CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 5815|Reply: 40

Gambar Peniaga Solat Tepi Gerai Dikongsi Hampir 7,000 Kali, Netizen Terkesan!

[Copy link]
Post time 11-10-2016 05:53 PM | Show all posts |Read mode








Sekeping gambar mampu menceritakan segala-galanya. Begitulah perumpamaannya terhadap satu gambar yang menjadi viral di laman sosial ini.


Seorang peniaga tepi jalan dilihat berhenti seketika daripada berniaga untuk mengerjakan solat, ternyata gambar tersebut memberi impak yang mendalam kepada netizen.


Tanpa memerlukan kawasan yang selesa dan juga sempurna, wanita tersebut didapati mengerjakan tanggungjawab terhadap tuhan, hanya beberapa meter sahaja dari gerainya.


Tidak pula berasa malu dan juga segan, meskipun bersolat secara terbuka. Mungkin kerana tiada pilihan, atau itulah pilihan sahaja yang ada.


Namun, netizen yang menyaksikan kejadian terbabit tidak melepaskan peluang untuk merakam detik tersebut. Katanya, dia terkedu melihat peniaga sanggup solat di tepi jalan seperti itu, satu situasi yang jarang dilihat di negara ini.










"Kita yang kerja dalam aircond ini belum tentu nak berdiri mengadap Ilahi dalam keadaan zon kita amat selesa.

"Tapi lihatlah betapa diri ini kaki melihat beliau berdiri di bawa sinaran matahari berbunbungkan pokok beralaskan tanah.."


Itu antara yang diluahkan oleh netizen ini yang nyata berasa kagum dengan peniaga tersebut.


Dalam pada itu, gambar berkenaan benar-benar menarik perhatian pengguna media sosial yang lain. Sehingga kini, hanya dalam masa 3 hari selepas dimuat naik, ia telah dikongsikan oleh hampir 7,000 pengguna!


Bukan itu sahaja, rata-rata mereka menyatakan perasaan berbangga dan juga mendoakan kebaikan buat peniaga tersebut, moga semakin dimurahkan rezeki.

















Apa pendapat anda dengan perkara ini? Adakah ia berjaya menyentuh dan menyentap perasaan anda pada waktu ini? - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-10-2016 06:03 PM | Show all posts
normal la solat tpt camtu...apa ke peghak jakun sgt korang nih
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Solat kn wajib...ape masalahnye
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
ntah.selalu je nampak mcm tu .pe yg pelik
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin dekat Malaysia keadaan ni pelik.. sbb standard org kita nk solat kena g masjid surau.. tp mana tahu dgn viral ni org byk beli dkat akak ni... rezeki dia..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin dekat Malaysia keadaan ni pelik.. sbb standard org kita nk solat kena g masjid surau.. tp mana tahu dgn viral ni org byk beli dkat akak ni... rezeki dia..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda mcm ni pun nak viral:zz
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Jakunnye diorg ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-10-2016 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku lagi terkedu dengan jantan tak pegi solat jumaat..merayau kat shopping complex macam datang period..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya ampun bukannye dia solat bawah panas terik yg ko nak terkedu. Bawah pokok rimbun dgn angin sepoi-sepoi bahasa lagi. Bilik aku ni ha lagi panas sampai ke malam.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 08:19 PM | Show all posts
aku selalu heran org meniaga pasar malam solat maghrib waktu bile..time maghrib tu lah rancak meniaga. x penah nmpk pulak yg solat kt pasar malam.

siap lah aku nk kena kecam jadi malaikat tukang sukat dosa org
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
selalu orang yang tak solat je heran tengok orang solat..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 10:05 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 11-10-2016 10:02 PM
selalu orang yang tak solat je heran tengok orang solat..



lol. mendalam maksud nye ni. kihkihkih
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
missDollie replied at 11-10-2016 11:57 AM
Aku lagi terkedu dengan jantan tak pegi solat jumaat..merayau kat shopping complex macam datang peri ...

tu hari ada sepasang couple. yanh awek tu pakai tudung. laki tu ada honda vtec. aku dok perati aku gi solat jumaat dia baru smpai minum borak2. aku dah habis jumaat diorang kat situ lagi. aku lalu depan diorang aku geleng geleng kepala
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Peghak bataknya ustad ni.smp terkedu tgk org semayang...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 11-10-2016 10:02 PM
selalu orang yang tak solat je heran tengok orang solat..

Aah betul tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-10-2016 10:48 PM | Show all posts
Tidak pula berasa malu dan juga segan, meskipun bersolat secara terbuka. Mungkin kerana tiada pilihan, atau itulah pilihan sahaja yang ada.


hmmm......benda ni hmm kenape hairan ye...

my friend pi birm  back in 1999

dia solat je...

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 10:49 PM | Show all posts
i terkejut dgn citer warga adam pi tengok wayang waktu jumaat , my friend yg ladies ni sja sakat  hahaha

he with another lady ...


well....itu  kita tak terkejut kah?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 10:50 PM | Show all posts
kat hyde park siap iaqmah azan bagai  gang gang ladies persian ke arabic ke?

benda biasa?

why kita terkejut ?


well....bless her

and buatkan malaysian ? segelintir terkejut
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 11:57 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


Nikmati bonus deposit anda dialu-alukan pada deposit pertama, kedua dan ketiga anda sehingga 254% sekarang !!!




Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 06:08 AM GMT+8 , Processed in 0.101737 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list