CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5365|Reply: 17

10 Things To Do Before You Turn 30.

[Copy link]
Post time 1-12-2016 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by mujer_in_espejo at 1-12-2016 01:57 PM

Iolss percaya forumer dlm ni hadir dari pelbagai background, status, kelas dan jg usia. Dari segi usia, ada yg belasan thun, 20s, 30s dan 40s pun ramai. Maka marilah kita berkongsi nasihat dan pengalaman terutama yg dah lepas 20s tu, bagi la sekata dua kata bagi adik2 di sini, yakni- "apa yg patut uolss  buat sebelum masuk 30."Supaya zmn muda uolls tak rugi dan berlalu begitu saja. Atau kongsi benda apa yg korg rasa mnyesal bila zmn 20s dlu korg x buat masa itu.

Ni antara bucket list yg iolls rasa perlu :

1.Tamatkan pengajian, at least degree.
2. Amik lesen memandu n boleh bawa kereta
3.Beli kereta
4. Dapatkan kerja yg stabil n buat kita hepy.
5. Berkawan dgn manusia pelbagai background.
6. Travel serata dunia
7. Beli barang/gadget mahal yg korg idamkan msa kecik.
8. Buat aktiviti extreme mcm paragliding, skydiving..hiking, naik bukit..etc..
9. Punya pasangan hidup?
10. Beli rumah.

So, adakah korg rasa 10 yg di atas sudah dipenuhi? Mari kongsikan bersama.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-12-2016 10:38 AM | Show all posts
Numbering salah
ada 12 la tt..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2016 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Me baru 7/10 dpt achieve. Dh 30 so takde harapan la nk kejar lg mohon benang befor 40 plak!
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2016 10:59 AM | Show all posts
me plak nak buat bungee jumping dan europe trip dan alhamdulillah tercapai.
ni nak buat list baru. nak add few things lagi contohnya --- nak ambik lesen scuba dan nak belajar kick-boxing.  tu antaranya lah.
semoga tercapai... aminnn
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2016 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
sabar_sabariah replied at 1-12-2016 10:38 AM
Numbering salah
ada 12 la tt..

Tq.. dah edit..  
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2016 03:15 PM | Show all posts
1.Tamatkan pengajian, at least degree.
2. Amik lesen memandu n boleh bawa kereta
3.Beli kereta
4. Dapatkan kerja yg stabil n buat kita hepy.
5. Berkawan dgn manusia pelbagai background.
6. Travel serata dunia
7. Beli barang/gadget mahal yg korg idamkan msa kecik.
8. Buat aktiviti extreme mcm paragliding, skydiving..hiking, naik bukit..etc..
9. Punya pasangan hidup?
10. Beli rumah.

Now 34

ALL DONE
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-12-2016 03:38 PM | Show all posts
baru 1-5 dh capai.. tahun dpn dah 30..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2016 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 1-12-2016 03:15 PM
1.Tamatkan pengajian, at least degree.
2. Amik lesen memandu n boleh bawa kereta
3.Beli kereta

Tahniah!!    ada wish list sebelum 40??  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 1-12-2016 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
anish911 replied at 1-12-2016 03:38 PM
baru 1-5 dh capai.. tahun dpn dah 30..

Iolss pn sbenarnya msih 7/10 je yg dah capai.. msih byk wishlist belum selesai.. tgh mngejar  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2016 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
antidote replied at 1-12-2016 10:59 AM
me plak nak buat bungee jumping dan europe trip dan alhamdulillah tercapai.
ni nak buat list baru.  ...

Mcm best je life u.. fun, pnuh aktiviti adventurous  ..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2016 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2016 10:15 AM | Show all posts
mujer_in_espejo replied at 1-12-2016 04:53 PM
Mcm best je life u.. fun, pnuh aktiviti adventurous  ..

belum kawin lagi boleh la buat.. dah kawin ada anak nti mungkin susah dah nak buat semua ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2016 11:41 AM | Show all posts
1.Tamatkan pengajian, at least degree.
2. Amik lesen memandu n boleh bawa kereta
3.Beli kereta
4. Dapatkan kerja yg stabil n buat kita hepy.
5. Berkawan dgn manusia pelbagai background.
6. Travel serata dunia
7. Beli barang/gadget mahal yg korg idamkan msa kecik.
8. Buat aktiviti extreme mcm paragliding, skydiving..hiking, naik bukit..etc..
9. Punya pasangan hidup?
10. Beli rumah.


1. Done at 22yo
2. Done at 20yo
3. Done at 27yo
4. Done at 22yo
5. On-going
6. Not done forever
7. Not done - Takde barang yg diidamkan
8. Hiking Bukit Cerakah boleh dikira tak?
9. Done at 29yo
10. Done at 33yo

Even tak achieve 10/10, tapi saya berpuas hati
cukup setakat ni
sekarang saya lebih mengutamakan keperluan dari kehendak
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 04:10 PM | Show all posts
Edited by tengku_anggun00 at 15-12-2016 04:12 PM

taun nie umur i 30thn...

1.Tamatkan pengajian, at least degree.- Done
2. Amik lesen memandu n boleh bawa kereta- Done
3.Beli kereta- Done
4. Dapatkan kerja yg stabil n buat kita hepy.- Done
5. Berkawan dgn manusia pelbagai background. -Done
6. Travel serata dunia- x mampu serata dunia, target Turkey
7. Beli barang/gadget mahal yg korg idamkan msa kecik.-x der dlm list
8. Buat aktiviti extreme mcm paragliding, skydiving..hiking, naik bukit..etc.. - Done
9. Punya pasangan hidup? - Done
10. Beli rumah. - Done

Alhamdulillah..


Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2017 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lepas 30. Tp.masih boleh kejar
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2017 01:56 AM From the mobile phone | Show all posts
thn ni 22 thn.
baru 2/10
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2017 03:18 PM | Show all posts
banyak lagi yang iollss nak kena kejar ni huhu
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 05:38 PM | Show all posts
Xpenah terfikir nak wat wishlist cam tt. haha nnti balik nak wat betul2 la..
For now yg terfikir, is nak beli rumah kot before 30 yo. Lagi satu teringin sangat nak belajar martial art mcm kickboxing/taekwondo tp skrg situation belum mengizinkan huhu~~
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-4-2024 07:26 AM GMT+8 , Processed in 0.056059 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list