CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3843|Reply: 20

Kemalangan...

[Copy link]
Post time 20-6-2016 08:11 AM | Show all posts |Read mode
Salam semua nak bercerita skit

Semalam cucuq dah langgar bontot keta sorang kakak ni..cucuq x sempat nak bhentikan keta n brek keta macam lambat pickup sebab sblum tu memang cucuq perasan kenapa brek macam x makan jer n cadang nak gi bengkel nnti..so tgok kete kakak tu macam teruk n keta cucuq lampu depan pecah n body depan kemek sikit... so dia tanya cucuq nak gi report polis ke dok..tibe2 cucuq terpikir insurans keta ni under nama abang cucuq sebab ni keta abang cucuq dia bagi cucuq guna sebab die dah beli keta lain...so bila cucuq fikir balik terus cucuq kata xyah report nnti dh repair kitorang jumpe cucuq nak tgok resit n cucuq bayo kat kakak ni..die setuju walaupun dalam hati sedih n pikir mana nak cari duit dahlah gaji pown ciput tpi berharap2 xmahal la.. sebab cucuq x moh report cucuq takut abang cucuq ni die garang sikit haritu telanggar penghadang pown die punya bebel tu macamlah rosak teruk sangat  terus macam takut plak nak cakap kat abang.. so sekarang ni cucuq saja parking keta jauh sikit dari rumah n pura2 xde pape berlaku..cadang satgi nak gi bengkel.. cume nak tanya pendapat forumer2 kat  sini agak2 mahal x nak repair keta yg kemek n nak pasang lampu depan? n ade x kedai yg murah nak ketuk n cat keta ni area shah alam? harap2 lah tindakan cucuq ni betul...sori kalo salah board  yer..rase sedih kurang sikit bila dh luah kat sini
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-6-2016 08:41 AM | Show all posts
bro @zulka boleh tolong jawabkan
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2016 09:03 AM | Show all posts
1st...minta momod alihkan ke ruangan jagaan saya.. Kereta, Kenderaan Bermotor & Aksesori
2nd... nak tanya tt pakai kereta apa?
3rd...yg dilanggar kereta apa?
4th.. kalau boleh letak gambo senang nk estimate bajet tt
TQ
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2016 09:04 AM | Show all posts
mohon pindah bod mcm bro zulka cakap @prettyuglybabe @juju_amin84 @nuryakmal
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2016 09:18 AM | Show all posts
pendapat saya, kalau kos tak lebih dr rm2k (untuk dua2 kereta), better bayar sendiri laa, kalau tak nanti rugi ncd..

tp kalau kos lebih dari tu, lebih baik buat report polis and claim insurans, tp kalau kemalangan tu lebih dr 24jam boleh ker buat report lagi, x surela pulak.. pd saya, lebih baik kena marah drpd kos yg lebih dr tu kita kena tanggung.. apapun tggu momod zulka jawab.. maybe dia ada pndgn yg lebih bernas..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2016 09:55 AM | Show all posts
bunga_lestari replied at 20-6-2016 09:18 AM
pendapat saya, kalau kos tak lebih dr rm2k (untuk dua2 kereta), better bayar sendiri laa, kalau tak  ...

mcmcna nk tau berapa kos kalau jenis kete pun tt tak bgtau, mcmana keadaan kete, sekurang kurang nya amik la gambar ke...

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2016 10:18 AM | Show all posts
zulka replied at 20-6-2016 09:55 AM
mcmcna nk tau berapa kos kalau jenis kete pun tt tak bgtau, mcmana keadaan kete, sekurang kurang n ...

hahaha.. tulaa, x detail cerita dia..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2016 10:28 AM | Show all posts
TT upload la gambar kereta yg kemalangan tu...baru bro zulka boleh estimate harga...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-6-2016 12:28 PM | Show all posts
TT tak masuk lg kot.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-6-2016 09:57 PM | Show all posts
zulka replied at 20-6-2016 12:28 PM
TT tak masuk lg kot.....

maaf bro sy lmbat reply.. actually hari isnin tu cucuq x gi repair pown..so cucuq gi kerja naik ngan kawan cucuq parking kereta kat umah kawan so gi keje sama2 ngan die..cadang esok cuti nak gi repair la..ni cth keta cucuq..yg keta cucuq langgar tu xsempat ritu nak gi ambik gambo sebab dok kalut2...yg cucuq tau die punye blakang tu bumper pecah n n kemek kat blakang...kereta wira..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-6-2016 10:03 PM | Show all posts
Edited by cucuq at 21-6-2016 10:08 PM
zulka replied at 20-6-2016 12:28 PM
TT tak masuk lg kot.....

keta cucuq keta kancil model lama...kawan kata kat seksyen 25 ade kedai murah die suruh pegi je usha kat situ...kawan cucuq cakap memang kebanyakan kedai kat situ yg buat ketuk keta murah...kedai cina katanya...ni cth model keta cucuq...cucuq cdang gi esok sebab esok cuti nuzul quran so boleh usha2 bengkel lama skit ...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-6-2016 10:09 PM | Show all posts
kentel replied at 20-6-2016 10:28 AM
TT upload la gambar kereta yg kemalangan tu...baru bro zulka boleh estimate harga...

ok dh upload gambo...cucuq lambat reply sebab buzy pulak.. so malam ni cucuq baru free sebab esok cuti huhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2016 08:18 AM | Show all posts
cucuq replied at 21-6-2016 09:57 PM
maaf bro sy lmbat reply.. actually hari isnin tu cucuq x gi repair pown..so cucuq gi kerja naik ng ...

ohh..ni takla teruk sgt...
lampu sebelah kiri kena tukar - RM70
bonet kena ketuk sket/bumper kena cat(bumper takyah tukar..tarik breket je
angggaran cat - RM300
kos semuanya bawah RM500/600..kalau lebih2 tu mengarut dah, cari kedai lain


kete wira yg awak langgar tu pun sama
bumper belakang wira - RM65, siap dgn cat sekali dlm RM200 semuanya...


Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2016 08:19 AM | Show all posts
cucuq replied at 21-6-2016 10:03 PM
keta cucuq keta kancil model lama...kawan kata kat seksyen 25 ade kedai murah die suruh pegi je us ...

samo mcm keto den gak ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2016 09:40 AM | Show all posts
zulka replied at 23-6-2016 08:18 AM
ohh..ni takla teruk sgt...
lampu sebelah kiri kena tukar - RM70
bonet kena ketuk sket/bumper ken ...

ok tq bro zulka...keta dh siap..sume skali  rm320 tp x tmasuk cat juz tukar lampu n ketuk keta.so cat nnti cadang nak cat satu body trus sebab die kate kalau sekali dgn cat nak dekat 700..lampu die kate  120 so ketuk tu dalam 200 je dia ambik..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2016 09:40 AM | Show all posts
zulka replied at 23-6-2016 08:18 AM
ohh..ni takla teruk sgt...
lampu sebelah kiri kena tukar - RM70
bonet kena ketuk sket/bumper ken ...

ok tq bro zulka...keta dh siap..sume skali  rm320 tp x tmasuk cat juz tukar lampu n ketuk keta.so cat nnti cadang nak cat satu body trus sebab die kate kalau sekali dgn cat nak dekat 700..lampu die kate  120 so ketuk tu dalam 200 je dia ambik..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 24-6-2016 09:40 AM | Show all posts
zulka replied at 23-6-2016 08:18 AM
ohh..ni takla teruk sgt...
lampu sebelah kiri kena tukar - RM70
bonet kena ketuk sket/bumper ken ...

ok tq bro zulka...keta dh siap..sume skali  rm320 tp x tmasuk cat juz tukar lampu n ketuk keta.so cat nnti cadang nak cat satu body trus sebab die kate kalau sekali dgn cat nak dekat 700..lampu die kate  120 so ketuk tu dalam 200 je dia ambik..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2016 09:42 AM | Show all posts
zulka replied at 23-6-2016 08:19 AM
samo mcm keto den gak ni...

haha sonok kan bawak keta kancil...walaupun keta x mewah tp bernilai sgt bgi cucuq huhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2016 09:42 AM | Show all posts
zulka replied at 23-6-2016 08:19 AM
samo mcm keto den gak ni...

haha sonok kan bawak keta kancil...walaupun keta x mewah tp bernilai sgt bgi cucuq huhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2016 09:42 AM | Show all posts
zulka replied at 23-6-2016 08:19 AM
samo mcm keto den gak ni...

haha sonok kan bawak keta kancil...walaupun keta x mewah tp bernilai sgt bgi cucuq huhu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 01:21 PM GMT+8 , Processed in 0.140893 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list