CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2831|Reply: 10

Gurauan Kasar Netizen Ini, Buat Penyokong JDT Dan Orang Johor Naik Angin

[Copy link]
Post time 1-11-2016 10:56 AM | Show all posts |Read mode
Bola sepak merupakan sukan yang menjadi kegemaran ramai dan dianggap sebagai sukan perpaduan yang boleh menyatupadukan rakyat Malaysia.


Setiap kali berlangsungnya perlawan besar, pastinya rata-rata peminat bola tidak akan melepaskan peluang untuk menyokong tidak kira menonton di dalam stadium atau di hadapan kaca televisyen.



Sumber Foto: The Star




Bukan sahaja penyokong pasukan yang bertanding dalam perlawanan tersebut akan lebih teruja untuk melihat pasukan yang disokong menang, malah pihak luar juga turut merasai bahang dan semangat untuk sama-sama menyokong.


Namun, bola sepak dan perbalahan seakan tidak dapat dipisahkan lagi apabila ada sesetengah pihak yang sengaja mengapi-apikan keadaan dengan mencetuskan api kemarahan antara mereka.


Ini yang berlaku apabila seorang pengguna laman sosial twitter secara tidak langsung telah mengaitkan perlawanan final Piala Malaysia antara Kedah dan Selangor dengan pasukan bola JDT.


Dalam tweetnya dia telah menyindir pasukan Johor Darul Takzim yang telah tersingkir lebih awal dalam saingan.



\



Penulis tweet tersebut mengaitkan situasi semasa dengan tragedi kebakaran Hospital Sultan Aminah yang meragut nyawa minggu lalu.


Gurauan kasar ini mengundang padah apabila dia telah dikecam dan dikritik hebat oleh netizen yang berpendapat tweet ini tidak sensitif kerana ia melibatkan kehilangan nyawa dan sesuatu yang serius.


Antara komen netizen yang tidak puas hati dengan kenyataan yang dikeluarkan pengguna twitter tersebut:










Terbaru, melalui tweetnya yang baru dikemaskini, penulis tweet tersebut secara terbuka telah memohon maaf terhadap kelancangannya dalam berkata-kata.







Semoga dengan permohonan maaf ini, keadaan yang keruh dapat dijernihkan kembali sperti sedia kala. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya. Tidak begitu? -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-11-2016 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
jijik, semua benda ko anggap gurau
keluarga mangsa xanggap kebakaran ni satu joke ok
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya tak resah sangat dengan reaksi rakyat jelata bangsa Johor.
Sebab saya lebih kepada reaksi di raja yg sangat terkenal prihatin dan pemurah, serta komited kepada bangsanya.
Get redi lah nk bermalam di jel.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 12:57 PM | Show all posts
yg aku nampak dia ni:
1. anti JDT
2. taip xguna akal
3. ingat status tu kelakar
4. tagih likes
5. berfb 24 jam
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku hanya tertanya-tanya mengapa selalu sahaja ada provokasi kalo melibatkan pasukan bolasepak JDT......Mengapa pasukan lain drp Liga Super sampailah ke Liga FAM boleh 'aman-aman' aje....???????
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 02:41 PM | Show all posts
Edited by tipuware at 1-11-2016 02:49 PM
Skuau replied at 1-11-2016 01:02 PM
Aku hanya tertanya-tanya mengapa selalu sahaja ada provokasi kalo melibatkan pasukan bolasepak JDT.. ...

pasal JDT off limit ok.. takleh kritik, sikit pun takleh.. serba serbi kena dipuji sentiasa.. team yg gini la lagi seronok org mengusik. siap kadang2 negeri berbeza2 pun boleh tag team nak usik.. JDT.. hati tisu.. baru kena provoke meroyan. team lain pun kena gak bahan, tapi hati rilek aje..  ni kang tak pepasal mat cangkul tak berbaju tunggu dpn rumah, camne..?
tapi twitter tu pun tak patut kaitkan dgn hal hospital terbakar/. itu melampau. kan ada jiwa yg terkorban, yang hampir2 terkorban pun ramai. tapi selebihnya, mmg jdt dan peminatnye cepat melenting


Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-11-2016 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
tipuware replied at 1-11-2016 02:41 PM
pasal JDT off limit ok.. takleh kritik, sikit pun takleh.. serba serbi kena dipuji sentiasa.. nant ...

Mat Cangkul??? Takutnya aku ....
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 02:49 PM | Show all posts
Skuau replied at 1-11-2016 02:43 PM
Mat Cangkul??? Takutnya aku  ....

bukan aku kata, tapi TMJ dalam video dia dlu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-11-2016 10:15 AM | Show all posts
bodohnya kaitkan insiden kebakaran dgn kekalahan JDT... tak pikir sensitiviti org lain....  

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2016 11:46 AM | Show all posts
jangan usik JDT lenkali..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2016 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak membahan pun agak2lah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 10:20 PM GMT+8 , Processed in 0.072725 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list