CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5620|Reply: 25

muka

[Copy link]
Post time 2-6-2016 09:18 AM | Show all posts |Read mode
Edited by biduando at 24-11-2016 09:52 AM

kalau salah parking tlg pindah kan ek momod..

pernah tak korang alami :

1. eye bag gile2 hitam..mmg lebam..dlu pakai yg skin care utk mata tp tetap sama jek result so dah bapa tahun xpakai apa2 sbb kurang yakin product mata nih
2. kulit kusam kering
3. jeragat mcm kulit homputih tuh..tp kulit ku bukan kulit putih melepak tp kulit coklat2 dpt plak jeragat besepah2..mmg mcam mkcik tua

tlong weh...tlg bgtau ape aku wat...aku xkwin lg org da ckp aku dah kawin...umur aku dah 30an...nak makan apa weh..suplment apa yg btol2 ok...nk pakai krim apa yg btol2 ok...plz plz plz...helpppp

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-6-2016 09:45 AM | Show all posts
krik krik..

aku pun tgu je komen org lain
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2016 10:40 AM | Show all posts
bak pic uols meh iols tgk btl ke kata2 org tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2016 10:41 AM | Show all posts
setakat ni uols ade amek apa2 supplement atau produk kecantikan tk?
iols pnh amek injection vit c dlu
but now da stop
hasilnyer mmg nmpk dr segi kulit
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2016 10:55 AM | Show all posts
intan_smsb replied at 2-6-2016 10:41 AM
setakat ni uols ade amek apa2 supplement atau produk kecantikan tk?
iols pnh amek injection vit c d ...

pnah amek injction vit c 4 tahun lepas...stu box 350 pastu iols g klinik cucok..cucuk kt lengan...so far ok..pstu smbung balik terbeli vit c tiruan..pstu smbung balik ok la...tp just badan aku je gebu..muke ok la skit...pstu stop pitih xdop dah...
skg xpakai apa langsung...skincare dlu pakai tabita ok lah tp mahal benti jugak terus kusam...skg xpakai apa..just pakai pondesen jek...bile xpaki apa pondesen ke ape..org siap ckp aku ade anak..uwaaaaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2016 11:59 AM | Show all posts
biduando replied at 2-6-2016 10:55 AM
pnah amek injction vit c 4 tahun lepas...stu box 350 pastu iols g klinik cucok..cucuk kt lengan... ...

mahalnyer uols beli
iols beli 1 kotak tu rm150 je,
iols amek nc24, tp iols da lmam setop
last pki last year, tp mmg nmpk la kesan nye
ade kwn dn adik sendiri yg tegur
skrg iols x perlu pki bedak pn gi kje, pki toner n pelembab, da cukup
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2016 12:02 PM | Show all posts
aku awal 30an muka memang nampak kusam siap ada kawan kata aku nmpak tua dari akak aku. serius sentap weh....... terus tukar pencuci muka, moisturizer and tambah toner.. krim malam tak pakai lagi sebab kalau pkai muka melekit la.. brand loreal..

ada perubahan... kulit lembap, skin tone makin cerah dan sekata, jerawat kurang, kulit kurang minyak... kire ok lah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2016 12:03 PM | Show all posts
intan_smsb replied at 2-6-2016 11:59 AM
mahalnyer uols beli
iols beli 1 kotak tu rm150 je,
iols amek nc24, tp iols da lmam setop

stop jd ape2 x? yeke 150?nk beli lagi sekali lah..hahah..uolss pakai seminggu sekali ke ape?
muke iols pakai toner gan bedak mau seiring dengn makcik jual nasik lemak pakai anak tudung  secoet tu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-6-2016 12:10 PM | Show all posts
biduando replied at 2-6-2016 12:03 PM
stop jd ape2 x? yeke 150?nk beli lagi sekali lah..hahah..uolss pakai seminggu sekali ke ape?
muke ...

kesan x de apa2, cuma tot iols selalu ngilu dlu, iols injek kt tot iols rs kesan dr pengambilan vit c tu lps iols stopmksdnye kesan die lama bru nmpk
iols mmg amek seminggu skali uols


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2016 12:16 PM | Show all posts
Edited by biduando at 2-6-2016 12:17 PM
mizsrose replied at 2-6-2016 12:02 PM
aku awal 30an muka memang nampak kusam siap ada kawan kata aku nmpak tua dari akak aku. serius senta ...

pencuci tonr krim ape uolss pakai?loreal..ok ke..bile ckp psal pencuci muke tu..mmg iols ni suke sgt tuka2..sebb tu kot salah stu fktor muke ku kring n npk tuo
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2016 12:26 PM | Show all posts
dulu pkai olay kurang berkesan + kering. loreal whitening muka jd kering kuping siap tegang ( positif dia muka putih sket) pastu lani loreal revitalift.. kire ok laa... muka lembap sekata.. budget pon ok.. ehehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2016 03:37 PM | Show all posts
Edited by intan_smsb at 2-6-2016 03:39 PM
mizsrose replied at 2-6-2016 12:26 PM
dulu pkai olay kurang berkesan + kering. loreal whitening muka jd kering kuping siap tegang ( positi ...

iols pakai olay regenerist
kulit muka iols lembab, kurang berminyak

Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2016 03:39 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2016 04:31 PM | Show all posts
cuba minum collagen NH
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2016 04:32 PM | Show all posts
saya cadangkan je ya. sebab saya minum collagen tu. tak tau la sbb collagen or bukan tapi umur saya thn ni 34. orang selalu ingat saya umur 25-26. saya rasa sbb amalkan collagen tu kulit muka nmpk bersih.
tt cuba la ya. good luck!
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2016 05:35 PM | Show all posts
kulit kering kena pakai pelembap. siang2 guna sunblock. sinaran matahari uva lagi senang buat muka kita kedut. supplemen kalau rajin makan vit c+collagen. kena rajin buat skincare routine.

pagi: basuh muka -> toner/hydrating toner -> moisturiser -> sunblock ->makeup
malam: makeup remover -> basuh guna pencuci muka ->toner/hydrating toner -> serum (kalau rajin) ->moisturiser -> night cream (kalau rajin)

cuma kena try and error produk je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-6-2016 05:21 AM From the mobile phone | Show all posts
TT selalu stress tak kat luar.? sbb kdg2 kalo slalu stress pastu muka asyik berkerut mmg boleh nampak tua..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2016 09:36 AM | Show all posts
tt try la dianz vit tu.. byk review kata bagus..
memutihkan, menghilangkan jeragat, jerawat, parut semua..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2016 10:45 AM | Show all posts
antidote replied at 2-6-2016 04:32 PM
saya cadangkan je ya. sebab saya minum collagen tu. tak tau la sbb collagen or bukan tapi umur saya  ...

best tak rasa?makan wktu bile?nk try la..tp mest ratusan regekan..huhu..beli mana ek murah ckit
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2016 10:45 AM | Show all posts
SuRiaGreeNz replied at 3-6-2016 09:36 AM
tt try la dianz vit tu.. byk review kata bagus..
memutihkan, menghilangkan jeragat, jerawat, parut  ...

nk try gak pil2 splment..dgr shaklee ok..dian ni ok x?mana ok
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-4-2023 12:43 AM GMT+8 , Processed in 0.229247 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list