CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3662|Reply: 23

[Dunia] Samsung Gantung Pengeluaran Galaxy Note 7

[Copy link]
Post time 10-10-2016 02:14 PM | Show all posts |Read mode
Samsung Gantung Pengeluaran Galaxy Note 7

http://www.mstar.com.my/berita/berita-dunia/2016/10/10/samsung-henti-galaxy-note/

Diterbitkan: Isnin, 10 Oktober 2016 12:36 PM



SEOUL: Syarikat elektronik gergasi Korea Selatan, Samsung Electronics dilapor menggantung buat sementara pengeluaran produk telefon pintar Samsung Galaxy Note 7 susulan kekerapan kes gajet itu terbakar atau meletup sejak kebelakangan ini.

Agensi berita Korea Selatan, Yonhap melaporkan, keputusan itu dibuat dengan kerjasama pihak berkuasa di China dan Amerika Syarikat (AS), dan beberapa syarikat telekomunikasi di AS turut menghentikan pertukaran atau penjualan Galaxy Note 7.

Bagaimanapun Samsung tidak mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung laporan itu.

Samsung berdepan kesulitan untuk mengumpul semula 2.5 juta telefon pintar model tersebut yang dipercayai mengalami masalah bateri yang mudah terbakar ketika atau selepas dicas.

Meskipun telah digantikan dengan peranti baharu, namun masalah yang sama masih berlaku, sekali gus dipercayai menjadi punca syarikat tersebut menghentikan pengeluaran buat sementara.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2016 02:15 PM | Show all posts
note 7...kaboooommmmmmm.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 02:15 PM | Show all posts
Henti terus la brand Note tu

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 03:06 PM | Show all posts
terpaksa la aku beralih ke I pong 7
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 03:11 PM | Show all posts
huhh baru bkira2 nak beli...baik la beli huawei p9
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Iphone7 battery pun dah ada yg terbakar. Tapi pentaksub diam je
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 03:32 PM | Show all posts
BELI HONOR 8 LA
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 05:15 PM | Show all posts
syarikat2 rival suka berita ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2016 05:32 PM | Show all posts
cherub replied at 10-10-2016 03:13 PM
Iphone7 battery pun dah ada yg terbakar. Tapi pentaksub diam je

berapa ratus kes dah?

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 05:45 PM | Show all posts
aku aman saja pakai nexus......tak payah nak samsung ke  iphone ke
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Wowwww iphone 7 dah meletop tebako? Bukti plissssss
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
https://www.google.com/amp/bgr.c ... =ms-android-samsung

Ituhari sudah paste. Inihari paste lagi. Dia cakap biasala battery hp burn sekali sekala no biggie.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
http://bgr.com/2016/09/29/iphone-7-exploding-fire-photos/

Brapa ratus case entahla brapa sudah dijual? Normal katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 07:20 PM | Show all posts
Ipong 8 bila wujud?  nak satu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
kwn aku ckp time dy kt airport last wix, ade tampal notis ckp lbey kurg cm dilatang menggunakan samsung galaxy note 7 semasa dlm pnerbangan x tau r betol ke x
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
rukia2 replied at 10-10-2016 08:37 PM
kwn aku ckp time dy kt airport last wix, ade tampal notis ckp lbey kurg cm dilatang menggunakan sams ...

Yup. Betul. Siap buat announcemnt dlm fli8
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2016 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
rukia2 replied at 10-10-2016 08:37 PM
kwn aku ckp time dy kt airport last wix, ade tampal notis ckp lbey kurg cm dilatang menggunakan sams ...

Dalam kapal terbang ada buat announcement   naik Emirate 2 minggu lalu    
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni sebab kilang production dekat China la ni what do you expert from China, cash la
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 11:15 PM | Show all posts
sebenarnye samsung techwin yg buat note 7 ni.. tu yg jadi hand grenade
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 08:43 AM | Show all posts
pakai sony xperia versi z lagi bagus le
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 11:28 PM GMT+8 , Processed in 0.107248 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list