CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 11166|Reply: 149

[Tempatan] Loya Dengan Wayang Politik, Chef Wan Puji Perubahan P.Pinang

[Copy link]
Post time 10-4-2017 04:34 PM | Show all posts |Read mode
Edited by CARI-MAL at 10-4-2017 05:27 PM

Siapa tak kenal dengan chef selebriti Datuk Redzuawan Ismail atau lebih popular dengan panggilan Chef Wan. Bukan sahaja hebat di dapur, malah dia terkenal dengan kelancangannya dalam menyuarakan pendapat.





Menerusi entrinya di laman sosial Instagram baru-baru ini, Chef Wan berkongsi pengalamannya bersembang dengan seorang pemandu teksi ketika berada di Pulau Pinang.

Entri tersebut disertakan sebuah video memaparkan perbualan mereka yang menyaksikan kegembiraan pemandu teksi terhadap kejayaan kerajaan negeri Pulau Pinang yang kini diterajui DAP.

Berkongsi pengalamannya membawa pelancong, pemandu terbabit mendakwa rata-rata mereka memuji Pulau Pinang yang kini lebih bersih selain usaha kerajaan memulihara bangunan-bangunan lama di situ.

Klik link ini https://mforum.cari.com.my/portal.php?mod=view&aid=33732 untuk menonton video.
Menurut pemandu itu, dia mendakwa usaha dan pencapaian pentadbiran kini lebih baik dan berbeza jika sebelum ini.

"Saya tak tengok bangsa, agama atau kulit. Siapa bagus, saya ikut," katanya.

Rancak berbual dengan pemandu tersebut, Chef Wan juga bersetuju dengan pendapatnya itu.

"Kita nak perubahan sebab kita nak kebaikan yang dapat memberi manfaat kepada semua orang," kata Chef Wan.

Sementara itu, Chef Wan turut mengkritik segelintir pemimpin politik yang penuh muslihat untuk menjatuhkan sesama sendiri selain sering menyentuh sentimen perkauman.

"Isu perkauman yang sering timbul buat saya rasa loya! Mereka yang bodoh saja tak nampak semua ini kerana ada agenda tersendiri kononnya takut itu dan ini," tambahnya.

Perkongsian itu sememangnya mencuri perhatian netizen yang menyokong isi perbualan Chef Wan dan pemandu berkenaan serta keberanian Chef Wan bersuara.

"Ucapan bagus Chef Wan, bangga sebagai orang Penang.

"Selangor masih tak berubah, sedih," antara komen netizen.







Dalam pada itu, ada juga yang tidak bersetuju dengan pendapat Chef Wan.




Apa pula pandangan anda? - CARI

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2017 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Terserah kpd warga PP.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 06:15 PM | Show all posts
macam2. sama je lah dua2. malas nk kmen sal plitik
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
dh lama xpergi ke penang..xbole nk komen..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 07:56 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 10-4-2017 08:01 PM

bagus..
bila ramai kritik, maka ade perkembangan dan kemajuan..

bukan suruh tutup mulut org, bg dgr yg sedap2 jek
ataupun yg ckp, "kritikan tu mesti dibuat melalui saluran, bukan secara terbuka"


sejarah membuktikan melalui kritikan , tamadun berkembang dgn baik.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Naik kereta penyokong dap haruslah memuji DAP
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-4-2017 08:17 PM | Show all posts
Penang makin maju dan macai anti penang makin tertekan
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 08:30 PM | Show all posts
Bila dah tua ni baharu la nampak manly sikit
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2017 08:53 PM | Show all posts
kes mh370, dia dh mnta maaf ka kt waris?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Xup  ke post yg kt dia dilucutkn dr jd duta makanan malaysia?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Topik biasa kalu naik teksi huh
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
pulauturtle replied at 10-4-2017 08:17 PM
Penang makin maju dan macai anti penang makin tertekan

Yg terbaru aku tengok kerajaan penang buat water treatment plak bagi bersihkan sungai2 penang...  
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
vandergooh replied at 10-4-2017 09:15 PM
Yg terbaru aku tengok kerajaan penang buat water treatment plak bagi bersihkan sungai2 penang...

byk usaha bagus kerajaan penang buat utk improve penang. glad we have a good government
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Simple jerk konsepnya...
Yang baik, sokong jerk la...tak payah nak mengadu domba racist bagai...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MarryPottet at 10-4-2017 11:34 PM

ada once dia jadi guest kat prog radio TTON @ bfm
punyalah dia hangin & berapi rapi dia sembur bila cerita bab racism
semua dia tuju kat puak son of the soil  tulah, sampai tak senang duduk dj richard bradbury masa interview dia sebab takut CW terlepas mentioned nama party & pemimpin tersohor negara yg famous seantero dunia for the wrong reasons tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling ketara komtar yg dulunya mcm bangunan tinggal waktu BN , skrg dah berseri kembali. What a waste bila building mercu tanda bole dibiar burok je didalamnya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2017 11:56 PM | Show all posts
aHoi83 replied at 10-4-2017 11:37 PM
Paling ketara komtar yg dulunya mcm bangunan tinggal waktu BN , skrg dah berseri kembali. What a was ...

makin buruk la komtar, banyak kedai kosong tarak orang sewa. bisnis tarak. prangin mall seberang komtar lagi happening.


Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
makanan pineng kekal sedap di malaya  
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
betul lah tu..kalo gomen ni nak tarik pelancong asek buat bangunan2,pier2 gajah putih..bina,masuk poket juta2 kat kroni kata bakal menarik pelancong..ujung2 tersadai x guna kata x dpt menten:
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
taikor replied at 11-4-2017 12:03 AM
makanan pineng kekal sedap di malaya

Bg taikor dh rase mknn pnti timur?  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 08:35 PM GMT+8 , Processed in 0.160107 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list