CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7910|Reply: 11

Sudah Byk Kli Cuba beli kereta.. tp loan x lepas.. Pening2..

[Copy link]
Post time 21-1-2017 08:59 PM | Show all posts |Read mode
Banyak Kali mohon beli kereta.. ada yg berlainan jenama.. tp loan susah mau lepas.. ikut pengiraan bulanan masih mampu bayar.. sebab statement bank tak cantik.. loan sampai ke sudah tak lepas.. tak kan nak kene guna orang dalam br nk lepas loan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-1-2017 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Awangkunyit replied at 21-1-2017 08:59 PM
Banyak Kali mohon beli kereta.. ada yg berlainan jenama.. tp loan susah mau lepas.. ikut pengiraan b ...

Guna je orang dlm
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2017 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ccris tak cantik kot
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2017 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
camna cara guna orh dlm? share la info
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2017 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Awangkunyit replied at 21-1-2017 12:59 PM
Banyak Kali mohon beli kereta.. ada yg berlainan jenama.. tp loan susah mau lepas.. ikut pengiraan b ...

Kerja sendiri ke? Kena ada support lain kot. Guarantor atau kalau ada syarikat sendiri try beli guna nama syarikat. Tapi kalau takde, cuba kepilkan statement EPF, Tabung Haji, ASB etc yg tunjukkan awak mampu beli kereta tu.

Dulu aku guna statement ASB. Dalam ASB ada banyak jugaklah tapi taklah sampai boleh beli kereta cash. So lepas. Apply dengan affin. Aku beli honda jazz. Sbb aku bisnes sendiri, takde payslip haha
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2017 09:32 AM | Show all posts
bank skang memang susah nk approvekan loan, pakai la org dlm ke org ataske pun susah
nak senang amik ELK Desa...memang senang lulus, tapi interest tinggi sket la...
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 23-1-2017 04:44 PM | Show all posts

xtau la ada kaitan dgn ccris atau x.. Pinjaman xde ape (termasuk kereta n rumah) semua hbis byr.. Kad Kredit mmg xde..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2017 04:45 PM | Show all posts
aldilla_zahraa replied at 21-1-2017 11:18 PM
Kerja sendiri ke? Kena ada support lain kot. Guarantor atau kalau ada syarikat sendiri try beli gu ...

Blh cuba tu.. xpernah lg try asb statement.. tggu jawapan bank dlm minggu ni..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 23-1-2017 04:48 PM | Show all posts
zulka replied at 23-1-2017 09:32 AM
bank skang memang susah nk approvekan loan, pakai la org dlm ke org ataske pun susah
nak senang ami ...

Akan difikirkan jika berbaloi.. tq bro ..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2017 04:48 PM | Show all posts
zulka replied at 23-1-2017 09:32 AM
bank skang memang susah nk approvekan loan, pakai la org dlm ke org ataske pun susah
nak senang ami ...

Akan difikirkan jika berbaloi.. tq bro ..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2017 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Awangkunyit replied at 23-1-2017 04:48 PM
Akan difikirkan jika berbaloi.. tq bro ..

Apa jadi bro? Loan lepas tak?
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2017 03:12 PM | Show all posts
  bank pun tak nak bagi loan pada statement tak cantik mesti ada sebab.  

kita nak berhutang dengan bank ikut lah peraturan bank.
bila kita guna saluran betul bank suka kat kita, next kita nak buat loan rumah atau besarkan perniagaan bank akan bagi lagi loan dengan murah hati.

kita tanya pegawai bank apa masalah payslip atau laporan kewangan kita. betulkan baru submit loan. bank suka pelanggan mudahkan kerja mereka. jadi sediakan supporting dokumen untuk submit loan. sediakan asset yang ada , cash, pelaburan yang ada..


bank cerdik boleh trace kepalsuan payslip dan lain2 lagi. jd jangan2 lah berani buat pemalsuan dokumen dan dummies semata mata nak submit loan.kalau nama dah trigger habislah seumur hidup tak boleh submit loan.

nak lg strong dokumen bayar tax,epf, zakat, dan sewaktu dengannya. bank suka orang yang ada good history financial report



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-12-2023 04:23 PM GMT+8 , Processed in 0.065763 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list