CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 69633|Reply: 486

ALONG CHAM & ZILA AF PULAK BERANTAKAN

 Close [Copy link]
Post time 29-7-2016 07:55 AM | Show all posts |Read mode
Sedihnya baca pagi ni.. Rumahtangga diaorang pulak berantakan.. Tapi aku xsuka along tu..poyo suka sindir2 orang.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 29-7-2016 07:57 AM | Show all posts
Nah artikel. Sumber Astro Gempak

Penyanyi Zila Seeron, isteri kepada pelawak Along Cham, mengesahkan sudah tidak bersefahaman bersama suaminya itu.

Bekas finalis Akademi Fantasia musim keempat itu turut mengakui tidak lagi tinggal sebumbung bersama suaminya sejak beberapa bulan yang lalu.

Zila atau nama sebenarnya Nur Azilah Seeron, 28, berkata, sudah empat bulan mereka tidak tinggal bersama dan kini sedang berdepan proses mahkamah difailkan Along membabitkan kes nusyuz.

"Saya pelik apabila dia failkan saman kononnya saya nusyuz. Sedangkan saya dihalau keluar rumah pada 25 Mac lalu.

.“Ketika itu, saya keluar bersama anak kami (Ahmad Danial). Tetapi selepas seminggu, dia ambil anak untuk bercuti ke Legoland dan selepas itu saya tidak dibenarkan bertemu Danial lagi.

"Saya terlalu rindukan anak saya," katanya  ketika ditemui di majlis rumah terbuka Mawi di Bangi ketika diminta mengulas mengenai dakwaan rumah tangganya dan Along yang dikatakan sedang berantakan.

Bagaimanapun menurut Zila, dia tetap akan mendapatkan hak penjagaan anak walaupun ia berpihak kepada Along buat masa sekarang.

"Memang atas persetujuan bersama, anak dijaga oleh suami. Dan saya hanya dibenarkan bertemu Danial sebulan dua kali dan anak tidak boleh bermalam bersama saya.

"Saya mengaku memang tiada apa-apa sekarang untuk menuntut hak saya. Tetapi saya berjanji akan menuntut anak saya apabila saya sudah stabil nanti," katanya tegas.

Tambah Zila lagi, masalah dalam rumah tangga mereka berpunca daripada sikap Along atau Muhammad Nizamudin Ahmad, 34, yang sering mencari salahnya tanpa alasan kukuh.

"Tiada apa lagi yang ingin saya katakan. Saya telah mencuba untuk menjadi isteri dan ibu yang terbaik selama enam tahun ini, tetapi di mata dia saya tidak pernah sempurna," katanya sayu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2016 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Waa...betul la org ckp along ni mcm bagus...dgn bini pun camtu
Semoga ada penyelesaian yg baik buat semua
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2016 08:08 AM | Show all posts
balik je lah duduk felda semula zila oiii....
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2016 08:09 AM | Show all posts
next?? isteri pelawak mana pulak tidak sebumbung nanti?
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2016 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak pernah minat or suka along ni. Tak kelakar langsung n selalu bajet dia banyak punchline.

Tabah la zila.. Pas kahwin terus stop nyanyi. Maybe dia pun tak sangka panas hingga tengah hari je.
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 29-7-2016 08:11 AM | Show all posts
prizadane replied at 29-7-2016 08:09 AM
Aku tak pernah minat or suka along ni. Tak kelakar langsung n selalu bajet dia banyak punchline.

...

kannn..pastu feeling mcm best mcm bagus..bila dlm MLM xabis2 dgn sleng cina apek dia..tah pape..

move on zila.. fight utk anak.. lantak ke dia.. spesis ego tinggi tu

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2016 08:13 AM | Show all posts
PuanSufi replied at 29-7-2016 12:11 AM
kannn..pastu feeling mcm best mcm bagus..bila dlm MLM xabis2 dgn sleng cina apek dia..tah pape..
...

anti btul spesis laki yg suka suki halau bini kuar rumah..kau amik bini dgn cara baik, kau pulangkan lah bini kau kat family dia dgn cara baik..
pegi mati lah laki mcm ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-7-2016 08:16 AM | Show all posts
fight for your own baby...u go girl
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-7-2016 08:16 AM | Show all posts
d_dalia replied at 29-7-2016 08:09 AM
next?? isteri pelawak mana pulak tidak sebumbung nanti?

johan ngan ozlyn..hahahah dedua masuk super spontan ok..gigih si ozlyn tu...confident sgt dia klakor.. gedik ada la aku tengok.. laki bini ni memang suka sedekah..suka aku tengok tapi yang yang aku xsuke bini dia tu mcm showoff sangat okeyyy..

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2016 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
PuanSufi replied at 29-7-2016 08:11 AM
kannn..pastu feeling mcm best mcm bagus..bila dlm MLM xabis2 dgn sleng cina apek dia..tah pape..
...

Memang spesis hidung tinggi tu. Dengan azrul cham tu pun pernah gaduh kan? Padahal azrul tu bersepah job...kat astro ada, rtm ada. Buat hosting lagi. Pastu jeles agaknya kawan lagi banyak job..

Kes zila ni, tak tahu la kenapa. Tapi sepanjang masa asyik nampak zila ni tak sempurna, payah gak. As a husband, kalau rasa wife tak sempurna, didik n bentuk la isteri tu jadi sempurna. Or cermin la dulu diri sendiri sempurna or tak. Bukan dengan cara halau wife n claim wife nusyuz. Kalau rasa zila tu tak hot cam isteri pelawak lain, groom la wife awk tu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2016 08:19 AM | Show all posts
job dah takde
masuk MLM pon tak kemana
hutang byk
so camni la jadinya
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2016 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Sora zila tu okay sedap gak dibandingkan dgn sora ina naim
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2016 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila zila cakap along halau dia aku terus terbayang gaya along ngn muke mesti ngn ego hang keluar la dari rumah aku ni.gitteww
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2016 08:27 AM | Show all posts
Bertabah lah Zila. You pun baru 28 tahun kan, muda lagi. Fight for your right, girl!
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2016 08:34 AM | Show all posts
along tu sejak tak berlakon under metrowealth apa je job dia ada ?

sejak 2008 lagi aku tak berkenan langsung dgn lawak dia ni. acah2 kiut la tu pakai suara budak2.

sendu je along ni skrg. pelawak gred Z
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-7-2016 08:38 AM | Show all posts
prizadane replied at 29-7-2016 08:18 AM
Memang spesis hidung tinggi tu. Dengan azrul cham tu pun pernah gaduh kan? Padahal azrul tu bersep ...

rasa nya azrul yg jeles ke dia. sbb dulu masa abes raja lawak produser sume banyak bagi job ke along ni.
Azrul pun kecik hati la sbb dia ketepikan member yang sama2 susah senang dgn dia.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2016 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Hai macam macam...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2016 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya
Kalau merajuk or gaduh2 manja dgn suami pun da sedih
Ini pulak sampai dihalau..x dpt jumpa anak bagai
Smoga ada penyelesaian yg terbaik
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2016 08:43 AM | Show all posts
ada gambar? aku tak sure depa ni mana satu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

28-9-2023 01:43 AM GMT+8 , Processed in 0.107305 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list