CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3692|Reply: 9

[Dunia] Australia ikut jejak langkah Malaysia, bayar Perancis RM170 BILLION untuk kapal

[Copy link]
Post time 20-2-2017 12:11 AM | Show all posts |Read mode
Edited by hack3line at 20-2-2017 12:40 AM

Malaysia beli 2 buah kapal selam perancis pada harga RM6.7 Billion, dapat 1 lagi kapal selam percuma Perancis bagi untuk latihan




teknologi kapal selam perancis Scorpene yang dimiliki Malaysia sekarang ni


teknologi kapal selam perancis Barracuda yang akan dibina bersama Australia dan Perancis yang bernilai melebihi RM170,000,000,000


puak cina tiba-tiba pergi angkat kata diri dia dah jadi raja Borneo


perang psikologi puak cina yang diaorang upload di internet untuk tawan peraiaran sabah dan sarawak


gambaran kekuatan pasukan kapal selam perancis sekarang ni


kaya puak perancis sekarang ni dapat nilai kontrak tertinggi dalam sejarah diaorang


Puak perancis akan datang untuk permainan lawan puak cina


persediaan perang puak perancis sekarang ni di tengah-tengah laut






reaksi puak cina tentang perkembangan kapal selam terbaru yang diangkat dari perancis

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-2-2017 12:34 AM | Show all posts
Jadi "middleman" kapal selam ni lagi best.
Guna air lioq saja........ setengah billion masyuk.
Padahal satu hapah teknologi kapal selam pun tak tahu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-2-2017 12:42 AM | Show all posts
batu kikir replied at 20-2-2017 12:34 AM
Jadi "middleman" kapal selam ni lagi best.
Guna air lioq saja........ setengah billion masyuk.
Pad ...

tahu tak satu billion tu besar mana tu??

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 01:03 AM | Show all posts
hack3line replied at 20-2-2017 12:42 AM
tahu tak satu billion tu besar mana tu??

Tahu. Apa tak tahu pulak.
Setengah billion = 500 juta or 500,000,000.
Dua kapal selam scorpene yang Malaysia beli tu.....kau tahu berapa dia punya komisyen?
Malas mahu cakap lah.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-2-2017 01:13 AM | Show all posts
batu kikir replied at 20-2-2017 01:03 AM
Tahu. Apa tak tahu pulak.
Setengah billion = 500 juta or 500,000,000.
Dua kapal selam scorpene y ...

rezeki masing-masing.. kalau jual rumah pula .. Menurut Akta Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (Akta 242) dan Peraturan-Peraturan Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah 1986, kadar maksimum bayaran yang boleh dikenakan ke atas jualan atau pembelian sesebuah hartanah adalah 3% daripada harga jualan.


jadi kau bayangkanlah kalau harga rumah tu RM10 juta sebagai contoh.. maknanya untuk setiap rumah yang dijual tu dia akan dapat RM300,000


sementara kau nak dapat tu kalau kau jenis tak ada pengalaman, memang mampus la.. camne nak survive, tu sebab kalau boleh, berniaga tahap permulaan jangan la sengaja pergi cari musuh, kau dah jadi big player macam Donald Trump yang juga kerja dia dulu jual rumah juga, kalau macam dia tu suka hati kau la nak pergi cari gaduh dengan siapa pun, kalau musuh dia pergi sekat 1 akaun bank dia, dia mungkin ada lagi 30 bank account untuk dia survive, tikam berjuta kali pun aku ingat dia tak mati, kalau mati pun sekejap je dapat naik semula.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 01:23 AM | Show all posts
hack3line replied at 20-2-2017 01:13 AM
rezeki masing-masing.. kalau jual rumah pula .. Menurut Akta Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah  ...

Kalau jadi real estate agent..........atau middleman untuk any business transactions..........handsome commission is good. Semua orang tahu.
Tapi bila bab beli senjata seperti kapalselam.........it should be G to G (Government to Government).
Selalunya ada "haircuts" atau back to back economic deals seperti beli MiG 29 dari Russia. Separuh bayar duit, separuh kelapa sawit.
Spec MiG 29 Malaysia..........cuma TUDM je yang tahu in details bukan orang awam macam kita.

Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 20-2-2017 01:54 AM | Show all posts
batu kikir replied at 20-2-2017 01:23 AM
Kalau jadi real estate agent..........atau middleman untuk any business transactions..........hand ...

kalau ikut cara puak Eropah, diaorang pun bayar orang tengah untuk kumpul maklumat risikan sebelum pergi angkat aset ketententeraan negara diaorang yang juga bernilai berbillion-billion pound sterling.. tapi sebab diaorang pandai pegang media jadi semua benda nampak macam baik je.. kes macam Mata Hari, double agent spy.. dia jadi spy untuk Russia, Perancis, Jerman, Prussia, Belanda.. orang yang tahu banyak bahasa manusia ni ada banyak kelebihan dia tapi sebab dia cuba main dengan api puak Perancis, akhirnya mati kena tembak dengan pasukan penembak tepat perancis pada akhir hayatnya.



kes Mata Hari antara kes paling popular masa perang dunia dulu, akhirnya mati kena tembak dengan pasukan penembak tepat Perancis

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
bow to our new occupier - china kominis
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-2-2017 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
ni semua puak puak mundur
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 09:36 AM | Show all posts
batu kikir replied at 20-2-2017 12:34 AM
Jadi "middleman" kapal selam ni lagi best.
Guna air lioq saja........ setengah billion masyuk.
Pad ...

bagus kan jadi middleman..saya pun mau...kamu jadi lah middleman...drp duduk komplain org kan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Betul ke ni? Qawiy (Tebuk² Quran) Ada Salahlaku Seksual?
awex^returnsBetul ke ni? Qawiy (Tebuk² Quran) Ada S
Views : 47528 Replies : 319
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 189581 Replies : 4315
KoVai Loan App CUSTOMER. care HelpLinE number..8597241288
Radhika11KoVai Loan App CUSTOMER. care HelpLinE n
Views : 6287 Replies : 5
Gold POCKET LOAN APP Customer Care helpline Number 8597241288
PaylGold POCKET LOAN APP Customer Care helpl
Views : 5674 Replies : 1
Tyra
aaanf14Tyra
Views : 6238 Replies : 35
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 29626 Replies : 216
Kes Rogol & Bunuh Budak 5 Tahun Oleh Ayah Angkat Berumur 66 Tahun. Suami Isteri Dah Direman.
ainiz81Kes Rogol & Bunuh Budak 5 Tahun Oleh Aya
Views : 9304 Replies : 181
TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta Rasuah Madani telah berputik...
Perwira2022TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta R
Views : 3914 Replies : 25
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 73938 Replies : 2968
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 103730 Replies : 2884

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-6-2024 06:34 AM GMT+8 , Processed in 0.057771 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list