijemput ke program tertutup itu. Mereka beranggapan jasa dan khidmat mereka tidak dihargai.

Zaharin juga memberikan kritikan terhadap perkara itu.


Susulan dari kritikan itu juga, membuatkan cybertroopers UMNO bercakaran sesama sendiri. Yang dapat telefon percuma VS yang tidak mendapat telefon percuma. Masing-masing mempertahankan pendapat dan saling sindir menyindir di antara satu sama yang lain.

Najib umum perang maya, ia sudah bermula

Dengan perjumpaan bersama cybertroopers UMNO itu, maka sah lah peperangan maya telah pun dilancarkan secara rasminya oleh Najib pada minggu lepas.

Pemberian telefon yang berspecs agak tinggi itu sebenarnya memudahkan kerja-kerja menyerang pihak lawan di laman sosial dengan lebih cepat.

Skuad elit lawan pembangkang


Peperangan maya pada masakini tidak sama seperti tahun 2007 - 2010. Sejak-sejak kalah di beberapa buah negeri disebabkan pengaruh media sosial, BN memperuntukkan sejumlah wang yang agak banyak untuk menyebarkan kempen, menjawab hujah-hujah pembangkang, membetulkan salah-faham, mengkritik lawan di media sosial disamping menguatkuasakan beberapa peraturan-peraturan baru.

Ini menyebabkan landskap media sosial berubah dengan kedua-dua kumpulan berjaya membentuk dan membina blok sokongan masing-masing bagi tujuan peperangan. Jika dahulunya jentera media sosial pembangkang kuat, kemudiannya sama kuat namun kini pembangkang semakin lemah, jentera media sosial BN bukan sahaja ramai, dan menjadi kuat malahan semakin keterhadapan.

Walaupun ada di kalangan mereka yang bergaduh berebutkan wang, telefon ataupun manfaat tertentu namun akhirnya mereka tetap bersatu untuk memenangkan Barisan Nasional.







Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2017 05:12 PM | Show all posts
pembangang dah tarak modal.

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak meletop ke tgh2 type komen nanti?
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:15 PM | Show all posts
aHoi83 replied at 19-4-2017 05:14 PM
Tak meletop ke tgh2 type komen nanti?

bodohnya soalan lu.


Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:18 PM | Show all posts
dah up skang..dari sekampit beras..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
cucukpin replied at 19-4-2017 05:15 PM
bodohnya soalan lu.

Eh fans samsung ke?  
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:19 PM | Show all posts

bodohnya soalan lu.


Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:20 PM | Show all posts
waa, dpt henpong..yg join mende2 mcm ni org yg tarak kerja kah,,well, nothing is free in the world including menyokong piyem
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2017 05:22 PM | Show all posts
harkktuih replied at 19-4-2017 05:18 PM
dah up skang..dari sekampit beras..

dedak dpt billion2...mau tak up


maruah lobai mahal skit....90juta






Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
cucukpin replied at 19-4-2017 05:19 PM
bodohnya soalan lu.

Macai parti sentiasa bodoh n hati tisu mcm lu  
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:23 PM | Show all posts
aHoi83 replied at 19-4-2017 05:22 PM
Macai parti sentiasa bodoh n hati tisu mcm lu

type komen phone boleh meletop konon, apa ke bangang lu ni.





Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:26 PM | Show all posts
mesti semangat Cybertrooper layan CI
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
cucukpin replied at 19-4-2017 05:23 PM
type komen phone boleh meletop konon, apa ke bangang lu ni.

Yg ko terasa sgt kenapa? Alahai budak2  
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:29 PM | Show all posts
aHoi83 replied at 19-4-2017 05:28 PM
Yg ko terasa sgt kenapa? Alahai budak2

konon nak buat sarcasm la tu, bila wa maki, mterus lu menggelupur cambabi.




Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
cucukpin replied at 19-4-2017 05:29 PM
konon nak buat sarcasm la tu, bila wa maki, mterus lu menggelupur cambabi.

Dia yg menggelupor cam babi. Padanla semua forumer CI benci ko lava. Cash utk ko hidup dibenci. Terbuang sangat  
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:32 PM | Show all posts
aHoi83 replied at 19-4-2017 05:31 PM
Dia yg menggelupor cam babi. Padanla semua forumer CI benci ko lava. Cash utk ko hidup dibenci. Te ...

dah dorang tiap hari kena maki dgn wa sebab buat post cam lahnat, takkan nak sayang wa plakkk kan??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2017 05:35 PM | Show all posts
cucukpin replied at 19-4-2017 05:32 PM
dah dorang tiap hari kena maki dgn wa sebab buat post cam lahnat, takkan nak sayang wa plakkk kan? ...

ko nie dh knp bangang??? dh la byk kali kene banned kan
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:38 PM | Show all posts
hensem2012 replied at 19-4-2017 05:35 PM
ko nie dh knp bangang??? dh la byk kali kene banned kan

dah post wa maut giler, tepat jitu, mod post cambabi pun wa maki. mau nye tak kena ban. lain la post2 nak menyindir tapi sendu bangang tahap longkang cam lu orang. tarak kesan langsung.




Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:39 PM | Show all posts
cucukpin replied at 19-4-2017 05:29 PM
konon nak buat sarcasm la tu, bila wa maki, mterus lu menggelupur cambabi.

Macam ni ke perangai cybertrooper umno/bn? Tak boleh terima teguran? Baru tegur sikit terus maki hamun orang bodoh dan babi?

Sebijik macam perangai penyokong tegar umno/bn sorang lagi iaitu @Simunggu

Jadi aku rasa tak salah orang buat kesimpulan bahawa kebanyakan penyokong umno/bn ni kurang adab dan kurang berakhlak.

Baru je 4 hari lepas PM Najib umumkan impian TN50 untuk menjadikan rakyat Malaysia berbudaya dan tinggi nilai moralnya.

Tapi nampaknya cybertrooper umno/bn sendiri akan menjadi penghalang kepada impian tersebut.  

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:40 PM | Show all posts
Defcon2 replied at 19-4-2017 05:39 PM
Macam ni ke perangai cybertrooper umno/bn? Tak boleh terima teguran? Baru tegur sikit terus maki h ...

dah berkesan post wa dihati lu. ada wa kesah.




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-9-2022 03:11 PM GMT+8 , Processed in 0.225962 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list