CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 10554|Reply: 21

7 ciri-ciri nak kenal lelaki Gay melalui Facebook

[Copy link]
Post time 13-2-2017 05:46 PM | Show all posts |Read mode



ada orang tanya aku,

"macam mana nak tahu lelaki tu straight or tak melalui Facebook?"


aku sebenarnya ada banyak cara kalau nak tahu sama ada orang tu gay or tak hanya berpandukan pada FB mereka.. mungkin artikel ini berguna bagai pembaca perempuan yang takut-takut lelaki idaman sebenarnya tak straight.. tapi, aku nak cakap lah, apa yang aku senaraikan ni tak semestinya betul.. ianya just berdasarkan pengalaman aku..


1. mula-mula sekali kalau aku nak detect orang tu straight or tak, usually aku akan tengok pada 'subscription' orang tu.. bagi aku, yang ni paling obvious sekali lah.. kalau dalam list subscription tu ada banyak lelaki yang hensem-hensem, badan sasa, jambu-jambu, memang aku kata dalam 85-90% kemungkinan lelaki tu adalah PLU.. lebih-lebih lagi kalau semua dalam list subscription tu langsung takde seorang perempuan pun..

2. then, biasanya aku akan tengok pada subscriber orang tu.. kena hati-hati gak kalau anda tengok jumlah subscriber orang tu agak banyak.. sampai beribu-ribu.. bila dilihat siapa yang subscribe orang tu, jika terlalu banyak lelaki, haaahhh.. mesti ada yang tak kena.. aku kata dalam 50-80% kemungkinan.. jaga-jaga dengan profile yang ada nama 'FULL'.. misalnya macam 'Abu Bakar Full'.. kalau ada 'full' ni... hehe.. faham-faham je lah.. usually 'ada sesuatu' je...

3. kemudian, lihat pada profile picture.. kalau anda lihat jumlah gambar dalam profile picture dah sampai beratus-ratus, asyik nak tukar profile picture je, haaahhhh.. ada yang tak kena ni.. usually lah lelaki straight ni jarang nak tukar-tukar profile picture, tapi yang PLU ni selalu.. sebab mudah bosan kot, asyik nak tukar-tukar profile picture je.. kemungkinan dalam 60-85% kot orang tu PLU...

4. tengok pada album orang tu... kalau ada satu album yang penuh gambar dia, gambar posing-posing misalnya, takde gambar orang lain.. maksud aku satu album yang khusus ada rupa dia je.. nama album mungkin macam 'this is me', 'only me' yang khusus untuk dia je.. dah tu dalam gambar, asyik penuh gambar yang dia ambil sendiri.. macam kat cermin tandas dengan handphone misalnya.. haaaah.... dalam 75-85% orang tu memang PLU.. Instagram pun sama.. kalau banyak sangat picture kat instagram dia asyik muka dia je ambil pic sendiri.. cuba banding dengan lelaki straight.. yang lurus ni instagram tak banyak sangat muka dia.. kalau ada pun usually dengan kawan.. posing lelaki straight biasa-biasa je.. tapi yang PLU asyik pose ala-ala comel or macho gitu.. kat blog pun sama.. kalau kat blog kiri kanan penuh pic dia je.. haaahhh.....

5. then, bila dah tengok gambar tu, tengok sekali siapa-siapa yang komen.. tengok juga siapa-siapa yang ada like picture tu.. kalau banyak lelaki yang anda rasa dia sendiri pun tak kenal dengan lelaki-lelaki tu, kemungkinan besar dia tu gay.. lebih-lebih lagi kalau ada komen dari lelaki puji kata hensem or comel lah.. sebab maksudnya orang tu ada kenalan FB yang gay gak.. and dia tak kisah lelaki gay lain asyik nak puji.. kenal pasti ayat macam 'PLU', 'orang macam kita', 'top', 'bottom' dalam komen-komen tersebut.. ada yang siap bagi nombor phone lagi.. kadang-kadang ada je ayat macam tu kluar.. kalau ada... haaaahhhh.....

6. tengok-tengok juga lelaki yang suka post gambar kat FB.. gambar dia seorang lah.. tengah-tengah posing, usually ambil pic sendiri dengan phone, then post kat FB.. PLU ni ada perasaan macam syok sendiri gak kot.. haha.. perasaan hensem lah, perasan comel.. bila ambil pic sendiri, then post kat FB, lepas tu nak orang lain like pic tu banyak-banyak.. kat tandas ambil pic sendiri, then post kat FB.. suka je posing-posing dengan phone.. bagi aku 80% lelaki macam ni adalah PLU..

7. satu lagi, ada PLU suka letak gambar sendiri sebagai cover photo.. memang jarang lelaki straight letak pic sendiri sebagai cover photo.. tapi picture macam mana?? picture yang cuma ada seorang je.. bukannya gambar dia ramai-ramai dengan kawan ke.. just dia single dalam picture tu.. dah tu buat muka ala-ala kiut lah konon.. macho lah.. kalau cover photo dalam satu picture tu berderet gambar dia je, haaaahhh... lagi lah...




percaya ataupun tak, 1 dari 10 lelaki adalah gay/biseksual..

(senarai di atas tak semestinya betul, tapi aku katakan kemungkinan besar adalah ya..)


ada banyak lagi sebenarnya, tapi aku just letak tujuh.. sebab bagi aku nombor tujuh ni macam nombor yang special.. 7 benua, 7 keajaiban dunia, 7 tingkat langit..


kepada PLU yang takut kena detect, pandai-pandai lah buat setting FB tu macam tak terlalu obvious seperti ciri-ciri di atas..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-2-2017 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling senang detect kaki selfie aje

Pastu ada 2 account.. satu official satu lg utk geng2 gayah dia semata.. tp yg official selalu dia add & borak ngn kita la.. yang lg satu tu usually xpakai nama sebenar pun pstu acah2 nama kokesennn sebegitu
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2017 06:51 PM | Show all posts
baru2 aku nampak budak opismate aku dlm group PLU
dia like gambar dan naik kat FB aku
tak sangka betoi sebab dia takde ciri2 tu pun

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2017 07:36 PM | Show all posts
hahahaha.. geli hati

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2017 10:44 PM | Show all posts

kan..lucu n lawak plak baca artikel ni..gigih si penulis
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 11:12 AM | Show all posts
Kawan i ada je species macam ni and mostly criteria atas tu dia ada tapi i okay je dengan heols sebab heols tak kacau hidup i and others that i know of. Funny and smart lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 12:32 PM | Show all posts
Mesti penulis dah terkena tu gigih buat list untuk ingatkan yang lain
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 12:52 PM | Show all posts
geli aku baca yg siap statistik 50-80%. percentage dari berapa orang yg ko penah test? tak ada life betol
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-2-2017 01:29 PM | Show all posts
ok boleh la aku detrmine gay tu kt ig or fb...jadahhhh laa...hahahhah
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 01:39 PM | Show all posts
gigh nya  buat kajian hihihi kadang2 yang PLU lagi jujur dari org perempuan yg byk sangat propa.. hakak lagi senang kawan dengan PLU ni.. hakak x kisah lah  org lain nak kata.. pergilah mam...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 01:55 PM | Show all posts
kenapa profile name ada FULL ?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 01:56 PM | Show all posts
lantakla depa, asal jgn kacau bakal suami iols sudeh
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 04:53 PM | Show all posts
sekarang bukan open ke nak kenal dia tu gay or tak
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2017 07:55 AM | Show all posts
kalau nama saiFULL camna pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2017 04:33 PM | Show all posts


Pic  mcm avvy EncikRhoma tu blh dikategorikan sbg gay tak?

btw PLU tu apa?  
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2017 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Plg mudah suka post pasal siti nuhaliza ke, britney spears ke.  Yg ni sah2 la dik non..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-2-2017 02:20 PM | Show all posts
green~tea replied at 13-2-2017 06:44 PM
Paling senang detect kaki selfie aje

Pastu ada 2 account.. satu official satu lg utk geng2 ga ...
xpakai nama sebenar pun pstu acah2 nama kokesennn sebegitu


yang ni mmg betul pun
gay kat opis akak ni mg ada lagi 1 acc fb..nama kokesen sangat walau muka berkerak dan katik tak cukup inci...dah le english ke laut
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Kazen plu aiol suka letak gamba tak pakai baju tunjuk muscle
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 03:14 PM | Show all posts
meols takde satu ciri di atas pun
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:56 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 10:12 PM GMT+8 , Processed in 0.155326 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list