CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2542|Reply: 7

[Dunia] Puak Perancis PSA kata nak gunakan Proton Malaysia untuk cuba menang hati jiran

[Copy link]
Post time 24-3-2017 10:19 PM | Show all posts |Read mode
Edited by hack3line at 24-3-2017 10:57 PM

jumlah penduduk di Malaysia, lebih kurang 30 juta orang
jumlah penduduk di Morocco/Maghribi (jiran selatan Perancis) : 33 juta orang
jumlah penduduk di Algeria (jiran selatan Perancis) : 40 juta orang orang

Nampaknya strategi PSA ni diaorang nak tempek logo proton tu bawa masuk ke dalam kawasan jiran selatan diaorang yang majoriti beragama Islam

aku baca artikel kat sini : https://www.challenges.fr/automo ... isien-proton_462298


Morocco / Maghribi : antara pasaran yang disasarkan oleh PSA Peugeot-Citroen

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 24-3-2017 10:40 PM | Show all posts
Nampaknya puak Perancis benar-benar nak pegang pasaran di jiran selatan diaorang.. lepas ni staff Proton Malaysia semua kena berkampung di Morocco/Maghribi dan Algeria nampak gayanya.. jadi ala ala pak arab di padang pasir afrika gamaknya nampaknya ni lepas hantar belajar cakap bahasa perancis di HQ PSA Peugeot Citroen di Perancis sendiri

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2017 10:52 PM | Show all posts
omar richman casablanca

nice...buatlah apa apa asalkan dapat dikembangkan potensi teknologi proton dan membuatkan legasi TDM ni berdaya saing



Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2017 11:06 PM | Show all posts
Edited by CiliPadiSedap at 24-3-2017 11:08 PM

strategi paling jijik strategi agama, bangsa, perkauman..

boleh jual kt morocco uganda ke semua negara tapi kena jadi cam malaysia, naikkan AP dan cukai import kereta.. alasan support proton..moga PM negara lain naikkan AP dan cukai import kereta.. baru proton boleh survive kat luar negara.. proton lagi berkualiti daripada korea kia tin milo warrior never talk his/her/their/ victory..warrior create victory


akak tak pelik kalau harga kereta proton kt luar negara lagi murah daripada malaysia, sebab logistik kilang proton bukan kt malaysia.. pekerja proton semua orang arab.. pergi kerja naik unta balik naik biawab dhob..thats why kereta proton mahal kt malaysia, kat luar negara murah.. jahat gila kau orang fitnah proton sengaja jual murah kat negara pasir berdengung

kata2 akak pedas tapi cilipadisedap memang sedap
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-3-2017 11:24 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 24-3-2017 10:52 PM
omar richman casablanca

nice...buatlah apa apa asalkan dapat dikembangkan potensi teknologi prot ...

Aku cadangkan Proton boleh cuba hire kesemua ahli keluarga Ben Ammar untuk kerja-kerja marketing, pemasaran kalau betul puak Perancis PSA bagi task suruh dapatkan market pasaran jiran selatan diaorang.. secara automatik, sikit demi sedikit akan dapat juga link terus dengan ahli keluarga David Beckham dan ahli keluarga diraja Arab Saudi juga, untuk cuba sasar pasaran United Kingdom dan Arab Saudi di masa hadapan.. aku tengok kat facebook diaorang ni macam gila buat filem Arab-Perancis je kerjanya, boleh cuba ajak diaorang datang ke masjid biru di Shah Alam ke untuk bagi tarbiyah, mengucap 2 kalimah syahadah dan baca doa minta tuhan mudahkan urusan sebelum pergi buat kerja-kerja marketing, pemasaran yang mungkin akan diberikan task dia oleh pengurusan PSA nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2017 11:26 PM | Show all posts
hack3line replied at 24-3-2017 11:24 PM
Aku cadangkan Proton boleh cuba hire kesemua ahli keluarga Ben Ammar untuk kerja-kerja marketing,  ...

hehehe
i mean bagaimaan dengan pemindahan teknologi
latihan peningkatan kemahiran dan seterusnya menghasilkan tenaga kereja proton  yg mampu lebih jauh dari sekarang

i mean  ini yg idea TDM sebebnarnya supaya kita mampu buat angine hasilkan kereta nampaknya  i tak tahu ...kena ada org yg bebtul paassionate pulihkan proton dan genuine

ni politik ke tepi...
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2017 11:45 PM | Show all posts
i btugas kt slh sbuah negara u sbut di atas... no news or any official statement from the country pun... even local newspaper pun xada...
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2017 12:02 AM | Show all posts
Edited by pyropura at 25-3-2017 12:03 AM

ye lah keta Purancis dicuekkin  di USA/Kanada/Jupun/Korya, so kena lah carik market Pprt kan... even China pun jeling2 jah  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 09:40 PM GMT+8 , Processed in 0.096754 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list